Αν δεν αλλάξει ο τρόπος ανάπτυξης...

Ακόμα μία μέτρια εμφάνιση από πλευράς Απόλλωνα και ο προβληματισμός είναι στα ύψη.

Από τα παιχνίδια με την Καμπάλα κι έπειτα λες και έχει κατέβει ο διακόπτης, αφού οι "κυανόλευκοι" πέραν από κάποια διαστήματα παρουσιάζονται κατώτεροι των περιστάσεων.

Κυριότερο πρόβλημά τους και αυτό που δυσκολεύει τις προσπάθειές τους είναι πως είναι πολύ προβλέψιμος ο τρόπος ανάπτυξής τους.

Ιδιαίτερα όταν εξουδετερωθούν τα "φτερά" της επίθεσης, η Λεμεσιανή ομάδα δυσκολεύεται αφάνταστα να δημιουργήσει φάσεις μπροστά από την αντίπαλη εστία, αφού δεν υπάρχουν οι λύσεις από τον άξονα.

Ο Σακέτι είναι καθαρός ανασταλτικός μέσος και θα ήταν καλύτερο να παίζει στη θέση του και όχι ως εσωτερικός μέσος, μία θέση στην οποία θα ταίριαζαν άλλοι ποδοσφαιριστές που έχουν το στοιχείο της δημιουργίας στο παιχνίδι τους.

Και αυτό από τη στιγμή που ο Πέδρο Εμανουέλ επιλέγει ως σχηματισμό το 4-1-4-1.

Αν επιλέξει το 4-2-3-1, κάπως αλλάζουν τα δεδομένα, ωστόσο και πάλι θα πρέπει να βρεθούν λύσεις, γιατί κακά τα ψέματα το τελευταίο διάστημα η μεσαία γραμμή του Απόλλωνα είναι ο αδύναμος κρίκος αυτής της ομάδας.

Και όταν δεν λειτουργεί καλά η μεσαία γραμμή -ας μην ξεγελά η συντριπτική κατοχή της μπάλας, όταν στις πλείστες περιπτώσεις είναι ανούσια-, τότε τίποτα δεν μπορεί να λειτουργήσει.