Όταν παίζεις πρώτα για να μην χάσεις (Καλός ο βαθμός, αλλά...)

Υπό τις περιστάσεις μπορεί και να χαρακτηριστεί καλός ο βαθμός της ισοπαλίας για τον Απόλλωνα με αντίπαλο την Ομόνοια.

Η ομάδα της Λεμεσού έδινε το πιο δύσκολό του παιχνίδι μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα μακριά από το γήπεδό της και κόντρα σε μία ομάδα που παρουσιαζόταν αποφασισμένη για το τρίποντο.

Από την άλλη, όμως, όταν αρκείσαι στην κατοχή της μπάλας και δεν είσαι τόσο καλός δημιουργικά, έστω κι αν σου παρουσιαστεί μία ευκαιρία όπως αυτή του Γκιέ στο 79΄, δεν μπορείς να έχεις πολλές απαιτήσεις για τη νίκη.

Άλλωστε, η εστία της Λεμεσιανής ομάδας και πάλι απειλήθηκε, ενώ φαινόταν πιο πολύ να "καίγεται" για το τρίποντο η αντίπαλος, με τους "κυανόλευκους" να συμβιβάζονται και με την ισοπαλία.

Όλα αυτά στο δεύτερο μέρος, γιατί το πρώτο ήταν λες και δεν έγινε ποτέ...

Από εκεί και πέρα, μπορεί τώρα ο βαθμός της ισοπαλίας να είναι ικανοποιητικός, αλλά θα έρθει και η στιγμή που και πάλι θα αντιμετωπίσεις την Ομόνοια στο ΓΣΠ και θα πρέπει να είσαι σαφώς πιο διεκδικητικός.

Η απουσία του Άλεξ Ντα Σίλβα μπορεί να έφερε ισορροπία κατά κάποιο τρόπο στην ανασταλτική λειτουργία και να υπήρξαν περισσότερα τρεξίματα, από την άλλη όμως δεν υπήρχε καμία δημιουργία και καμία αξιόλογη ανάπτυξη στο παιχνίδι του Απόλλωνα.

Έτσι γίνεται συνήθως... Κάτι θα δώσεις και κάτι θα πάρεις, αν και αυτά που πήρε η Λεμεσιανή ομάδα μάλλον ήταν λιγότερα απ' όσα θα μπορούσε εάν είχε το Βραζιλιάνο στο αρχικό σχήμα.

Σ΄ ένα παιχνίδι που μπορούσες κάλλιστα να το "χτυπήσεις" και όχι να προσπαθήσεις να το "κλέψεις" ο υποφερτός Απόλλωνας είχε τις πιθανότητες για να φύγει με το "διπλό".

Όταν, όμως, πρώτο σου μέλημα είναι να μην δεχθείς γκολ και μετά να σκοράρεις, ιδιαίτερα όταν παίζεις εκτός έδρας, τότε δύσκολα παίρνεις και το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Δεν το λέμε μόνο εμείς, άλλωστε, αλλά και οι αριθμοί...

Ο Απόλλωνας αγνοεί το εκτός έδρας γκολ εδώ και πέντε εκτός έδρας παιχνίδια, αφού η τελευταία φορά που σκόραρε και μάλιστα κέρδισε ήταν πριν από τρεις μήνες κόντρα στη Σαξάν στη Μολδαβία (2-0 στις 2 Ιουλίου).

Από τότε και με αντιπάλους τις Τρακάι, Καμπάλα, ΕΝΠ, Νέα Σαλαμίνα και Ομόνοια η Λεμεσιανή ομάδα έμεινε μακριά από το γκολ.

Κι όταν δεν σκοράρεις, τότε στην καλύτερη περίπτωση δεν χάνεις, όπως έγινε και σήμερα, με το βαθμό της ισοπαλίας ωστόσο να μην σε... οδηγεί πουθενά, πόσο μάλλον όταν έχεις πρωταγωνιστικούς στόχους.