Διαβολική σύμπτωση

Τέσσερις αγωνιστικές πριν από την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και ο Απόλλωνας καλείται να δώσει ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για την έκβαση του τίτλου με αντίπαλο την ΑΕΚ στο ΓΣΖ.

Κάτι που είχε γίνει και πριν από εννιά χρόνια, όταν και η Λεμεσιανή ομάδα είχε πανηγυρίσει για τελευταία φορά τον τίτλο.

Όπως και τότε έτσι και τώρα δεν βρισκόταν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και είχε δύο σερί εκτός έδρας ισοπαλίες με ΕΝΠ και Νέα Σαλαμίνα, ενώ είχαν σημειώσει δύο δύσκολες νίκες επί Εθνικού και Διγενή, αλλά και μία άνετη με αντίπαλο την ΑΠΕΠ.

Παράλληλα, τη σεζόν 2005-06 τα τελευταία τρία παιχνίδια ήταν με αντιπάλους τις Ομόνοια, ΑΕΛ και Ανόρθωση, ενώ φέτος είναι με ΑΠΟΕΛ, Ανόρθωση και Ομόνοια -δύο από τις τρεις ομάδες είναι κοινές.

Όσον αφορά τον αγώνα στη Λάρνακα, άπαντες ευελπιστούν ότι θα ζήσουν μέρες του 2006, αλλά να είναι λιγότερο αγχωτικές.

Τότε, ο Απόλλωνας βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 στο 46΄, ωστόσο με αντεπίθεση διαρκείας... γύρισε το παιχνίδι και πήρε τη νίκη με 3-2 χάρις στη γκολάρα του Κρίστη Θεοφίλου.

Καταλυτικό ρόλο είχε παίξει ο κόσμος των "κυανόλευκων", αφού 4000 και πλέον Απολλωνίστες είχαν βρεθεί στο ΓΣΖ και είχαν στηρίξει τις προσπάθειες της ομάδας του Μπερντ Στάνγκε.

Καταλυτικό ρόλο αναμένεται να παίξει και τώρα, στηρίζοντας την προσπάθεια για άμεση επιστροφή στις νίκες, παραμένοντας στο πλευρό της αγαπημένης του ομάδας, η οποία έδειξε σημάδια ανάκαμψης κόντρα στον Ερμή, έστω κι αν δεν ήταν αρκετά για να έρθει η νίκη.

** Η φωτογραφία είναι από τη νίκη με 3-2 επί της ΑΕΚ στις 8 Απριλίου 2006.