Το ένα στα εφτά, η Ευρώπη και το Κύπελλο

Μπορεί ο στόχος της εξόδου στην Ευρώπη να είναι μια… ανάσα από την εξασφάλισή του, ωστόσο στα τελευταία παιχνίδια η Λεμεσιανή ομάδα δείχνει μια δυσκολία στο να κερδίσει παιχνίδια.

Με το Ευρωπαϊκό εισιτήριο να είναι προ των πυλών και την πρόκριση στον τελικό Κυπέλλου να είναι ένα επίσης θετικό στοιχείο… καμουφλάρεται το αρνητικό στατιστικό που έχει η ομάδα του Πέδρο Εμάνουελ στους τελευταίους αγώνες της.

Στα εφτά τελευταία παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, ο Απόλλωνας έχει μόλις μία νίκη, αυτήν με την Νέα Σαλαμίνα στο «Αμμόχωστος». Ισοπαλία 2-2 με το ΑΠΟΕΛ στο «ΓΣΠ»,  ισοπαλία 1-1 με το ΑΠΟΕΛ ξανά στο «ΓΣΠ» αλλά για το Κύπελλο, ήττα με 2-1 από την Ομόνοια στο «Τσίρειο», ισοπαλία 2-2 με την ΑΕΚ στο «Τσίρειο», ισοπαλία 1-1 με το ΑΠΟΕΛ στο «Τσίρειο» και ισοπαλία 1-1 με την Ανόρθωση στο «ΠΑΠ» είναι τα άλλα έξι παιχνίδια, πέραν της νίκης απέναντι στην Νέα Σαλαμίνα.

Φυσικά μέσα από τις ισοπαλίες προέκυψε και μια πρόκριση στον τελικό Κυπέλλου, κάτι που αυτομάτως το μετατρέπει ως θετικό αποτέλεσμα, ωστόσο σε συνολικό απολογισμό η μία νίκη σε εφτά παιχνίδια είναι αρνητικός απολογισμός.

Απολογισμός ο οποίος οφείλει να βελτιωθεί στο φινάλε, για να… κλειδωθεί αρχικά η έξοδος στην Ευρώπη μέσω του πρωταθλήματος και στην συνέχεια για να κατακτηθεί το Κύπελλο.