Το -12 και το -10 (Το βασικό ζητούμενο)

Λίγο οι τραυματισμοί των Μερκή και Αγγελή, λίγο και η γενικότερη αστάθεια της αμυντικής γραμμής θα αναγκάσουν τον Απόλλωνα σε διαφοροποιήσεις στα μετόπισθεν, στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο.

Αυτό είναι επιβεβλημένο να γίνει, αφού οι φετινοί αριθμοί των «γαλάζιων» είναι χειρότεροι εδώ και μια τριετία. Φέτος σε 32 αγώνες η εστία του Απόλλωνα παραβιάστηκε 41 φορές.

Πέρσι για παράδειγμα, σε 36 αγώνες, τέσσερις περισσότερους σε σχέση με φέτος δηλαδή, δέχθηκε μόλις 29 γκολ. Δώδεκα λιγότερα από φέτος!

Την σεζόν 2012-13 σε 32 αγώνες όπως φέτος, δέχθηκε 31 γκολ, δέκα λιγότερα σε σχέση με την φετινή επίδοση παρ’ όλο που ο Απόλλωνας δεν είχε πορεία πρωταθλητισμού και τερμάτισε στην 6 η θέση.

Για να φτάσουμε στα ίδια επίπεδα με φέτος, πρέπει να πάμε στην σεζόν 2011-12, όπου ξανά η Λεμεσιανή ομάδα τερμάτισε στην 6 η θέση και δέχθηκε 43 γκολ σε 32 αγώνες, δύο περισσότερα σε σχέση με την φετινή χρονιά. Μόνο που φέτος, με πορεία πρωταθλητισμού, τα 41 γκολ είναι πολύ… περισσότερα από τα 43 της προ τριετίας χρονιάς…

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, οι προσθήκες μεσοαμυντικά θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα ποιοτικές και ανεβάσουν επίπεδο τον Απόλλωνα, ο οποίος δεδομένα θα είναι εκ των διεκδικητών του τίτλου.