Το κίνητρο... στο κόκκινο

Ομόνοια και ΑΠΟΕΛ φέτος έχουν διαφορετικούς στόχους. Πριν το μεταξύ τους ντέρμπι το απόγευμα του Σαββάτου (28/02), η βαθμολογική διαφορά είναι στο +7 για τους γαλαζοκίτρινους. Όμως, το αιώνιο παραμένει αιώνιο...

Όσο και αν στο "τριφύλλι" φέτος ο κόσμος το έχει αντιληφθεί πως η ομάδα του έχει ως πρώτιστο στόχο την οικονομική εξυγίανση, αυτό δεν λέει τίποτα όταν απέναντι είναι το ΑΠΟΕΛ. Το γόητρο παραμένει το μεγαλύτερο κίνητρο, ακόμα μεγαλύτερο και από τους βαθμούς τους οποίους έχει απόλυτη ανάγκη η Ομόνοια. Εξάλλου, με νίκη οι πράσινοι θα μπορέσουν να μειώσουν στους τέσσερις βαθμούς τη διαφορά από τον αιώνιο αντίπαλο, να φτιάξουν δυναμική και να ελπίζουν ακόμα και στην κατάκτηση του τίτλου.

Από την άλλη, οι πρωτοπόροι δείχνουν ότι είναι στην καλύτερή κατάστασή τους, αγωνιστική και ψυχολογική, ιδιαίτερα μετά από τη νίκη επί του Απόλλωνα. Αν κερδίσουν την Ομόνοια τότε παραμένουν σίγουρα πρώτοι, ενώ θα αφήσουν και δέκα βαθμούς μακριά τον αιώνιο αντίπαλό τους, με δέκα αγωνιστικές να απομένουν.

Η αλήθεια είναι πως φέτος το δεύτερο ντέρμπι είναι κάπως διαφορετικό από εκείνα των προηγούμενων χρόνων. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως το ενδιαφέρον δεν παραμένει στο "κόκκινο". Εξάλλου είμαστε ακόμα στην 22η αγωνιστική και στην τελική ευθεία του ποδοσφαιρικού μαραθωνίου, όπου η παραμικρή λεπτομέρεια και το κάθε αποτέλεσμα θα "παίζει" πλέον και μεγάλο ρόλο.