H κιθάρα, ο Θεός και το μήνυμα του Γιοβάνοβιτς...

Ο Γκουστάβο Μαντούκα ήταν καλεσμένος την Τετάρτη στο "Μega" και στην εκπομπή του Πανίκου Χατζηλιασή. Μίλησε για την απόφασή του να σταματήσει το ποδόσφαιρο, για τον Θεό, έπαιξε κιθάρα και θυμήθηκε το παιχνίδι με το οποίο, όπως είπε, πραγματικά μίλησε με τον Θεό μετά από τα λόγια του Ιβάν Γιοβάνοβιτς που τον συγκίνησαν και του έδωσαν κίνητρο...

Τα σημαντικότερα από όσα είπε...

"Ήταν τρεις μήνες πολύ δύσκολοι για μένα γιατί δεν μπορούσα να βοηθήσω την ομάδα. Όταν θα ξεπεράσω το πρόβλημα στο πόδι θα θέλω και πάλι να παίξω ποδόσφαιρο, το ποδόσφαιρο είναι η ζωή μου. Αλλά πλέον θα βοηθάω την ομάδα μόνο εκτός γηπέδου".

"Από την πρώτη μέρα ένοιωσα την αγάπη του κόσμου του ΑΠΟΕΛ όταν μου φώναζαν συνθήματα και ένοιωσα πως θα έχουμε μια ξεχωριστή σχέση. Ακόμα και από φιλάθλους άλλων ομάδων νοιώθω την αγάπη τους".

"Εδώ και πολλά χρόνια έχω μια σχέση με τον Θεό και μπορώ να πω ότι για όσα κάνω προσεύχομαι πριν γιατί εμείς σαν άνθρωποι δεν μπορούμε να δούμε τι κρύβεται πίσω από τον τοίχο. Είναι πιο εύκολο να πάρουμε τον σωστό δρόμο με την χάρη του Θεού".

"Έμαθα να παίζω κιθάρα εδώ και πολύ καιρό για να παίζω σε συναντήσεις στο σπίτι και σε μελέτες για την Αγία Γραφή αλλά η καλύτερη μουσική που έπαιξα ήταν στο γήπεδο. Δεν είμαι επαγγελματίας κιθαρίστας, μην περιμένετε πολλά γιατί μόνο τα βασικά ξέρω!".

"Ήταν ένα ξεχωριστό γκολ με την Βίσλα. Με όλο το σεβασμό για την θρησκεία, πιστεύω πως μόνο ο Ιησούς Χριστός σώζει. Εκτός έδρας με τη Βίσλα ο παίκτης που σκόραρε έδειξε τη φανέλα με τον Πάπα και όταν εγώ σκόραρα, έδειξα τη δική μου φανέλα, έδειξα ότι ο Ιησούς είναι πιο ισχυρός".

"Το παιχνίδι στο οποίο πραγματικά μίλησα με τον Θεό ήταν εκείνο με την Πόρτο. Δεν είχα καλή απόδοση εκείνο τον καιρό στο πρωτάθλημα και το απόγευμα ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς με κάλεσε και μου είπε: ''Είσαι ο καλύτερος μου παίκτης. Βάση απόδοσης δεν θα έπρεπε να παίξεις αλλά αυτό το ματς είναι για τους μεγάλους παίκτες και εσύ είσαι μεγάλος παίκτης''. Εκείνη τη μέρα ήθελα να τρέχω στους διαδρόμους τους ξενοδοχείου. Πήγα στο μπάνιο του δωματίου που έμενα με τον Αΐλτον και έκλαψα. Προσευχήθηκα και ζήτησα από τον Θεό να με βοηθήσει να μην απογοητεύσω αυτό τον άνθρωπο και όσους πίστεψαν σε μένα. Και με την χάρη του Θεού έγινε αυτό που έγινε, γκολ στο τελευταίο λεπτό".