Ερωτηματικά στο πλάνο πρόκρισης

Με πρωινή προπόνηση την Τρίτη ο Απόλλωνας ολοκληρώνει την προετοιμασία του επί κυπριακού εδάφους για την «καυτή» ρεβάνς με αντίπαλο την Καμπάλα το βράδυ της Πέμπτης (21:00 τοπική ώρα, 19:00 ώρα Κύπρου) στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, στο Μπακού. Η αναχώρηση από την Κύπρο είναι προγραμματισμένη για το πρωί της Τετάρτης (08:30) από το αεροδρόμιο της Λάρνακας.

Ο Πέδρο Εμάνουελ καταστρώνει τα πλάνα του με αποκλειστικό στόχο την πρόκριση στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Ο Αγκολέζος προπονητής ίσως προχωρήσει σε 1-2 αλλαγές στην ενδεκάδα. 

Όπως έχουμε πληροφορηθεί τέσσερεις παίκτες διεκδικούν δύο θέσεις. Οι Κολοκούδιας και Γκίε ερίζουν για την κορυφή και οι Άλεξ Ντα Σίλβα –Ρόσα για την θέση του ποδοσφαιριστή που θα συμπληρώσει την τριάδα στον άξονα.

Ο Κολοκούδιας, ο οποίος έχει ξεκινήσει από την ενδεκάδα και στα πέντε προηγούμενα ματς, έκανε τη δουλειά του την περασμένη Πέμπτη πετυχαίνοντας ένα όμορφο γκολ, όμως η αγωνιστική ετοιμότητα του Γκίε βάζει σε σκέψεις τον Εμάνουελ. Είναι δύο παίκτες με διαφορετικά χαρακτηριστικά και ίσως ο τεχνικός του Απόλλωνα να προτιμήσει την ταχύτητα και τη δύναμη του Ιβοριανού. 

Από εκεί και πέρα, ο Άλεξ Ντα Σίλβα δεν έδωσε αυτά που περίμενε ο προπονητής του στον πρώτο αγώνα. Στην πρώτη του παρουσία στο αρχικό σχήμα φάνηκε ότι χρειάζεται χρόνο για να αποκτήσει ρυθμό. Εφόσον δεν του δώσει φανέλα βασικού ο Πέδρο Εμάνουελ, θα δούμε Ρόσα στην ενδεκάδα.

Οι υπόλοιποι 9 θεωρούνται σίγουροι για την ενδεκάδα (Βάλε, Φρέιρε, Χάιμε, Λόπες, Ελίζιο, Σακέτι, Γκουγιόν, Πέδρο, Παπουλής).

Παραμένουν εκτός σχεδιασμού οι Στογιάνοβιτς, Μερκής, Βασιλείου και Χάμπος.