Αλλαγμένος στην επανάληψη και νίκη... (φώτος)

Ένας εμψυχωμένος, αποφασιστικός και αλλαγμένος προς το καλύτερο Απόλλωνας στο β' ημίχρονο επικράτησε της Νέας Σαλαμίνας 2-1. Με τη νίκη τους οι «κυανόλευκοι» της Λεμεσού αναρριχήθηκαν στην 3η θέση του α' ομίλου με 53 βαθμούς. Χωρίς νίκη ακόμη μια αγωνιστική οι «ερυθρόλευκοι» που συνέχισαν το αρνητικό τους σερί.  

Κακό το πρώτο ημίχρονο με τις φάσεις να αριθμούνται στα δάκτυλα τους ενός χεριού. Σαφώς καλύτερη η εικόνα της επανάληψης με τους γηπεδούχους να επιβάλλουν το ρυθμό τους και στο 55' με τον Φρέιρε με κεφαλιά και τον Παπουλή στο 72'  με εύστοχή εκτέλεση πέναλτι να περνούν αέρα δυο τερμάτων. Στο 85' οι φιλοξενούμενοι μείωσαν με τον Μακρίεφ και έδωσαν ενδιαφέρον στα τελευταία λεπτά. 

Αναγνωριστικά πρώτα λεπτά...  
Δίχως να προκύψει κάτι το αξιόλογο πέρασαν τα πρώτα πέντε λεπτά αγώνα. Ο Απόλλων θέλησε με παιχνίδι κατοχής να βγει ορθολογιστικά στην επίθεση, ενώ η Νέα Σαλαμίνα, είχε σαν κύριο μέλημα με πίεση ψηλά να κλέψει μπάλες και με τους ταχύτατους ακραίους της να γίνει επικίνδυνη. 

Τρία σουτ με Ντα Σίλβα, Παπουλή και Ελίζιο...
Όσο κυλούσε η ώρα οι γηπεδούχοι αύξαναν την πίεση τους για ένα γρήγορο γκολ. Αν και δεν έγιναν ιδιαίτερα απειλητικοί είχαν τρεις τελικές προσπάθειες σε σουτ των Ντα Σίλβα, Παπουλή και Ελίζιο που πέρασαν έξω. Όλα αυτά μέχρι το 15' του αγώνα οπότε πρόσθεσαν άλλη μια καλή φάση με τον Ντα Σίλβα να μην βρίσκει στόχο σε εκτέλεση φάουλ από καλή θέση. 

Αναλώθηκαν σε παιχνίδι κέντρου...
Παιχνίδι κέντρου επιφύλαξε η συνέχεια με τις δυο ομάδες ν' αναλώνονται σε ανούσια κυκλοφορία. Καλά οργανωμένοι στα μετόπισθεν οι «ερυθρόλευκοι» έκλειναν σωστά τους διαδρόμους προς την εστία τους. Οι δε «κυανόλευκοι»  άλλαζαν συνεχώς τρόπο ανάπτυξης ώστε να βρουν λύση για να απειλήσουν. Με αυτά και με εκείνα η ώρα πέρασε με το σφύριγμα της λήξης του α' μέρους να βρίσκει τις δυο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το άγονο 0-0. 

Τεράστια ευκαιρία στο 47΄ με Μάγκλιτσα...
Δύο λεπτά μετά το σφύριγμα έναρξης της επανάληψης ο Απόλλων δημιούργησε και σπατάλησε την καλύτερη ευκαιρία του αγώνα. Με τσαμπουκά ο Μακρίδης πήρε την μπάλα, την έδωσε τον Γκιέ που έξυπνα έδωσε ασίστ πάρε-βάλε στον Μάγκλιτσα όμως εντελώς μόνος έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια. 

Έπιασε τόπο η πίεση, 1-0 στο 53' με τον Φρέιρε!
Το πλήρη έλεγχο πήρε ο Απόλλων που έκλεισε τη Νέα Σαλαμίνα στην περιοχή της.  Ο «γόρδιος δεσμός» λύθηκε στο 53' με τον Φρέιρε με κεφαλιά να ξεπετάγατε και να νικά τον Στέινμπορς. Το μισό γκολ ανήκε στον Ντα Σίλβα οποίος από το σημείο του κόρνερ έστειλε την μπάλα συστημένη στην περιοχή.  

