Η βασική διαφορά και το... μάθημα

Το παιχνίδι με την Ένωση μπορεί να έφερε τις πρώτες απώλειες για τον Απόλλωνα, ωστόσο αυτό μπορεί να αποβεί και ιδιαίτερα χρήσιμο ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος.

Νέα ομάδα ο Απόλλωνας, με νέο προπονητή και νέους παίκτες, παρά τα έξι Ευρωπαϊκά παιχνίδια που προηγήθηκαν είναι λογικό να υπάρχουν ακόμη στοιχεία που αναζητούνται. Στον εκτός έδρας αγώνα με την Ένωση που έμεινε στο ισόπαλο 0-0, διαπιστώθηκε η αδυναμία για δημιουργία από τον άξονα.

Τουλάχιστον μέχρι το 60’, οι «γαλάζιοι» ήταν ακίνδυνοι από τον κεντρικό άξονα, αν και είχαν τρεις ποδοσφαιριστές έναντι των δύο που είχε ο αντίπαλος, που αγωνιζόταν με 4-4-2. Παρ’ όλα αυτά, το ότι οι δύο από τους τρεις ήταν αμυντικογενείς (Σακέτι – Γκουγιόν) ουσιαστικά… διέγραφε το αριθμητικό πλεονέκτημα.

Από το 60’ και μετά, με την είσοδο του Άλεξ Ντα Σίλβα αλλά και του Κονσεϊσάο Τουράμ ο Απόλλωνας απέκτησε δημιουργία και από τον άξονα, απελευθερώνοντας και τις πλευρές του. μπορεί το γκολ να μην ήρθε, όμως οι προϋποθέσεις φτιάχτηκαν και η διαφορά της εικόνας των πρώτων 60 λεπτών με αυτή των τελευταίων 30 λεπτών, θα πρέπει να αποτελέσει οδηγό για τον Πέδρο Εμάνουελ, κυρίως όταν θα έχει να αντιμετωπίσει ξανά μικρομεσαίες ομάδες.