"Ίσως να ήταν ωφέλιμο να λέγαμε ότι είμαστε καλοί για λόου τους"

Όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενό μας ρεπορτάζ, η διοίκηση της ποδοσφαιρικής εταιρείας του Απόλλωνα ετοίμαζε αντίδραση με επίσημή της τοποθέτηση.

Λίγη ώρα μετά τις 19:00 εκδόθηκε ανακοίνωση, με αφορμή τα νέα διαιτητικά λάθη εις βάρος της Λεμεσιανής ομάδας στον σαββατιάτικο αγώνα με την ΑΕΚ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σε παλαιότερη ανακοίνωση μας (22/3/2015), για την οποία ο Αθλητικός Δικαστής μας επέβαλε το καθιερωμένο πρόστιμο, καλούσαμε την ΚΟΠ να αντιδράσει στις καταγγελίες που έγιναν για δήθεν διαιτητικά λάθη και να προβεί στις δέουσες ενέργειες ούτως ώστε το Πρωτάθλημα να παιχτεί επί ίσοις όροις.
 
Μάλιστα υπενθυμίζουμε ότι αναφέραμε ότι υπήρχαν σκοπιμότητες στις τότε καταγγελίες και δεν είχαμε καμία αμφιβολία ότι γινόντουσαν με αποκλειστικό σκοπό να εκφοβιστούν και να εκβιαστούν οι διαιτητές και η ομοσπονδία.
 
Έκτοτε, ουδείς έπραξε οτιδήποτε για να εξασφαλιστεί η ελάχιστη αξιοπιστία ενός ακόμη πρωταθλήματος, τουναντίον, οι τότε αλλά και οι διαχρονικές ανησυχίες και διαπιστώσεις μας επιβεβαιώθηκαν, κατά τον χειρότερο τρόπο για την Ομάδα μας.
 
Ολόκληρη η, υγειώς σκεπτόμενη, αθλητική Κύπρος είδε κατά την χθεσινή, κατά γενική ομολογία, κρισιμότατη αγωνιστική να γίνονται σοβαρότατα διαιτητικά λάθη εναντίον της Ομάδας μας, τα οποία ΚΑΝΕΝΑΣ δεν μπορεί να τα κατατάξει στα ανθρώπινα λάθη.
 
Πως μπορεί εξάλλου να θεωρηθεί ανθρώπινο λάθος ένα υποδειχθέν off side όταν ο παίκτης της Ομάδας μας ξεκάθαρα καλύπτεται πέραν των δυο μέτρων και ο διαιτητής να το καταλογίζει μόνο και όταν η μπάλα μπαίνει στα δίκτυα της αντίπαλης ομάδας;

Θα ήταν ανώφελο να καταγράψουμε σε μια ανακοίνωση τα όσα διαδραματίστηκαν χθες στα γήπεδα της Κύπρου. Για ότι θα έχει αυτό σημασία, θα προβούμε σε καταγγελία των διαιτητών.
 
Ίσως, όμως, εκ των υστέρων σκεφτόμενοι να ήταν ιδιαίτερα ωφέλιμο αν και μεις απευθυνόμασταν προς τους έντιμους διαιτητές, που φέτος ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές και να τους λέγαμε ότι είμαστε καλοί για λόου τους και ότι κανένας δεν παίζει μαζί μας ή να συνωστιζόμαστε σε κομματικά γραφεία, να συναντιόμαστε με προέδρους και άλλους κατατρεχάμενους για να λάβουμε την εύνοια και την στήριξη διαφόρων άσχετων με το άθλημα για πάρουμε ένα πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.
 
Μπορεί να έχουν εκμηδενιστεί, οι πιθανότητες να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα αφού κάποιοι μας τις ψαλίδισαν μαεστρικά, όμως ΚΑΝΕΝΑΣ δεν μπορεί παίζει με την αξιοπρέπεια και την περηφάνεια που έχουμε για την ομάδα που, μέχρι πρότινος, όλοι έλεγαν ότι είναι η καλύτερη.
 
Δεν θα απολογηθούμε σε κανένα, ούτε καν στους, δικαιολογημένα απογοητευμένους, οπαδούς μας, γιατί βλέπαμε τα του οίκου μας και δεν προσπαθούσαμε να βρούμε τρόπο να κλέψουμε, γιατί με αυτό τον τρόπο πιστεύαμε ότι συμβάλαμε στην εξυγίανση του αθλήματος και εξυψώναμε την ιδέα του ευ αγωνίσθεσαι και του Fair Play, όπως γίνεται σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες.
 
Ως Διοίκηση, θα αναμένουμε την λήξη του Πρωταθλήματος, και θα πάρουμε τις αποφάσεις μας.
 
ΥΓ: Εισηγούμαστε στον έντιμο Αθλητικό Δικαστή και τον παρακαλούμε να αποδεχθεί την εισήγηση μας, όπως το πρόστιμο που θα μας επιβάλει, να μας επιτρέψει να το καταθέσουμε σε ειδικό ταμείο για την δημιουργία μηχανισμών καταπολέμησης εξαγοράς συνειδήσεων και άλλων τινών...
 
Δ.Σ Απόλλων Λεμεσού