Όταν γίνει αυτό, ο Απόλλωνας είναι Κυπελλούχος!

Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον στοιχείο προκύπτει μέσα από το Κύπελλο που κατέκτησε ο Απόλλωνας, στον τελικό κόντρα στο ΑΠΟΕΛ.

Οι "γαλάζιοι" συνέχισαν μια παράδοση που έχουν χτίσει την τελευταία δεκαετία, επαναλαμβάνοντας την για τέταρτη φορά τα τελευταία εφτά χρόνια! Έχουμε και λέμε...

Το 2010, στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής ο Απόλλωνας αντιμετώπισε το ΑΠΟΕΛ και ηττήθηκε με 3-2. Λίγες ημέρες αργότερα αντιμετώπισε ξανά το ΑΠΟΕΛ για τον τελικό Κυπέλλου, επικρατώντας με 2-1 και κατακτώντας το τρόπαιο.

Το 2013, στο φινάλε του πρωταθλήματος αντιμετώπισε την ΑΕΛ και ηττήθηκε με 3-1. Στην συνέχεια η ΑΕΛ ήταν αντίπαλος και στον τελικό Κυπέλλου, κερδίζοντας με 2-1 στην παράταση.

Στην συνέχεια, το 2016. Τελευταία αγωνιστική και αντίπαλος η Ομόνοια, νίκη με 2-1 και στην συνέχεια οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στον τελικό Κυπέλλου. Εκεί ο Απόλλωνας νίκησε ξανά με 2-1 και κατέκτησε το τρόπαιο.

Και φτάνουμε στο φέτος, στα παιχνίδια με το ΑΠΟΕΛ. Τελευταία αγωνιστική και ισοπαλία 2-2 στο πρωτάθλημα και νίκη 1-0 στον τελικό Κυπέλλου.

Τέσσερις φορές στις οποίες η Λεμεσιανή ομάδα αντιμετώπισε στο φινάλε του πρωταθλήματος την ομάδα που είχε αντίπαλο και στον τελικό Κυπέλλου, ισάριθμες κατακτήσεις!

Μοναδική φορά που τελευταία αγωνιστική και αντίπαλος στον τελικό ήταν διαφορετική, ήταν το 2011. Ο Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα (2-2) και η Ομόνοια στον τελικό, τον οποίο έχασε ο Απόλλωνας στα πέναλτι!