Δεν αρέσει στον κόσμο...

Μία… στροφή πριν από το τέλος του πρώτου γύρου, ο Απόλλωνας βρίσκεται στο -6 από το πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ και στο -4 από την 2η και 3η θέση εκεί όπου βρίσκονται Ανόρθωση και ΑΕΚ, αντίστοιχα. 

Η τρίτη σερί «άσφαιρη» ισοπαλία, έχει κάποιες διαφορές σε σχέση με τις δύο προηγούμενες. Ο αντίπαλος ήταν σαφώς πιο δύσκολος, οι παίκτες του Απόλλωνα είχαν πάθος αυτή τη φορά σε ολόκληρο το 90λεπτο ενώ στην ομάδα αναφέρονται για αδικία από τη διαιτησία. 

Μετά τα σοβαρότατα διαιτητικά λάθη που έγιναν πέρσι στη β΄ φάση του πρωταθλήματος και στέρησαν από τον Απόλλωνα το δικαίωμα να διεκδικήσει σημαντικούς βαθμούς στην προσπάθεια που έκανε για τον τίτλο, αισθάνεται πως το… ίδιο παιχνίδι συνεχίζεται και φέτος.

Στις πρώτες 12 αγωνιστικές ο Απόλλωνας κέρδισε 5-6 τηλεοπτικά πέναλτι και 4-5 κόκκινες κάρτες που έπρεπε να δοθούν σε αντίπαλους παίκτες. 

Δεδομένα ο Απόλλωνας αντιμετωπίζει πολλά αγωνιστικά προβλήματα, υπάρχουν κάποιες ελλείψεις στο ρόστερ, όμως αυτό δεν δίνει το δικαίωμα στους διαιτητές να μην σέβονται μια μεγάλη ομάδα όπως είναι ο Απόλλωνας και ασφαλώς τον κόσμο του.

Ένας σημαντικός λόγος για τον οποίο μία σημαντική μερίδα των φιλάθλων του Απόλλωνα απέχει –διαχρονικά- από τα γήπεδα είναι η άνιση αντιμετώπιση που τυγχάνει η ομάδα από τη διαιτησία, την ΚΟΠ και όχι μόνο. 

Η διοίκηση Νίκου Κίρζη έχει δοκιμάσει κάποια πράγματα, μέσα σε νόμιμα πλαίσια, αλλά αποτέλεσμα δεν… είδε. Ο κόσμος του Απόλλωνα απαιτεί από το δ.σ. της εταιρείας να λάβει πιο δραστικά μέτρα.