Πίεση για δεύτερο γκολ, ήρθε από τα 11 βήματα....
Το γκολ επέδρασε θετικά στην ψυχολογία των ποδοσφαιριστών του Απόλλωνα.  Άσκησε έντονη πίεση στη Νέα Σαλαμίνα και έστω από το σημείο της άσπρης βούλας τα κατάφερε. Συγκεκριμένα, στο 71'  ο Μέζσκα μπήκε στην περιοχή και στην προσπάθεια του να τον ανακόψει ο Σκοπελίτης τον έριξε στο έδαφος. Την ευθύνη εκτέλεσης ανέλαβε ο Παπουλής  που δεν λάθεψε γράφοντας το 2-0. Ο Ελλαδίτης το πανηγύρισε έντονα αφιερώνοντάς το στον προπονητή του Πέδρο Εμανουέλ. Έτσι, με αυτή του την κίνηση έδειξε ότι οι σχέσεις τους κάθε άλλο παρά διαταραγμένες είναι...

Μείωση σε 2-1 με Μακρίεφ και νέο ενδιαφέρον...
Εκεί που όλα έδειχναν ότι το ματς πήρε το δρόμο του με τον Απόλλωνα να προηγείται 2-0 και να χάνει ευκαιρίες για τρίτο, στο 85' η Νέα Σαλαμίνα μείωσε στο σκορ με τον Μακρίεφ και έδωσε νέο ενδιαφέρον. Ο Τζούρτζουριτς με σέντρα (ήταν σε θέση οφσάιντ) βρήκε τον Βούλγαρο  που με κεφαλιά νίκησε τον Βάλε. Στα τελευταία λεπτά ωστόσο τίποτα δεν άλλαξε και έτσι το 2-1 ήταν το σκορ που χώρισε τις προσπάθειες των δυο ομάδων. 

ΑΠΟΛΛΩΝ: Βάλε, Ελίζιο (23' Bασιλείου), Πέδρο, Φρέιρε, Μοντέιρο, Μακρίδης, Ντα Σίλβα (55' Λόπες), Παπουλής, Μέζσκα (76' Κυριάκου), Γκιέ, Μάγκλιτσα.

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Στέινμπορς, Άντιτς (30' Γκράιμς), Τσιγκουινί, Κούσουλος, Τσίνα, Σκοπελίτης, Φούσκο, Τζούρτζουριτς, Παύλου (67'  Μακρίεφ), Πεδρίτο, Λίλιου. 

KITΡΙΝΕΣ:  Λόπεζ, Μαγκλίτσα / Άντιτς (2η), Φούσκο, Λίλιου

*Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Κώστας Ψευδιώτης με βοηθούς τους Αθηνόδωρο Ιωάννου και Κυριάκο Σωκράτους.  

*Επιστροφή στην ενεργό δράση για τον Λόπες μετά από 6,5 μήνες αποχής. Ο Πορτογάλος κατά την είσοδό του στο 55' αποθεώθηκε από τους φίλους του Απόλλωνα στη Δυτική εξέδρα και αυτός με τη σειρά του ιπποτικά επέστρεψε το χειροκρότημα. Αυτή είναι μόλις η δεύτερη συμμετοχή του μετά τον τραυματισμό του στην πρεμιέρα κόντρα στον Άρη. 

*Στα έξι γκολ έφτασε ο Παπουλής, δεύτερο για τον Φρέιρε. 

*Τα 16 γκολ έφτασε ο Μακρίεφ και πλέον συγκατοικεί στη δεύτερη θέση του πίνακα των σκόρερ μαζί με τον Ντλοβού. 

*Αναγκαστική ήταν η αλλαγή του Ελίζιο από πλευράς Απόλλων λόγω κτυπήματος σε μια μονομαχία. 

*Για λόγους προστασίας από ενδεχόμενη δεύτερη κίτρινη η αλλαγή Άντιτς στο 30'.

*Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος οι δυο ομάδες έχουν από μια νίκη εντός έδρας. 2-0 η Νέα Σαλαμίνα στο «Αμμόχωστος» στη 4η αγωνιστική  και 3-0 ο Απόλλων στο «Τσίρειο» στη 17η.