Άνετο διπλό και... περιμένει (φώτος)

Tο ΑΠΟΕΛ επιβεβαίωσε και στο γήπεδο τον τίτλο του φαβορί κόντρα στην Δόξα, κερδίζοντας με 0-2 στον βαρύ λόγω βροχών αγωνιστικό χώρο του "Μακαρείου". Ένα γρήγορο γκολ σε κάθε ημίχρονο - πρώτα στο 4' από τον Ρίσε και έπειτα στο 46' από τον Λεονάρντο (αυτογκόλ) - έκριναν το παιχνίδι που πρόσφερε πολύ καλό θέαμα. Πλέον οι "γαλαζοκίτρινοι" έπιασαν τον Απόλλωνα στους 42 βαθμούς και περιμένουν το ντέρμπι του με την Ομόνοια...

Γρήγορο γκολ και βροχή ευκαιριών

Το παιχνίδι επεφύλασσε το καλύτερο ξεκίνημα για τους φιλοξενούμενους αφού στο 4' μετά από κόρνερ, ο Ρίσε έπιασε ωραίο σουτ εντός περιοχής με τη μπάλα να χτυπά και στον Λάνιγκ και να καταλήγει στα δίκτυα για το 0-1. To γρήγορο γκολ ήταν προφανώς η καλύτερη δυνατή εξέλιξη για την ομάδα του Φινκ αφού απέβαλε το άγχος, ειδικά σε έναν τόσο βαρύ από τις βροχές αγωνιστικό χώρο.

Απ' εκεί και πέρα το ΑΠΟΕΛ έλεγξε πλήρως τον ρυθμό ψάχνοντας και για ακόμα ένα γκολ, αλλά μέχρι το 20' δεν μπόρεσε να φτιάξει άλλη ευκαιρία. Αντίθετα η Δόξα στο 21' είχε μια καλή στιγμή όταν ο Πάρντο απέκρουσε ασταθώς το μακρινό σουτ του Εμάνουελ και στην συνέχεια πρόλαβε τον Νοβόα στο ριμπάουντ.

Aπό την άλλη οι "γαλαζοκίτρινοι" απείλησαν ξανά στο 28' με ένα έξυπνο φάουλ του Ντε Βινσέντι από πλάγια αριστερά, το οποίο σταμάτησε στο δοκάρι ενώ στο 36' ήταν ξανά η σειρά της Δόξας, όταν ο Πάρντο ήταν έτοιμος στο μακρινό σουτ του Λόπο. Οι γηπεδούχοι που στο επόμενο λεπτό "απάντησαν" στο δοκάρι του ΑΠΟΕΛ, όταν η όμορφη λόμπα του Φερνάντες κατέληξε στο "σίδερο"... Οι ευκαιρίες συνεχίστηκαν με αμείωτο ρυθμό αφού ο Χατζηφραγκίσκου έβγαλε δύσκολες επεμβάσεις τόσο στην κοντινή κεφαλιά του Σέρτζιο στο 38' όσο και στο πλασέ του Πορτογάλου ένα λεπτό αργότερα.

Γκολ στα 25'' και τέλος

Μετά το ιδανικό ξεκίνημα στο πρώτο μέρος, το ΑΠΟΕΛ δύσκολα θα μπορούσε να μπει καλύτερα στην "επανάληψη". Να όμως που το πέτυχε αφού στο 45' και 25 δευτερόλεπτα έγινε το 0-2 μετά από μπαλιά του Σέρτζιο και αυτογκόλ του Λεονάρντο.

Πολύ λίγα πράγματα στα επόμενα λεπτά, με τις δυο ομάδες να κατεβάζουν τον διακόπτη του ρυθμού. Οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν χωρίς κανένα πρόβλημα τον έλεγχο και προσπάθησαν για ακόμα ένα γκολ, όμως μέχρι το 60' δεν υπήρχε οτιδήποτε άξιο αναφοράς, όμως απ' εκεί και πέρα είδαμε καλό θέαμα... 

Στο 61' μετά από αρκετή ώρα είχαμε ξανά φάση και ήταν για τους γηπεδούχους, όταν μια κεφαλιά του Φεράν έφυγε λίγο έξω ενώ το ΑΠΟΕΛ στο 71' είχε ευκαιρία με σουτ του Ντε Βινσέντι που απέκρουσε ο Χατζηφραγκίσκου. Οι γαλαζοκίτρινοι που είχαν άλλη μια καλή στιγμή στο 78', με τον τερματοφύλακα της Δόξας να λέει "όχι" στο πλασέ του Τζιμπούρ.

Από την άλλη στο 80' η Δόξα είχε μεγάλη ευκαιρία να μπει ξανά στο παιχνίδι, όμως ο Πάρντο έβγαλε δύσκολη απόκρουση στο κοντινό σουτ του Φεράν, που ήταν και η τελευταία φάση της αναμέτρησης.

Δόξα: Χατζηφραγκίσκου, Μάρκες, Φεράν, Ράμος, Αντόνιο, Γκιλ, Λεονάρντο, Φερνάντες (74' Λόπες), Εμάνουελ (58' Νικολάου), Λόπο, Νοβόα (46' Χριστοδούλου)

ΑΠΟΕΛ: Πάρντο, Σέρτζιο, Κακά, Αμορίν, Ρίσε, Μοράις (82' Αρτυματάς), Λάνιγκ, Εφραίμ (46' Νάφιου), Χαραλαμπίδης, Ντε Βινσέντι (84' Παπαφώτης), Τζιμπούρ

Κίτρινες: Φεράν / -

Ενδιαφέρουν

- Διατέθηκαν 727 εισιτήρια.

- Τρίτο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Τζον Άρνε Ρίσε.

- Η βροχόπτωση στην περιοχή του Μακαρείου ήταν έντονη το απόγευμα έτσι υπήρξε ενδεχόμενο να αναβληθεί ο αγώνας. Τελικά οι διαιτητές αποφάσισαν πως ο αγωνιστικός χώρος ήταν σε καλή κατάσταση, μετά που σταμάτησε και η βροχή.

- Στον πρώτο γύρο οι δυο ομάδες έμειναν στο 0-0.

- Διαιτητής ήταν ο Δημήτρης Μασιάς, βοηθοί οι Σ. Βίκτωρος - Χρ. Χρίστου, τέταρτος ο Μ. Νικολάου και παρατηρητής ο Μ. Λοΐζου.