Μόνο... έκπληξη δεν ήταν

Μπορεί ο Πέδρο Εμανουέλ στη συνέντευξη Τύπου να δήλωσε ότι "Θα σας σοκάρει αυτό που θα πω αλλά είχαμε μόνο ένα στόχο: Να μη δεχθούμε γκολ", όμως όσοι παρακολουθούν από κοντά τον Απόλλωνα από τότε που ανέλαβε ο Αγκολέζος, τότε μόνο έκπληξη δεν ένιωσαν.

Από την αρχή της σεζόν, η Λεμεσιανή ομάδα παίζει με πρώτιστο στόχο το μηδέν παθητικό και ιδιαίτερα στα ντέρμπι -με εξαίρεση αυτό με την Ανόρθωση στο Αντώνης Παπαδόπουλος-, τα πηγαίνει περίφημα.

Ως εκ τούτου, το χθεσινό ντέρμπι με την ΑΕΛ ήταν... μία από τα ίδια για τους "κυανόλευκους", πόσο μάλλον τώρα που ήταν για το θεσμό του κυπέλλου και αγωνίζονταν ως γηπεδούχοι.

Από εκεί και πέρα κι ενώ όλα έμοιαζαν πως το παιχνίδι θα τελείωνε ισόπαλο χωρίς τέρματα, με τους "γαλαζοκίτρινους" να φαίνονται και να είναι η ομάδα που... έψαχνε περισσότερο το γκολ στο δεύτερο μέρος, μέτρησε η κλάση και η ποιότητα κάποιων ποδοσφαιριστών.

Οι ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα εκμεταλλεύτηκαν τους χώρους που άφησαν οι αντίπαλοί τους και στην πρώτη φάση που έκαναν στην επανάληψη σημείωσαν το πρώτο γκολ με τον Άμπραχαμ Γκιέ, ενώ εκμεταλλεύτηκαν και το λάθος του Ντεγκρά και πέτυχαν και δεύτερο γκολ με την ωραία προσπάθεια και το καταπληκτικό τελείωμα του Σλάβτσεφ.

Εν ολίγοις, δύο φορές έπαιξαν γρήγορα και κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με 2-0 -"χτυπώντας" σε ένα τρίλεπτο-, αποκτώντας πλέον σημαντικό προβάδισμα για το εισιτήριο της ημιτελικής φάσης.