Τρίποντο και άλλα "συν"

Δεν σηκώνει και μεγάλες αναλύσεις το παιχνίδι του ΑΠΟΕΛ με τον Ερμή. Το 3-0 σκιαγραφεί την εικόνα του αγώνα, με τους "γαλαζοκίτρινους" να τον ελέγχουν πλήρως από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και να φτάνουν στην άνετη νίκη.

Η ομάδα του Φινκ μπήκε δυνατά στο γήπεδο και πίεσε για το γκολ. Έχασε μια-δυο καλές ευκαιρίες και στο 24' έφτασε στην ουσία με τον Λάνιγκ, γκολ που έδιωξε το άγχος. Λίγο αργότερα ο Τζιμπούρ απλοποίησε τα πράγματα ενώ με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Αλγερινός έδωσε διαστάσεις στη νίκη.

Τα θετικά είναι αρκετά για το ΑΠΟΕΛ, πέρα από το τρίποντο φυσικά. Η διαχείριση δυνάμεων σε ολόκληρο το δεύτερο μέρος, η εμφάνιση του Χαραλαμπίδη που είχε συμμετοχή και στα τρία γκολ, ο χρόνος συμμετοχής σε παίκτες που το χρειάζονταν (κυρίως Βινίσιους-Αλωνεύτης) και η μη τιμωρία κάποιου ποδοσφαιριστή με κίτρινη κάρτα, καταγράφονται στα "συν" του Κυριακάτικου απογεύματος.

Κάπως έτσι, η ομάδα της Λευκωσίας επέστρεψε στην κορυφή, πήρε - ψυχολογικό κυρίως - προβάδισμα από τον Απόλλωνα για την κούρσα του τίτλου και πάει στον επαναληπτικό με την Ομόνοια, υπό τις ιδανικές προϋποθέσεις.