Ο Ρίσε περιγράφει την εμπειρία στο "Άνφιλντ"

O Τζον Άρνε Ρίσε γράφει στο προσωπικό του blog για την εμπειρία του φιλανθρωπικού φιλικού στο Άνφιλντ και ευχαριστεί το ΑΠΟΕΛ που του έδωσε την ευκαιρία να συμμετάσχει.

Ο Νορβηγός μεταξύ άλλων γράφει...

"Με τόσο ενθουσιασμό δεν κατάφερα να κοιμηθώ και πολύ. Ανυπομονούσα γι' αυτό εδώ και βδομάδες. Πόσο συχνά σε καλούν να παίξεις με παίκτες παγκόσμιας κλάσης; Και για να στηρίξεις έναν καλό σκοπό; Σε ένα κατάμεστο Άνφιλντ; Με τους καλύτερους οπαδούς στον κόσμο; Νομίζω καταλαβαίνετε γιατί δεν κοιμήθηκα και πολύ.

Έφθασα στο ξενοδοχείο και ήταν φοβερή εμπειρία που συναντήθηκα ξανά με τα παιδιά. Ορισμένους δεν τους είχα δει εδώ και πολλά χρόνια. Φάγαμε μαζί πριν το παιχνίδι και γελάσαμε. Επίσης φοβερό ήταν ότι πολλοί παίκτες ταξίδεψαν από παντού για να στηρίξουν αυτό το φιλανθρωπικό παιχνίδι. Το να είσαι από τη Νορβηγία και να σε καλούν να παίξεις σε αυτό το παιχνίδι με αυτούς τους παίκτες, είναι κάτι για το οποίο μπορείς μόνο να ονειρεύεσαι. Ένιωσα τιμή και προνόμιο που το έκανα. Μου δίνει μεγάλη χαρά που με κάλεσαν και μεγάλη ώθηση στο ηθικό μου καθώς αποδεικνύει πως έκαναν κάποια μεγάλα πράγματα στην καριέρα μου και ότι σίγουρα έκανα και κάτι σωστό.

Όταν έφυγα από το ξενοδοχείο για το γήπεδο, θυμήθηκα τα χρόνια που πέρασα εδώ. Άρχισα να είμαι αγχωμένος αλλά κυρίως ενθουσιασμένος. Στα αποδυτήρια ήταν ένα εξαιρετικό συναίσθημα ανάμεσα στους παίκτες. Όλοι μιλούσαν και γελούσαν. Κάθισα δίπλα στον Γκλεν Τζόνσον. Τι καλός τύπος! Ο Ανρί και ο Τέρι ήταν κοντά μας και όλοι μαζί γελάσαμε αρκετά. Ο Τέρι πάντα γελάει και κάνει αστεία. Ξέρω πως κάποιοι ίσως δεν τον πάνε αλλά μην κρίνεις κάποιο πριν τον γνωρίσεις.

Το ζέσταμα πριν το ματς είναι κάτι που δεν θα ξεχάσω. Τα συνθήματα, ο θόρυβος, η αγάπη! Όταν ξεκίνησε ο αγώνας ήξερα ότι θα παίξω μόνο ένα ημίχρονο. Και μετά από ένα λεπτό άρχισα να ακούω το σύνθημά μου. Ένα λεπτό! Πως είναι δυνατό αυτό. Έφυγα πριν εφτά χρόνια και ακόμα είναι δημοφιλές; Ενθουσιάστηκα και συγκινήθηκα. Το παιχνίδι ήταν απόλαυση και πρέπει να παραδεχτώ πως πραγματικά ήθελα να σκοράρω με εκείνο το φάουλ. Προσπάθησα να το καρφώσω όπως πάντα, κρίμα που πήγε πάνω στον Πέπε.

Εκείνη η μέρα δεν μπορούσε να είναι καλύτερη. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω το ΑΠΟΕΛ που μου έδωσε την ευκαιρία να πάω στο Λίβερπουλ. Έχουμε ακόμα εφτά παιχνίδια και παλεύουμε για το πρωτάθλημα και το κύπελλο επομένως σας ευχαριστώ".

* Η φωτογραφία είναι από το προσωπικό blog του ποδοσφαιριστή