Ο Θεοφίλου στο kerkida.net για το reunion – "Μακάρι να μπορούσε να ήταν και ο Γκάμπορ"

Μετράνε αντίστροφα στον Απόλλωνα για το reunion της ομάδας του 2006 που κατέκτησε το τελευταίο πρωτάθλημα.

Μετά από 10 χρόνια θα ξανά ανταμώσουν και θα ξυπνήσουν όμορφες μνήμες από το παρελθόν.

Η ιστοσελίδα μας, www.kerkida.net, επικοινώνησε με τον τότε αρχηγό του Απόλλωνα και νυν παίκτη του Άρη Κρίστη Θεοφίλου, με αφορμή την αυριανή εκδήλωση. 

«Χάρηκα πάρα πολύ που θα πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση. Σίγουρα είναι κάτι ευχάριστο. Θα ανταμωθούμε μετά από πολλά χρόνια, με τον τότε προπονητή και βοηθό, αρκετοί παίκτες θα είμαστε εκεί και θα θυμηθούμε την καταπληκτική πορεία που κάναμε το 2006, κατακτώντας το πρωτάθλημα, ως η μοναδική αήττητη ομάδα σε ολόκληρη την Ευρώπη. 

Ποια ήταν η καλύτερη σου στιγμή το 2006;

"Το γκολ που πέτυχα με την ΑΕΚ στο ΓΣΖ, λίγες αγωνιστικές πριν από το τέλος. Ήμασταν πίσω στο σκορ με 2-0 και πήραμε τη νίκη με 3-2 με γκολ δικό μου. Επίσης, στο τελευταίο παιχνίδι με την Ανόρθωση οι φίλαθλοι του Απόλλωνα γέμισαν όχι μόνο τη Δυτική κερκίδα αλλά και τη μισή Ανατολική. Αν μπορούσε σε εκείνο το παιχνίδι ο κόσμος του Απόλλωνα, θα γέμιζε ολόκληρο το Τσίρειο, αλλά δεν του δόθηκε ολόκληρη η Ανατολική. Πολλές χιλιάδες οπαδοί δεν μπόρεσαν να εξασφαλίσουν εισιτήριο".

Το κλειδί της επιτυχίας… και ο Γκάμπορ

"Ήμασταν όλοι μια οικογένεια. Διοίκηση, τεχνικό τιμ, παίκτες και κόσμος. Δεν είχαμε παίκτες star, όμως το κλίμα στα αποδυτήρια ήταν απίθανο.

Επίσης, μετά τον άδικο χαμό του Γκάμπορ Ζαβάντσκι πεισμώσαμε περισσότερο. Έπρεπε να κατακτήσουμε τον τίτλο για να τον αφιερώσουμε στον Γκάμπορ. Μακάρι να μπορούσε και ο Γκάμπορ να ήταν μαζί μας στο reunion… Σίγουρα, όμως, θα τον έχουμε στη σκέψη μας". 

Τι διαφορές βλέπεις να υπάρχουν ανάμεσα στον Απόλλωνα του 2006 και τον Απόλλωνα του 2016;

"Τώρα ο Απόλλωνας έχει περισσότερους ποιοτικούς παίκτες. Άλλο μπάτζετ εκείνα τα χρόνια, άλλο μπάτζετ τώρα. Επίσης, μετά την ανέγερση του προπονητικού κέντρου στο Κολόσσι, οι παίκτες έχουν τα πάντα για να μπορούν να εργάζονται κάτω από εξαιρετικές συνθήκες". 

Ο Απόλλωνας έχει πλέον βάλει τις βάσεις για να πρωταγωνιστεί κάθε χρόνο, κάτι που έλειπε από την ομάδα τα τελευταία σχεδόν 20 χρόνια…

"Τα τελευταία 4 χρόνια ο Απόλλωνας πήρε δύο κύπελλα, δύο προκρίσεις στους ομίλους  και τέσσερις συνεχόμενες παρουσίες στην Ευρώπη, στοιχεία που φανερώνουν την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στο Κολόσσι. Νομίζω ότι έφτασε ο καιρός ο Απόλλωνας να κατακτήσει ξανά το πρωτάθλημα. Η πολύ καλή δουλειά που γίνεται, πρέπει να εξαργυρωθεί με πρωτάθλημα".

Ο Κρίστης θα παραμείνει στον Άρη;

"Ναι, μάλλον συνεχίζω. Έχω ήδη μιλήσει με τον πρόεδρο Σταύρο Δημοσθένους και έχουμε συμφωνήσει προφορικά. Παρεμπιπτόντως, ο κ. Δημοσθένους κάνει εξαιρετική δουλειά στην ομάδα και προσφέρει πάρα πολλά".

Οι στόχοι του Άρη για τη νέα σεζόν;

"Φέτος εκπληρώσαμε το στόχο μας που ήταν η παραμονή χωρίς να δυσκολευτούμε ιδιαίτερα, αν και στο τέλος αγχωθήκαμε λίγο. Είμαι αισιόδοξος ότι τη νέα σεζόν ο Άρης θα παρουσιαστεί ακόμη πιο δυνατός και καλύτερος".