"Zήσαμε μια φαρσοκωμωδία" (Οι αδιάφοροι παίκτες και... το σύστημα)

Μακροσκελή ανακοίνωση εξέδωσε ο ΠΑΝΣΥΦΙ ΑΠΟΛΛΩΝ, με την οποία αναφέρεται στη σεζόν που ολοκληρώθηκε, κάνοντας ένα μίνι-απολογισμό για το χαμένο πρωτάθλημα, αλλά και για τη δράση του Συνδέσμου.

Αναλυτικά:

Αδέρφια ΑΠΟΛΛΩΝΙΣΤΕΣ,

Μια περίεργη χρονιά από όλες τις απόψεις αλλά και με τις σταθερές "αξίες" του κυπριακού ποδοσφαίρου έφτασε στο τέλος και εμείς ως Παν.Συ.Φι. ΑΠΟΛΛΩΝ - ΘΥΡΑ ΕΝΑ βρισκόμαστε στην περίοδο ανασυγκρότησης και αυτοκριτικής.

Όπως συνηθίζεται μετά το τέλος κάθε σεζόν θα πραγματοποιηθεί γενική και εκλογική συνέλευση στον Κεντρικό σύνδεσμο του ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ. ΑΠΟΛΛΩΝ την Παρασκευή 05.06.2015 με ώρα έναρξης 19:00. Το συμβούλιο του συνδέσμου θα τοποθετηθεί για τα όσα έγιναν φέτος σε συνδεσμιακό επίπεδο, σε όλα τα θέματα και θα συζητηθούν όλα τα σχετικά.

Καλούμε τα μέλη μας να είναι παρών γιατί είναι επίσης πολλά αυτά που πρέπει να ειπωθούν και προπάντων να γίνουν όσον αφορά την νέα αγωνιστική χρονιά. Τα υπόλοιπα στον σύνδεσμο.

Όσον αφορά το κλείσιμο της σεζόν και στα όσα συνέβησαν με το ποδοσφαιρικό τμήμα και προβληματίζουν όλους μας απλά να πούμε ότι καταλαβαίνουμε την πίκρα που επικρατεί στις τάξεις των οπαδών και φιλάθλων της μεγάλης ΙΔΕΑΣ του ΑΠΟΛΛΩΝΑ. Κανένας δεν είναι ευχαριστημένος γιατί ζήσαμε μια φαρσοκωμωδία, από την μια είχαμε την καλύτερη ομάδα που ξαφνικά κλοτσούσε την μια ευκαιρία μετά την άλλη για να κατακτήσει τον τίτλο ακόμα και πριν τα μπαράζ με παίκτες αδιάφορους και προκλητικούς πολλές φορές. Από την άλλη να έχεις για άλλη μια χρονιά όλο το σύστημα να χτυπά με κάθε τρόπο έτσι ώστε να εκμηδενιστεί κάθε πιθανότητα για πρωτάθλημα!

Ο κόσμος δικαιολογημένα είναι εκνευρισμένος γιατί αν θυμηθεί κανείς αυτή η χρονιά ξεκίνησε όσο περίεργα τελείωσε. Είχαμε την αποχή για τον τρομονόμο του Ιωνά και τα όσα έγιναν εκείνο το διάστημα. Όσον αφορά το αγωνιστικό κλείσαμε την χρονιά τρίτοι και καταϊδρωμένοι με πολλά λάθη σε όλα τα πόστα και με μόνο ελαφρυντικό τον πόλεμο που δεχθήκαμε από παντού και κυρίως από την καλοβολεμένη ΠΑΡΑΓΚΑ που όλοι πλέον συνηθίσαν.

Σχετικά με την αποχή και κάποια πράγματα που λέχθηκαν πρόσφατα εμείς να πούμε ότι σαν οπαδοί κάναμε το χρέος μας αφού οι καιροί το απαιτούσαν και τηρήσαμε την πλήρη αποχή και τα μέτρα που πήραμε μέχρι εκεί που κάποιοι φάνηκαν για άλλη μια φορά ότι ο λόγος τους δεν μετράει. Είδαμε τον ένα σύνδεσμο μετά τον άλλον να επιστρέφει με ηλίθια προσχήματα στο γήπεδο με μπροστάρηδες τους εκ Λευκωσίας (τυχαίο;) και με εμάς και όσους είχαν απομείνει να ακολουθούμε αργότερα. Όσον αφορά εμάς αυτό έγινε έπειτα από απανωτές γενικές συνελεύσεις, αλλαγές και ανατροπές όσον αφορά τα δεδομένα και με τους υπόλοιπους που συνέχισαν να απέχουν να μας ακολουθούν μετά από αυτή την απόφαση!

Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνά κανείς γιατί ήδη κάποιοι θέλουν να χρεωθούν ότι είναι και μπροστάρηδες στον αγώνα! ΜΟΝΟ η ΘΥΡΑ ΕΝΑ στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων καθ' όλη την διάρκεια και με την ΟΜΑΔΑ μας πρώτη, μόνο εμείς μείναμε μακριά από κινήσεις εντυπωσιασμού και απλά κάναμε αυτό που έπρεπε όλοι να κάνουν αν είχαν τσίπα πάνω τους!! Εάν κάποιος διαβάσει τις ανακοινώσεις της φετινής χρονιάς και δει το πώς εξελίχτηκαν τα πράγματα αλλά και το πως έδρασε και αντέδρασε το κάθε σύνολο ξεχωριστά θα καταλάβει τι εννοούμε!

Κλείνοντας αυτό το θέμα να επισυνάψουμε ένα κομμάτι από ανακοίνωση στις 04.11.2014 που απλά υπενθυμίζουμε τα λόγια μας και εμμένουμε σε αυτά:

<< ...να ξεκαθαρίσουμε ότι εμείς σαν ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ. ΑΠΟΛΛΩΝ με τα λάθη μας και τα σωστά μας δεν θεωρούμε πλέον ότι υπάρχει '΄ενιαίο οπαδικό μέτωπο'' έστω και ο καθένας από το πόστο του, αφού οι δράσεις των μισών συνόλων δεν είναι καθόλου όμοιες με των υπολοίπων. Αντικειμενικά μιλώντας αν αυτός ο αγώνας ήταν όντως κοινός, χωρίς εκπτώσεις και ''πισωγυρίσματα'' και η πίεση μέσω της δράσης ήταν ασφυκτική, σε συνδυασμό με την επιρροή που θα υπήρχε πλέον και στα σωματεία ίσως να κερδίζαμε ήδη την μάχη. Θα μας κρίνει όλους ο καιρός....>>

Κλείνοντας την ανακοίνωση να ευχαριστήσουμε όσους προσέφεραν φέτος στην ιστορία του ΑΠΟΛΛΩΝΑ τον κάθε οπαδό που έδωσε την ψυχή του σε όλα τα γήπεδα, τον κάθε άνθρωπο που υπηρετεί ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ το οποιοδήποτε τμήμα του ΘΡΥΛΟΥ και όλους όσους μας έκαναν πραγματικά περήφανους.

Η ομάδα ναι μεν καθιερώνεται στα ψηλά αφού στην τελική θα ταξιδεύουμε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην Ευρώπη αλλά ο ΑΠΟΛΛΩΝΙΣΤΑΣ θέλει να είναι περήφανος! Εμείς δεν ζούμε για τους τίτλους ούτε για τα πρόσωπα που έρχονται και φεύγουν, ζούμε για την περηφάνια και το μεγαλείο του ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΛΕΜΕΣΟΥ, ζούμε για να βλέπουμε ανθρώπους να δοξάζουν τον ΘΡΥΛΟ και την ιστορία του με κάθε τρόπο ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ και αυτούς τιμούμε, όσοι στο οικοδόμημα που λέγεται ΑΠΟΛΛΩΝ δεν μπορούν να το αντιληφθούν καλό είναι να ξανασκεφτούν τι ρόλο παίζουν ως παίκτες, παράγοντες, φίλαθλοι ή και όποιο άλλο πόστο κατέχουν. Ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΕΑ!

ΠΕΡΗΦΑΝΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΑ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟΛΛΩΝ ΘΥΡΑ ΕΝΑ!

Υ.Γ.1: Θα ακολουθήσει εκτενής ανακοίνωση μετά την γενική για όλα