ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ο Μάγκλιτσα (Τι είπε για ΑΠΟΕΛ)

Σε δηλώσεις του σε μέσο της πατρίδας του ο Άντον Μάγκλιτσα επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας μας ότι είναι μεταγραφικός στόχος ομάδων του εξωτερικού

Τι δήλωσε ο Κροάτης για την κατάκτηση του κυπέλλου, τη "μάχη’’ με ΑΠΟΕΛ και το επίπεδο του ποδόσφαιρου στην Κύπρο. 

«Είναι ένα φανταστικό συναίσθημα. Μετά τoν τελικό όλοι οι παίκτες διασκεδάζαμε την κατάκτηση του κυπέλλου μέχρι τις 5 το πρωί ενώ σήμερα στήθηκε ένα μεγάλο πάρτι στην πόλη. Κατευθυνθήκαμε με λεωφορείο στο κέντρο της Λεμεσού και η πόλη ήταν γεμάτη από φιλάθλους μας», σχολίασε για την κατάκτηση του κυπέλλου, ενώ ακολούθως είπε για το πρωτάθλημα και την προσωπική του απόδοση: 

«Αφήνουμε πίσω μας μία πολύ καλή σεζόν, έχοντας κατακτήσει το κύπελλο και το Σούπερ Καπ. Μπήκαμε κάπως νωθρά στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, ενώ ο προηγούμενος προπονητής με άφηνε στον πάγκο για κάποιο διάστημα. Με την αλλαγή προπονητή, έγινα και πάλι βασικός και μπορώ να πω ότι είμαι ικανοποιημένος από τις εμφανίσεις μου. Σημείωσα 13 γκολ μέσα στη σεζόν και κέρδισα δύο τρόπαια».

Για το επίπεδο του Κυπριακού ποδοσφαίρου είπε:  «Θα εκπλαγείτε πολύ με το επίπεδό του. Πραγματικά, υπάρχουν 5-6 υψηλού επιπέδου ομάδες, αν και συνολικά το πρωτάθλημα είναι λίγο πιο αδύναμο από το Κροατικό. Το Κυπριακό ποδόσφαιρο είναι γεμάτο από μεγάλους σε ηλικία και έμπειρους ποδοσφαιριστές. Το παιχνίδι είναι σχετικά ανοικτό και έχουμε να αντιμετωπίσουμε ποιοτικές ομάδες όπως ο ΑΠΟΕΛ, η ΑΕΚ, η ΑΕΛ και η Ομόνοια. Στο κάτω-κάτω μπορείτε να δείτε πώς παρουσιάστηκε το ΑΠΟΕΛ αυτή τη σεζόν στο Ευρωπαϊκό στερέωμα. Πλησίασε κοντά στην πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, τερμάτισε πρώτος στον όμιλό του στο Γιουρόπα Λιγκ, μπροστά από τον Ολυμπιακό Πειραιώς, τη Γιανγκ Μπόις και την Αστάνα, ενώ απέκλεισε την Αθλέτικ Μπιλμπάο στη φάση των -32-. Δεν μπορείτε να υποτιμήσετε το Κυπριακό ποδόσφαιρο».

Για τη «μάχη» με το ΑΠΟΕΛ είπε: «Το ΑΠΟΕΛ δεν μας κέρδισε τη φετινή σεζόν. Δεν είναι ψέματα, απλά δεν μπορούν να μας κερδίσουν. Υπάρχει μία σπουδαία -κόντρα- ανάμεσα στο ΑΠΟΕΛ και τον Απόλλωνα, αυτά είναι τα πραγματικά ποδοσφαιρικά ντέρμπι. Στην Κύπρο υπάρχουν δύο μεγάλα τοπικά ντέρμπι, τα οποία προσελκύουν το ενδιαφέρον, ΑΠΟΕΛ-Ομόνοια, Απόλλων-ΑΕΛ, όπως και τα ντέρμπι ΑΠΟΕΛ-Απόλλων».

Για την όλη του παρουσία στον Απόλλωνα:  «Έχω πραγματικά… κολλήσει ερχόμενος στον Απόλλωνα. Σε δύο χρόνια, κέρδισα δύο κύπελλα. Τώρα υπάρχουν κάποιες πιθανότητες να πάω σε ένα πιο δυνατό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Υπάρχει ενδιαφέρον από κάποιες ομάδες και θα δω τι θα γίνει κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Είμαι πολύ καλά εδώ και δεν έχω πρόβλημα να παραμείνω στην Κύπρο, όμως ένα πιο δυνατό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αποτελεί πάντα μία πρόκληση για οποιοδήποτε ποδοσφαιριστή».

Για την πιθανότητα να τεθεί αντιμέτωπος στην Ευρώπη απέναντι στη Δυναμό Ζάγκρεμπ: «Δεν έχω κανένα πρόβλημα. Αντιθέτως, θα μου δοθεί η ευκαιρία να επιστρέψω στην Κροατία. Πραγματικά, δεν έχω κάτι με τη Δυναμό».