Τους… εξιτάρουν τα ντέρμπι

Ικανοποίηση επικρατεί στο στρατόπεδο του Απόλλωνα για την εκτός έδρας επιτυχία απέναντι στην σκληροτράχηλη Δόξα.

Ένα πολύ καλό β΄ ημίχρονο ήταν αρκετό για να επιτευχθεί ο στόχος, έστω και με ανατροπή. Η ομάδα του Πέδρο Εμάνουελ μείωσε την απόσταση από την κορυφή και παραμένει σε τροχιά τίτλου. Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση στο πρωτάθλημα, το ματς με τον Ερμή στο «Αμμόχωστος» την προσεχή Δευτέρα. Πολύ καθοριστικό παιχνίδι για τη συνέχεια, όμως από το βράδυ της Τετάρτης θα απασχολεί η συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Προέχει ο πρώτος προημιτελικός αγώνας. Ο Απόλλωνας πάει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο ντέρμπι με την ΑΕΛ. Ως τυπικά γηπεδούχος, θέλει να βάλει τις βάσεις για πρόκριση στην ημιτελική φάση του κυπέλλου. Στη σεζόν που διανύουμε, τον Απόλλωνα δεν τον… φοβούνται οι φίλοι του στα μεγάλα παιχνίδια. Το πρόβλημα είναι με τις θεωρητικά μικρομεσαίες ομάδες μακριά από το Τσίρειο. Αυτό αποδεικνύει μέχρι στιγμής το συγκρότημα των «γαλάζιων». 

Αν εξαιρέσουμε το μπλακ άουτ για ένα δεκάλεπτο στο ντέρμπι με την Ανόρθωση, στα υπόλοιπα μεγάλα παιχνίδια ο Απόλλωνας είχε πολύ καλή απόδοση. Ενόψει ΑΕΛ, άπαντες στην ομάδα προετοιμάζονται κατάλληλα. Ο στόχος της πρόκρισης είναι αδιαπραγμάτευτος και είναι αποφασισμένοι να κάνουν το πρώτο βήμα το απόγευμα της Τετάρτης. 

Τεχνικό τιμ και παίκτες θέλουν να εξιλεωθούν για την ήττα από την Ανόρθωση, προκειμένου να κερδίσουν ξανά την εμπιστοσύνη του κόσμου.  Παράλληλα, στη... μέση είναι και το γόητρο. Οι συγκεκριμένες αναμετρήσεις προσφέρουν έξτρα κίνητρο για όλους τους παίκτες.

Το σημαντικό για τον Απόλλωνα και ιδιαίτερα για τον Πέδρο Εμάνουελ, είναι ότι πλέον έχουν ελαχιστοποιηθεί τα αγωνιστικά προβλήματα και έχει γεμίσει η ομάδα μετά από αρκετό καιρό.

Ο Γκίε επέστρεψε, το ίδιο και ο Μακρίδης ενώ είναι πανέτοιμος πλέον και ο Παπουλής για να πάρει χρόνο συμμετοχής.