"Τρομοκράτης"... Όπως και στον Α΄ Γύρο (Φώτος)

Νικηφόρα πέρασε από το γήπεδο "Αμμόχωστος" το ΑΠΟΕΛ, το οποίο όπως και στον Α΄ Γύρο επικράτησε της Νέας Σαλαμίνας με 1-0 χάρις σε γκολ του Τζιμπούρ. Ο Γαλλοαλγερινός σκόραρε στο 5΄, ενώ είχε χαμένο πέναλτι στο 24΄. Πλέον, οι "γαλαζοκίτρινοι" επέστρεψαν στις νίκες στο θεσμό του πρωταθλήματος μετά από τις 5 Δεκεμβρίου 2014, ενώ έπιασαν στην πρώτη θέση τον Απόλλωνα, έχοντας και παιχνίδι περισσότερο.

Το συγκρότημα του Φινκ μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 5΄... άνοιξε το σκορ. Σέντρα του Μοράις, γύρισμα του Ρίισε με το κεφάλι και ο Τζιμπούρ από κοντά "έγραψε" το 1-0.

Η επόμενη καλή στιγμή καταγράφηκε στο 22΄, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Ντε Βινσέντι, ο Στράους αιφνιδιάστηκε, ωστόσο κατάφερε να διώξει την μπάλα, με τον Αουρέλιο στη συνέχεια να απομακρύνει.

Στην εξέλιξη της φάσης, οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι -καθαρή η παράβαση, αφού ο Γκράιμς ανέτρεψε τον Τζιμπούρ-, με τον Γαλλοαλγερινό να αναλαμβάνει την εκτέλεσή του, αλλά το Στράους να αποκρούει στο 24΄ και να κρατάει "ζωντανή"  την ομάδα του -στην επαναφορά ο "τρομοκράτης" σούταρε άουτ.

Έξι λεπτά αργότερα, το ΑΠΟΕΛ έχασε ακόμα μία ευκαιρία για να διερύνει το υπέρ του σκορ, ωστόσο το διαγώνιο σουτ του Αλεξάνδρου... έφυγε μόλις άουτ, ενώ στο 34΄ η κεφαλιά του Κακά, μετά από την εκτέλεση κόρνερ του Αλεξάνδρου, είχε την ίδια κατάληξη.

Με τη σειρά της, η Νέα Σαλαμίνα είχε την πρώτη της καλή στιγμή στο 36΄, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Αουρέλιο, ο Ενρίκε κέρδισε την κεφαλιά, με την μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Πάρντο.

Χωρίς κάτι το ιδιαίτερο... κύλησε το πρώτο εικοσάλεπτο στην επανάληψη. 

Πέραν από τη φάση στο 58΄, όταν ο Ντε Βινσέντι έκανε κακό κοντρόλ και του... έφυγε η μπάλα, ενώ έβγαινε μόνος, και ακόμα μία δύο λεπτά αργότερα, όταν ο Αμορίν ανέτρεψε τον Ενρίκε ενώ έφευγε στην αντεπίθεση, χωρίς να καταλογιστεί παράβαση, δεν υπήρξε κάτι το ουσιαστικό.

Στο 78΄ καταγράφηκε η σπουδαιότερη φάση στο δεύτερο μέρος, όταν το σουτ του Τζιμπούρ -είχε κάνει κοντρόλ με το χέρι- ...έφυγε μόλις άουτ, ενώ σχεδόν άμεση ήταν η απάντηση από πλευράς γηπεδούχων, όταν -μετά από άστοχη έξοδο του Πάρντο- η προσπάθεια του Πεδρίτο... είχε την ίδια κατάληξη στο 81΄.

Από εκεί και πέρα, τίποτα δεν έμελλε να αλλάξει, με το ΑΠΟΕΛ να "φεύγει" τελικά με το πολύτιμο τρίποντο από τη Λάρνακα.

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Στράους, Γκράιμς, Αουρέλιο, Τσιγκουΐνι, Μοντέιρο, Λαμπρόπουλος, Παπάβα, Κυριάκου (89΄ Κωνσταντίνου), Εζέ, Βιλέλα (75΄ Πεδρίτο), Ενρίκε.

ΑΠΟΕΛ: Πάρντο, Κακά, Αμορίν, Ρίισε, Σέρτζιο, Μοράις, Λάνιγκ, Χαραλαμπίδης (61΄ Εφραίμ), Αλεξάνδρου (79΄ Σέρινταν), Ντε Βινσέντι (75΄ Ναφίου), Τζιμπούρ.

Κίτρινες Κάρτες:  Γκράιμς, Αουρέλιο, Τσιγκουΐνι - Ντε Βινσέντι (4η), Λάνιγκ, Πάρντο.

** Στον αγώνα του Α΄ Γύρου, το ΑΠΟΕΛ είχε επικρατήσει με 1-0 στο ΓΣΠ.

** Με τρεις αλλαγές παρέταξε τη Νέα Σαλαμίνα ο Νίκος Παναγιώτου σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος με αντίπαλο τον Απόλλωνα. Ο Τσιγκουΐνι πήρε τη θέση του Λεάντρο, ο Παπάβα του Μπάμπα και ο Κυριάκου του Μιντίκκη.

** Με οκτώ αλλαγές παρέταξε το ΑΠΟΕΛ ο Τόρστεν Φινκ σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι κυπέλλου με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Ο Πάρντο πήρε τη θέση του Χιώτη, ο Ρίισε του Αντωνιάδη, ο Κακά του Χριστοφίδη, ο Αμορίν του Ιωάννου, ο Μοράις του Αρτυματά, ο Αλεξάνδρου του Κωνσταντίνου, ο Λάνιγκ του Παπαφώτη και ο Τζιμπούρ του Σέρινταν. 

** Επίσημο ντεμπούτο με τη φανέλα της Νέας Σαλαμίνας για το Γκιόργκι Παπάβα.

** Επίσημο ντεμπούτο με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ για τους Μάρτιν Λάνιγκ και Βάλμιρ Ναφίου.

** Με το γκολ που σημείωσε ο Τζιμπούρ έφτασε τα 7 στο φετινό πρωτάθλημα.

** Τέσσερις κίτρινες κάρτες συμπλήρωσε ο Τόμας Ντε Βινσέντι και θα απουσιάσει από τον επόμενο αγώνα πρωταθλήματος του ΑΠΟΕΛ με αντίπαλο τον Εθνικό Άχνας.

** Αναγκαστική η αλλαγή του Αλεξάνδρου με το Σέρινταν στο 79΄, λόγω τραυματισμού του πρώτου.

** Ο Μάριο Σέρτζιο είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ που έχει αγωνιστεί και στα 18 παιχνίδια πρωταθλήματος χωρίς να έχει χάσει λεπτό.

** Διαιτητής της αναμέτρησης ο Κώστας Ψευδιώτης, με βοηθούς τους Αθηνόδωρο Ιωάννου και Πέτρο Πέτρου. Τέταρτος ο Πανίκος Δημητρίου, ενώ πρώτος επιπρόσθετος ο Χρίστος Νικολαΐδης και δεύτερος ο Λοΐζος Παναγιώτου.