Το έχασε μέσα απ' τα χέρια του και τώρα τρέχει... (βίντεος/φώτος)

Ο Απόλλωνας κρατούσε το θετικό 1-1 μέσα στα χέρια του αλλά δέχθηκε γκολ απ' την Γκρασχόπερς στο 93' και τώρα πρέπει να... τρέξει να γυρίσει την ήττα 2-1 στον επαναληπτικό. Στο 9' ο Άλεξ έχασε πέναλτι, στο 10' οι Ελβετοί άνοιξαν το σκορ και ο Γκιέ απάντησε στο 76'. Όμως όλα άλλαξαν στα τελευταία λεπτά με τον Σακέτι να αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη στο 87' και τους γηπεδούχους στην τελευταία φάση να "κλέβουν" τη νίκη.

Απ' τον παράδεισο στην κόλαση σε ένα λεπτό

Την διαδρομή παράδεισος-κόλαση έκανε σε μερικά δευτερόλεπτα ο Απόλλωνας και απ' εκεί και πέρα το ματς πήρε εντελώς διαφορετική πορεία... Η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στην Λεμεσιανή ομάδα αφού στο 4' από δεξιά ο Πέδρο γέμισε και ο Αγγελή έκανε την προβολή από κοντά αλλά έστειλε τη μπάλα ψηλά. Πέντε λεπτά αργότερα ο Απόλλωνας είχε την τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ όταν ο Γκιέ κέρδισε πέναλτι (καθαρή η παράβαση) αλλά ο Άλεξ που εκτέλεσε ήταν άστοχος... Δεν έφτανε αυτό, ένα λεπτό αργότερα οι γηπεδούχοι άνοιξαν κιόλας το σκορ αφού έφυγαν στην αντεπίθεση και με σουτ του Ταμπάκοβιτς έκαναν το 1-0.

MAR_4022.jpg

Η εξέλιξη φυσικά επηρέασε την ψυχολογία του Απόλλωνα που μετά το γκολ έχασε μέτρα στο γήπεδο, με την Γκρασχόπερς να έχει πλέον την κατοχή. Ωστόσο μέχρι το 20' δεν υπήρχαν άλλες φάσεις. Στο 21' ο Ταμπάκοβιτς σκόραρε από κοντά αλλά σωστά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Γενικά το πρώτο 45λεπτο κύλησε σε μέτριο ρυθμό και δεν υπήρχαν φάσεις. Ο Απόλλωνας έψαχνε τους χώρους για να απειλήσει αλλά πλέον οι Ελβετοί βολεύονταν με το σκορ και ήταν διπλά προσεκτικοί πίσω, επομένως οι διάδρομοι ήταν κλειστοί. Είναι χαρακτηριστικό πως η επόμενη τελική της Λεμεσιανής ομάδας ήρθε στο 37' μετά από ατομική προσπάθεια του Άλεξ αλλά το σουτ ήταν αδύνατο και ο Μαλ μάζεψε εύκολα ενώ στο 44' ο Βραζιλιάνος βρήκε κάθετα τον Πέδρο, που όμως σωστά υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.

Ισοφάριση, κόκκινη και έγινε η ζημιά...

Τίποτε αξιοσημείωτο στο πρώτο δεκάλεπτο της "επανάληψης", με την πρώτη καλή στιγμή να έρχεται στο 55' από ένα διαγώνιο σουτ του Σιγκιούργιονσον που πήγε έξω, όπως και η κεφαλιά του Λούτχι στο 64'.

Από την πλευρά του ο Απόλλωνας στο 65' είχε την πρώτη του καλή στιγμή όταν ο Γκίε έφυγε μόνος απέναντι στον Μαλ, με τον τερματοφύλακα να τον ανατρέπει εκτός περιοχής αλλά να βλέπει μόνο την κίτρινη κάρτα και ενώ ήταν ο τελευταίος παίκτης. Η εκτέλεση φάουλ του Άλεξ πήγε ψηλά αλλά στο επόμενο στατικό χτύπημα, ο Βραζιλιάνος έδωσε την ασίστ: Στο 76' γέμισε με κόρνερ και ο Γκίε με δυνατή κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσα.

MAR_4385.jpg

Λίγες φάσεις στα επόμενα λεπτά, με τον Σακέτι να δέχεται δυο κίτρινες μέσα σε έξι λεπτά (για σπρώξιμο η δεύτερη) και να αφήνει την ομάδα του με δέκα παίκτες, στο 87'. Μια εξέλιξη που άλλαξε τα πάντα αφού οι Ελβετοί πλέον πίεσαν και στο 93' έφτασαν στο 2-1 όταν μετά από γέμισμα από δεξιά, ο Λαβανσί από κοντά έκανε το 2-1.

Γκρασχόπερς: Μαλ, Αντόνοφ, Κάλστρομ, Πνίσι, Σιγκιούργιονσον, Μπάσιτς, Άντερσεν (77' Μπραχίμι), Ταμπάκοβιτς (46' Μούνσι), Μπαμέρτ, Καμπερί (71' Λαβανσί), Λούτχι

Απόλλωνας: Βάλε, Στυλιανού, Αγγελή, Bινίσιους, Βασιλείου, Χάμπος, Άλεξ, Μπεντόγια (91' Μπάρμπαρο), Πέδρο, Πίττας (63' Σακέτι), Γκιέ (83' Μάγκλιτσα)

Κίτρινες: Πνίσι, Μαλ, ΚάλστρομΧάμπος, Μπεντόγια 

Κόκκινες: - / Σακέτι (2η κίτρινη)

Χορηγοί της αποστολής:

«Alexander College/University of the West of England the highest ranking UK University offering degrees in Cyprus»

Join BetOnAlfa on FB