Όλες κι όλες δύο, αλλά... ολόιδιες (Φώτο)

Παίζει επαγγελματικά ποδόσφαιρο εδώ και 14 χρόνια, έχοντας περάσει πέραν από την πατρίδα του την Βραζιλία, σε Βέλγιο, Ουκρανία και Κύπρο.

Ο Άλεξ Ντα Σίλβα, σαν κλασικό δεκάρι, δεν είναι ποδοσφαιριστής που εμπλέκεται σε δυνατά μαρκαρίσματα ενώ όντας ήρεμος μέσα στο παιχνίδι, δεν προκαλεί με κάρτες. Αντιθέτως, είναι πολύ περισσότερες οι φορές που οι αντίπαλοι του μη μπορώντας να τον σταματήσουν, κιτρινίζονται κάνοντας του φάουλ…

Στον τελικό Κυπέλλου με το ΑΠΟΕΛ δέχθηκε δύο κίτρινες κάρτες και αποβλήθηκε, με την αποβολή αυτή να είναι η μόλις δεύτερη μετά από τόσα χρόνια καριέρας, με τόσα παιχνίδια στα οποία έχει αγωνιστεί.

Πότε, πού και πώς ήταν η πρώτη;

Σεζόν 2010-11, πρώτη του στην Κύπρο, όταν αγωνιζόταν στην Ένωση. Στις 02/04/2011 στο «ΓΣΠ» σε αγώνα με τον Ολυμπιακό, αντικρίζοντας ξανά δύο κίτρινες (και όχι απ’ ευθείας κόκκινη).

Οι δύο μοναδικές αποβολής του Άλεξ δηλαδή, είναι στην Κύπρο, είναι στο ίδιο γήπεδο «ΓΣΠ» και με τον ίδιο τρόπο! Φυσικά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι στο συγκεκριμένο γήπεδο μας έχει παρουσιάσει μερικές από τις απολαυστικότερες παραστάσεις του. είτε σαν παίκτης της ΕΝΠ, είτε της ΑΕΚ, είτε του Απόλλωνα…