Μας έστειλε αδιάβαστους...

Η 5η αγωνιστική πέρασε και άφησε πολλές ανοιχτές πληγές στον Απόλλωνα.

Πλέον,  οι «γαλάζιοι» είναι στο -8 από την κορυφή, στο -6 από την 2η και 3η θέση και στο -4 από την 4η θέση. Και σε περίπτωση που κερδίσει σήμερα ο Ερμής, ο Απόλλωνας θα είναι 6ος στη βαθμολογία. Οριακά στην εξάδα, μία ομάδα που ξεκίνησε με ξεκάθαρο στόχο τον τίτλο.

Μας έστειλε αδιάβαστους το συγκρότημα του Πέδρο Εμανουέλ.

Άπαντες πιστέψαμε ότι ο φετινός Απόλλωνας θα είναι σοβαρός διεκδικητής για τον τίτλο. 

Μπορεί να ανακάμψει αυτή η ομάδα και να επιστρέψει… δριμύτερη; Κανείς δεν γνωρίζει με σιγουριά.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν συνεχίσει με τέτοιες ανούσιες εμφανίσεις θα δυσκολευτεί να διατηρηθεί στην εξάδα. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια και δεν τα μηδενίζουμε όλα.

Όσοι δεν το έχουν αντιληφθεί από την περασμένη αγωνιστική περίοδο, αρκετοί Απολλωνίστες γύρισαν την πλάτη στην ομάδα. Δεν αρέσει στον κόσμο αυτό που βλέπει στο γήπεδο. Δεν πείθει ο Απόλλωνας του Πορτογάλου προπονητή. Και μην μου πείτε ότι πήρε το κύπελλο πέρσι. Κύπελλο πήρε και η Πέγεια, κύπελλο μπορεί να πάρει οποιαδήποτε ομάδα. Στο θεσμό του πρωταθλήματος ξεχωρίζουν παίκτες και προπονητές, όταν ανήκουν σε μία μεγάλη ομάδα.

Πέρσι, αρκετοί έλεγαν ότι ο Πέδρο Εμανουέλ δεν είχε αρκετό χρόνο για να κάνει προγραμματισμό και δεν γνώριζε την κυπριακή πραγματικότητα. 

Φέτος που είχε ένα ολόκληρο καλοκαίρι να προετοιμάσει την ομάδα απέτυχε στις αναμετρήσεις με αντίπαλο την Γκρασχόπερς και το ξεκίνημα στο πρωτάθλημα είναι αποκαρδιωτικό. 

Αυτά είναι τα δεδομένα που έχουμε ενώπιον μας 26 Σεπτεμβρίου. Αν παραμείνει στον πάγκο του Απόλλωνα ο Πέδρο Εμανουέλ και καταφέρει να βελτιώσει την ομάδα, εδώ θα είμαστε για να τον αποθεώσουμε. 

Μετά το τέλος του αγώνα με την ΑΕΚ, ο Πέδρο Εμανουέλ είπε ότι αν δεν ήταν κεκλεισμένων των θυρών ο αγώνας η ομάδα του θα κέρδιζε.

Στο ντέρμπι με την ΑΕΛ υπήρχε κόσμος, αλλά αυτή τη φορά η δικαιολογία του ήταν το πέναλτι που κακώς δεν δόθηκε από τον Βασίλη Δημητρίου.