Τι πήγε λάθος στο «Τάσος Μάρκου»

Θα συμφωνήσω με τον Πέδρο Εμάνουελ ότι ο Απόλλωνας ήταν βελτιωμένος στο παιχνίδι με την ΕΝΠ σε σχέση με τον αγώνα της πρεμιέρας, όχι όμως στο βαθμό που θα έπρεπε.

Είδαμε ένα Απόλλωνα να έχει την κατοχή για 90+4 λεπτά, να κάνει 5-6 καλές ευκαιρίες και να απειλείται ουσιαστικά μονάχα σε μία φάση. 

Όμως, αυτό δεν ήταν αρκετό και στο τέλος το 0-0 κρίνεται ως αποτυχημένο αποτέλεσμα. Ο Απόλλωνας πέταξε στα σκουπίδια δύο βαθμούς. 

Είδαμε ξανά τον Απόλλωνα σε σχηματισμό 4-1-4-1 και δυστυχώς είδαμε ξανά δύο «κόφτες» στο αρχικό σχήμα. Ο Πέδρο Εμάνουελ επανέλαβε το ίδιο λάθος. 
 
Ο Σακέτι δεν πρόκειται να γίνει δημιουργικός παίκτης στα 30 του. Μια χαρά «κόφτης» είναι. Όμως, με αυτό το σχήμα, ούτε με… σφαίρες δεν χωράνε Γκουγιόν και Σακέτι, ειδικά κόντρα σε υποδεέστερες ομάδες. Με το υφιστάμενο ρόστερ που έχει ο Απόλλωνας, είναι πολυτέλεια να έχει στον πάγκο και Άλεξ και Ρόσα. 

Δηλαδή, όταν ο Απόλλωνας πάει στο ΓΣΠ να αντιμετωπίσει το ΑΠΟΕΛ θα παίξει με τέσσερεις «κόφτες»;

Από τον άξονα ο Απόλλωνας ήταν σχεδόν εντελώς ακίνδυνος. Από τα «φτερά» επίσης, δεν ήταν καλός. Ιδιαίτερα στην επανάληψη. Κάτι πήγαν να κάνουν στο πρώτο μέρος οι Παπουλής και Πέδρο, ωστόσο, αμφότεροι, στην επανάληψη πήραν απροβίβαστο. Ο Γκίε σπάνια τροφοδοτήθηκε σωστά. Ο Ιβοριανός αναγκαζόταν να βγαίνει αρκετά εκτός περιοχής για να παίρνει μπάλα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κάποιος «γαλάζιος» στο αντίπαλο τετράγωνο.

Όταν έγιναν κάποιες διορθωτικές κινήσεις από τον πάγκο, ήταν ήδη αργά. Το άγχος είχε κυριεύσει την ομάδα και οι παίκτες της ΕΝΠ είχαν ξεθαρρέψει. 

Δεν ήρθε το γκολ και μοιραία ήρθε αυτό το αποτέλεσμα. Το τέλος του κόσμου δεν είναι. Άλλωστε, τα τελευταία 20 χρόνια, μόλις 4 φόρες ο Απόλλωνας έκανε το 2 στα 2. Τελευταία φορά το 2009.

Υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος και η ομάδα φυσιολογικά θα βελτιωθεί περισσότερο. Ο προπονητής θα διορθώσει την κατάσταση στον άξονα, κάποιοι παίκτες θα ανεβάσουν απόδοση ενώ θα μπει και νέο «αίμα» στην ομάδα. Οι Σλάβτσιεφ και Μέζκα. Αν ο Βούλγαρος και ο Κροάτης μπορέσουν να βοηθήσουν ουσιαστικά, θα ανέβει το επίπεδο της ομάδας.

Επίσης, ο αρχηγός Μερκής πλησιάζει το 100% της ετοιμότητας ενώ σύντομα μπαίνει στην ομάδα και ο Βασιλείου.

Υπάρχουν και παίκτες που δεν αγωνίστηκαν στις δύο πρώτες αγωνιστικές και σίγουρα μπορούν να προσφέρουν πολλά, όπως για παράδειγμα οι Αγγελή και Γουίλερ. Ο τελευταίος ήταν τραυματίας και έμεινε εκτός αποστολής από το τελευταίο ματς.