"Δεν θέλω να απολογηθώ σε κανένα Κύπριο"!!!

Δύο ήταν οι πρωταγωνιστές στο χθεσινό παιχνίδι του Απόλλωνα με την Καμπάλα.

Από τη μία, ο Ουκρανός διαιτητής Sergii Boiko και από την άλλη ο προκλητικότατος Javid Hüseynov.

Μάλιστα, ο αρχηγός των Αζέρων μίλησε για πρώτη φορά για το χθεσινό παιχνίδι, ενώ αναφέρθηκε και στη χειρονομία που έκανε προς την κερκίδα της Λεμεσιανής ομάδας:

"Ήταν ένα σκληρό παιχνίδι. Είχαμε μεγάλη πίεση από τους φιλάθλους των γηπεδούχων. Παίξαμε απέναντι σε μία δυνατή ομάδα. Το ήξερα εκ των προτέρων. Έτσι είμαι χαρούμενος που καταφέραμε να πάρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα κάτω από αυτή την πίεση" .

"Συμφωνώ ότι κάναμε το καλύτερο ευρωπαϊκό μας παιχνίδι. Αν λάβουμε υπόψιν ότι είχαμε κάνει ευκαιρίες για να σκοράρουμε. Σε σχέση με τα παιχνίδια στη Γεωργία και στη Σερβία κόντρα σε Δυναμό και Τσουκαρίκι αυτή τη φορά είχαμε αυτή τη δυνατότητα (να σκοράρουμε)".

"Ήμουν κοντά στη φάση του πέναλτι. Είναι καθαρό ότι ήταν πέναλτι. Το ξέρω, γιατί είδα μετά και τα βίντεο του παιχνιδιού. Ο διαιτητής εφάρμοσε τους κανονισμούς. Ήταν σε απόσταση 7-8 μέτρων. Παρότι υπήρχαν εκεί αρκετοί παίκτες είχε καθαρό οπτικό πεδίο. Ήταν 100% πέναλτι. Ο αντίπαλος του Στάνκοβιτς τον τράβησε από το λαιμό και τον έριξε κάτω".

"Όταν υποδεικνύεται ένα πέναλτι εις βάρος σου είναι λογικό η ομάδα να διαμαρτυρηθεί, όπως έκαναν και οι παίκτες του Απόλλωνα. Οι διαμαρτυρίες μίας ομάδας είναι κάτι σαν παράδοση".

"Για να είμαι ειλικρινής, δεν είμαι σίγουρος ότι πάντα ήμουν συγκεντρωμένος στην μπάλα κατά τη διάρκεια του πέναλτι. Απλώς, κοίταζα την άσπρη βούλα, όπως επίσης τη σημαία μας που ήταν σχεδόν μπροστά στα μάτια μου για 15-20 λεπτά. Οι φίλαθλοι των γηπεδούχων προσπάθησαν να την κάψουν. Έκαψαν ένα μικρό μέρος. Τότε, ένα δάκρυ έφυγε. Ήμουν πολύ αναστατωμένος με την κίνηση αυτή που έκαναν προς τη σημαία μας. Ευστόχησα στο πέναλτι και απλά όταν είδα τη σημαία καμένη, δεν μπορούσα να αντισταθώ και αντέδρασα με αυτό τον τρόπο".

"Υπάρχουν δύο ερμηνείες για την κίνησή μου. Πρώτον, δεν έπρεπε να προχωρήσω σε αυτή την ενέργεια. Δεύτερο, για εμένα η σημαία μας δεν είναι λιγότερη σημαντική από τα παιδιά μας. Η σημαία μας έχει τόση αξία, που αρκετά παιδιά δίνουν τα πάντα γι'  αυτή. Έτσι, για παράδειγμα, αν πάρουμε την Αρμένικη σημαία και την κόψουμε κομματάκια τι συναισθήματα θα έχει ένας Αρμένιος. Αυτό αποτελεί προσβολή προς τη σημαία και είναι δύσκολο να το καταλάβει κάποιος. Υπάρχουν κάποιοι που με καταλαβαίνουν, αλλά και κάποιοι που με κριτικάρουν, απλώς γιατί δεν μπορούν να το νιώσουν. Εγώ έτσι νιώθω και μου ήρθε αυθόρμητα. Ξεπέρασαν τα όρια".

"Δεν έχει σημασία τι χειρονομία έκανα προς τους φιλάθλους τους. Εκείνη τη στιγμή, αντέδρασα ως ο αρχηγός της ομάδας και όχι ως επαγγελματίας παίκτης. Ήταν εντελώς διαφορετικά τα συναισθήματα. Πράγματι, υπήρχε πολλή πίεση. Ακόμα κι αν δεν δινόταν το πέναλτι, υπήρχε από το ξεκίνημα μεγάλη πίεση προς εμάς. Από το ζέσταμα κιόλας. Ήταν επιθετικοί και μας ξεφτύλισαν. Ίσως να μην τα έδειξε όλα η τηλεόραση".

"Σίγουρα, σε κανέναν δεν άρεσε αυτή η συμπεριφορά. Πρέπει να πω ότι τέτοιες κινήσεις δεν είναι ηρωικές. Απλώς μου βγήκε αυθόρμητα, ένιωσα προσβολή, όταν είδα να συμπεριφέρονται έτσι προς τη σημαία μας".

"Σε παρακαλώ, γράψε το ξεκάθαρα. Δεν θέλω να απολογηθώ στους οπαδούς του αντιπάλου, αλλά στους δικούς μου ανθρώπους, ακόμα και σε αυτούς που παρακολούθησαν το παιχνίδι από την τηλεόραση. Η χειρονομία μου έγινε έχοντας λίγα νεύρα. Τα είχε, όμως, για τον αντίπαλο. Απολογούμαι στους δικούς μου ανθρώπους και σε κάθε Αζέρο. Δεν θέλω, όμως, να απολογηθώ σε κανένα Κύπριο".

"Θα είναι άσχημο εάν τιμωρηθώ και δεν περάσουμε στην επόμενη φάση. Ελπίζω, όμως, ότι θα τα καταφέρουμε. Πρέπει να είμαστε αποφασισμένοι για τη νίκη στο Μπακού και φυσικά να έχουμε τη στήριξη των φιλάθλων μας".