Μία κεφαλιά που μπήκε και μία που δεν μπήκε

Στο προτελευταίο παιχνίδι ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνα στο «ΓΣΠ», όλα κρίθηκαν από μια κεφαλιά του Μοράις που μπήκε. Στο τελευταίο, κρίθηκαν από μια κεφαλιά του Μοράις που δεν μπήκε

Οι «γαλαζοκίτρινοι» αν και προηγήθηκαν δύο φορές, εντούτοις δεν μπόρεσαν να φτάσουν στην πολυπόθητη νίκη και να επιστρέψουν στην κορυφή, μένοντας στο ισόπαλο 2-2 που τους διατηρεί στην 2 η θέση, ένα βαθμό πίσω από τον Απόλλωνα.

Στο παιχνίδι της κανονικής διάρκειας, στην τελευταία φάση του αγώνα ο Τζιμπούρ σέντραρε από αριστερά και ο Μοράις με κεφαλιά πέτυχε το μοναδικό γκολ, το οποίο επετεύχθη κόντρα στην ροή του αγώνα.

Σε αυτό των πλέι οφ, στα τελικά στάδια του αγώνα ο Ρίισε εκτέλεσε μακρινό πλάγιο από αριστερά, η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι εκεί όπου ο Μοράις βρέθηκε ξανά σε θέση βολής, έκανε την κεφαλιά όμως ο Βάλε είπε… όχι, στερώντας από τον συμπατριώτη του το γκολ και διατηρώντας το ισόπαλο 2-2.

Μια κεφαλιά που μπήκε και μια κεφαλιά που δεν μπήκε από τον Νούνο Μοράις λοιπόν, καθόρισε τα δύο τελευταία ντέρμπι κορυφής ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνα.