Ήταν πολλοί… οι 17 βαθμοί

Στο -7 ο Απόλλωνας από την κορυφή, στο -3 από την 2η θέση, τρεις αγωνιστικές πριν από το φινάλε. Αυτά είναι τα νέα βαθμολογικά δεδομένα, μετά από την ήττα στην «Αρένα».

Μόνο μαθηματικές οι ελπίδες για κατάκτηση του τίτλου. Για ακόμη μία χρονιά ο Απόλλωνας δεν μπορεί να πετύχει το μεγάλο του στόχο. 11 χρόνια είναι πάρα πολλά…

Η τεράστια προσπάθεια που έγινε από τον Σωφρόνη Αυγουστή και τους παίκτες του, στο θεσμό του πρωταθλήματος, δεν θα έχει αίσιο τέλος όπως όλα δείχνουν. 

Οι 17 συνολικά βαθμοί που χάθηκαν στις 14 πρώτες αγωνιστικές με τον Πέδρο Εμανουέλ στον πάγκο της ομάδας, ήταν η κύρια αιτία για να χαθεί το πρωτάθλημα. 

Στη συνέχεια, ξεπέρασε τον εαυτό του ο Απόλλωνας με τιμονιέρη τον Σωφρόνη, έδωσαν αρκετές δυνάμεις οι παίκτες και -μάλλον φυσιολογικά- στα πλέι οφ έμειναν από… βενζίνη. 

Στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος, νικήθηκε από τα πολλά αγωνιστικά προβλήματα (τιμωρίες, τραυματισμοί) ο Απόλλωνας. Σε κρίσιμα ματς, η ομάδα κατέβαινε με περιορισμένες επιλογές.

Η χρονιά δεν χάθηκε... Ο Απόλλωνας έχει ήδη εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο και σίγουρα θα είναι επιτυχία ενδεχόμενη κατάκτηση του κυπέλλου για δεύτερη σερί χρονιά.

Θα πρέπει, όμως, τη νέα αγωνιστική περίοδο, ο Απόλλωνας να μπει κατάλληλα προετοιμασμένος από κάθε άποψη για τον τίτλο.