Δεν είναι μόνο τα γκολ...

Χωρίς να εντυπωσιάσει και χωρίς να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης, ο Απόλλωνας επικράτησε με 2-0 της ΑΕΛ και έθεσε τις βάσεις για πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Ο Πέδρο Εμάνουελ, χειρίστηκε το παιχνίδι σαν κλασικό παιχνίδι Κυπέλλου, χωρίς να επηρεαστεί απ’ την πίεση λόγω του τοπικού χαρακτήρα που είχε ο αγώνας, παρέταξε την ομάδα του με βασική λογική να μην δεχθεί γκολ, μιας και ήταν η τυπικά γηπεδούχος ομάδα.

Βλέποντας την συνολική εικόνα, η ΑΕΛ μόνο μια φορά κατάφερε να απειλήσει με γκολ, με σουτ από καλή θέση, στην φάση με τον Κουταντέρ στο φινάλε του πρώτου μέρους. Σε όλο το υπόλοιπο παιχνίδι, η ανασταλτική λειτουργία των «γαλάζιων» ήταν εξαιρετική, χωρίς να επιτρέψουν να δημιουργηθεί κάποια σοβαρή φάση μπροστά από την εστία του Βάλε.

Αυτός ήταν ο πρώτος στόχος και τον πέτυχε, με τις δύο γκολάρες στο τελευταίο δεκάλεπτο απ’ τους Γκιέ και Σλάβτσεφ, να είναι το… κερασάκι στην τούρτα και αντί για μισό, έδωσαν την ευκαιρία στον Απόλλωνα να κάνει ένα και γερό βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά.