Αφιερωμένο σε σένα Γκουστάβο

Έχουμε αφιερώσει ξανά λίγες γραμμές στον τεράστιο αυτό ποδοσφαιριστή που ακούει στο όνομα Γκουστάβο Μαντούκα. Προσπαθήσαμε και στο παρελθόν να αποδώσουμε φόρο τιμής μέσα από την σελίδα μας στον άνθρωπο, τον ποδοσφαιριστή, τον φιλάνθρωπο, τον ηγέτη Γκουστάβο ο οποίος  χάνοντας τον δρόμο του από τις χαώδης γειτονιές της Αθήνας το 2009 βρέθηκε εν μια νυχτί στον Αρχάγγελο πασχίζοντας να αποδείξει ότι είναι ακόμα ζωντανός στην τρέλα αυτή που αποκαλούμε ποδόσφαιρο. Αγαπητέ, ποτέ  δεν χρειαζόσουν να αποδείξεις τίποτα αφού τα 6 αυτά χρόνια όχι απλά απέδειξες ότι μαγεία δεν μπορεί να χαθεί από ένα μάγο αλλά αγαπήθηκες όσο λίγοι από φίλους και αντιπάλους.

Σεμνός, χαμηλών τόνων αλλά ταυτόχρονα εκρηκτικός με εξωτικό ταμπεραμέντο, ας μην ξεχνάμε κι την χώρα καταγωγής του, ο Γκουστάβο παρέδωσε μαθήματα ποδοσφαίρου και χαρακτήρα στο κυπριακό πρωτάθλημα. Σε εποχές όπου το χρήμα και το μέσο κυριαρχεί ο ίδιος βγήκε αλώβητος από την Κύπρο του τραπεζιού και του υποχθόνιου στημένου παιχνιδιού κερδίζοντας τον σεβασμό από όλους. Σαν χώρα η οποία λατρεύει το ποδόσφαιρο οφείλει να πει το δικό της ευχαριστώ στον άνθρωπο αυτό ο οποίος κρεμάζει τα παπούτσια ξεκινώντας για άλλα ποδοσφαιρικά μονοπάτια. Δυστυχώς ίσως να έχεις τελειώσει την καριέρα σου με ένα τρόπο που δεν αρμόζει σε ηγέτες του δικού σου βεληνεκούς ωστόσο είμαι σίγουρη ότι τα παιδιά σου στο μέλλον θα είναι πολύ υπερήφανα.

Ο Γκουστάβο ανακοινώθηκε από την διοίκηση του ΑΠΟΕΛ και πρέπει να αξιοποιηθεί στην ομάδα της καρδιάς του, αφού έχει ακόμα πολλά να προσφέρει. Οι γνώσεις και οι εμπειρίες του είναι πολύ σημαντικές και μπορούν να βοηθήσουν τα μέγιστα την ομάδα του. Ας μην αφήσουμε ένα τέτοιο άνθρωπο να φύγει από την Κύπρο. Οφείλουμε όλοι να τον τιμήσουμε και του αποδώσουμε τις τιμές που του αξίζουν. Ας χειροκροτήσουμε όσο πιο δυνατά μπορούμε τον άνθρωπο αυτό δείχνοντας του την εκτίμηση και τον σεβασμό μας.

Όλα αυτά αφιερωμένα σε εσένα Γκουστάβο..