"Το 100% για τον Απόλλωνα, πάντα μου έκαναν εντύπωση οι οπαδοί του"

Ο Αντρέ Σκέμπρι θα αποτελέσει μαζί με τους Ζελάγια και Μάγκλιτσα το επιθετικό «τρίδυμο» τoυ Απόλλωνα. Ο Μαλτέζος μίλησε στην επίσημη σελίδα της νέας του ομάδας για την μεταγραφή του...

Καλωσόρισες στη Κύπρο και πάλι Αντρέ Σκέμπρι, αυτή τη φορά στη Λεμεσό για λογαριασμό της ομάδα μας. Ποια είναι τα συναισθήματα σου;
 
Είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψα στη Κύπρο, λάτρεψα τη χώρα αυτή. Ιδιαίτερα η Λεμεσός είναι μία από τις πιο όμορφες πόλεις της Μεσογείου. Σχετικά με τη μεταγραφή μου στον Απόλλωνα αισθάνομαι μεγάλη ικανοποίηση όχι μόνο επειδή βρίσκομαι σε ένα μεγάλο σύλλογο, αλλά επειδή ανήκω σε μια πολύ οργανωμένη, επαγγελματική και φιλόδοξη ομάδα. Ήδη ο Απόλλωνας αγωνίστηκε δύο φορές σε ευρωπαϊκό όμιλο κι αυτό μας δίνει το κίνητρο για να επιτύχουμε ξανά τον στόχο αυτό.
 
Όσο αφορά τον δικό σου στόχο; Υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που επιδιώκεις να πετύχεις;
 
Οι προσωπικές μου φιλοδοξίες είναι να εκπληρώσουμε τους στόχους του κλαμπ. Είμαι ομαδικός ποδοσφαιριστής και θα συμβάλλω στην προσπάθεια για κατάκτηση του πρωτάθληματος.
 
Στις προηγούμενες σου παρουσίες στη Κύπρο είχες πετύχει αρκετά τέρματα, το ίδιο αναμένεις και τη νέα περίοδο;
 
Όταν αγωνίστηκα ξανά στο Κυπριακό πρωτάθλημα πέτυχα 15 και 17 τέρματα και θα ήθελα να σκοράρω ανάλογο αριθμό τερμάτων και τη νέα αγωνιστική περίοδο. Για να είμαι όμως ειλικρινής η προτεραιότητά μου είναι να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Ένας ποδοσφαιριστής πρέπει να είναι ομαδικός και να μην συμπεριφέρεται εγωιστικά. Προσωπικά έτσι λειτουργώ.
 
Πόσο δύσκολο είναι για τον σύλλογο μας να κατακτήσει το πρωτάθλημα;
 
Το κυπριακό πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό. Υπάρχουν πολλές καλές ομάδες, ιδιαίτερα αυτές που διεκδικούν το τρόπαιο. Δεν θα είναι εύκολο, θα πρέπει να βλέπουμε ένα ένα τα παιχνίδια με απόλυτη συγκέντρωση και να έχουμε σταθερότητα.
 
Σχετικά με τον ρόλο και τη θέση σου στον αγωνιστικό χώρο;
 
Μου αρέσει να αγωνίζομαι πίσω από τον κεντρικό επιθετικό αλλά μπορώ να αγωνιστώ σε όλες τις θέσεις της επίθεσης, είτε προωθημένος, είτε πλάγιος δεξιά ή αριστερά. Ο αρμόδιος για να επιλέξει που θα αγωνίζομαι είναι ο προπονητής μου. Όπως ανέφερα και πριν είμαι ομαδικός ποδοσφαιριστής και το σημαντικότερο είναι να πετύχει η ομάδα τους στόχους της.
 
Προπονήθηκες για πρώτη φορά στο Κολόσσι. Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από το προπονητικό κέντρο;
 
Εκπληκτικό! Οι εγκαταστάσεις είναι «εξωπραγματικές», υπάρχουν τα πάντα εκεί και ότι χρειάζεται ένας ποδοσφαιριστής για να αισθανθεί άνετα και να προσαρμοστεί στο σύλλογο γρηγορότερα. Όταν το πρωτοείδα εντυπωσιάστηκα και είπα από μέσα μου ότι είναι ένα καταπληκτικό περιβάλλον για να προπονείται κανείς καθημερινά.
 
Τι θα ήθελες να πεις στους φιλάθλους του Απόλλωνα;
 
Υπόσχομαι στους οπαδούς μας ότι θα δώσω περισσότερο από το 100% για την ομάδα, τους γνωρίζω από τις προηγούμενες μου παρουσίες στη Κύπρο και μπορώ να πω ότι είναι πολύ ένθερμοι και πως αγαπάνε τρελά τον Απόλλωνα. Είναι εντυπωσιακοί, πάντα θαύμαζα τον τρόπο που πανηγύριζαν και τραγουδούσαν τα συνθήματά τους. Θα προσφέρω τον καλύτερο μου εαυτό για να πετύχουμε τους στόχους μας στο τέλος της χρονιάς.
 
Τι θυμάσαι από τον Απόλλωνα όταν ήσουν αντίπαλος του;
 
Θυμάμαι την πρώτη του συμμετοχή στους ομίλους του EuropaLeague. Ήμουν στο ΓΣΠ όταν αντιμετώπισαν την Τράμπζονσπορ και την Λάτσιο. Το μόνο παιχνίδι που δεν πήγα ήταν με την Λέγκια Βαρσοβίας επειδή έκανε πολύ κρύο εκείνο το βράδυ. Επίσης θυμάμαι, όταν αντιμετωπίζαμε τον Απόλλωνα στο Τσίρειο, τους οπαδούς να δημιουργούν εξαιρετική ατμόσφαιρα στο γήπεδο, πιστεύω έκαναν το κάτι διαφορετικό από τις υπόλοιπες ομάδες.