Αποδείξεις… απέναντι στον πρωταθλητή

Κατά γενική ομολογία ο Απόλλωνας αδίκησε τον εαυτό του για άλλη μία χρονιά στο θεσμό του πρωταθλήματος. Στο τέλος της ημέρας θα πάρει λιγότερα σε σχέση με αυτά που μπορούσε. Οι «γαλάζιοι» είχαν όλα τα φόντα να διεκδικήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή μέχρι το τέλος, ωστόσο εκτροχιάστηκαν από το μεγάλο στόχο πριν καν αρχίσουν τα πλέι οφ. 

Και δεν υπάρχουν καλύτερες αποδείξεις από αυτό που θα σημειώσουμε πιο κάτω.

Σε πέντε αναμετρήσεις απέναντι στο ΑΠΟΕΛ, ο Απόλλωνας παρουσίασε εξαιρετική εικόνα. Δεν έχασε στο ΓΣΠ  σε τρία παιχνίδια ενώ με λίγη τύχη θα κέρδιζε περισσότερες από μία φορά τους πρωταθλητές. 

Η ομάδα του Πέδρο Εμάνουελ επικράτησε 1-0 στο ΓΣΠ στον πρώτο γύρο, ηττήθηκε με το ίδιο σκορ στο Τσίρειο (β΄ γύρος) σε ένα ματς που έχασε πέναλτι ενώ είχε και δοκάρι στις καθυστερήσεις του αγώνα, 2-2 στη Λευκωσία για τα πλέι οφ με το ΑΠΟΕΛ να ισοφαρίζει στην τελευταία φάση του αγώνα, 1-1 επίσης στο ΓΣΠ για τον πρώτο ημιτελικό αγώνα κυπέλλου και πρόκριση στα πέναλτι στη ρεβάνς.

Ουσιαστικά, ο Απόλλωνας είναι η μοναδική ομάδα φέτος  που έβαλε τόσες πολλές δυσκολίες στο ΑΠΟΕΛ.

Ενόψει του αυριανού αγώνα, είναι διαφορετικές οι συνθήκες. Ο Απόλλωνας πάει με πολλές και σημαντικές απουσίες έχοντας στο μυαλό τον τελικό του κυπέλλου ενώ το ΑΠΟΕΛ είναι ήδη πρωταθλητής και μαθηματικά. 

Ωστόσο, για τον Απόλλωνα έχει ξεχωριστή σημασία η σαββατιάτικη αναμέτρηση στο Τσίρειο, αφού με ένα βαθμό εξασφαλίζει ευρωπαϊκό εισιτήριο για τέταρτη σερί σεζόν. Και επιβάλλεται για πολλούς και ευνόητους λόγους να τελειώσει από αύριο η υπόθεση Ευρώπη για τον Απόλλωνα…