(Συνέντευξη) "Έξυπνος παίκτης ο Silva, με εξαιρετικό σουτ και πάσα"

Ο Απόλλωνας ανακοίνωσε το μεσημέρι την συμφωνία με τον Jason Silva και ψάχνοντας στοιχεία για τον Χιλιανό μέσο, επικοινωνήσαμε με συμπατριώτη του δημοσιογράφο. Ο Rodrigo Fuentealba της εφημερίδας "El Mercurio" μας δίνει μια πρώτη εικόνα για τον παίκτη...

- Rodrigo ο Απόλλωνας συμφώνησε με τον Jason Silva της Palestino. Τι μπορείς να μας πεις γι' αυτόν; "Πρόκειται για ένα ικανό μέσο όταν έχει τη μπάλα στα πόδια του. Πολύ έξυπνος παίκτης με εξαιρετικό μακρινό σουτ ενώ στα χαρακτηριστικά του είναι και οι δυνατές εκτελέσεις των πλαγίων. Είναι ποδοσφαιριστής που... ξεκλειδώνει τους συμπαίκτες του".

- Σε ποιά θέση παίζει ακριβώς; Είναι περισσότερο "δεκάρι" ή "οχτάρι"; "Περισσότερο δεκάρι θα έλεγα".

- Παίζει και σε άλλες θέσεις; "Συνήθως μόνο ως 10άρι".

- Τα καλύτερα του χαρακτηριστικά ποιά είναι; "Το καλό σουτ και η καλή πάσα".

- Και η μεγαλύτερή του αδυναμία; "Το ότι έχει πολύ έντονο χαρακτήρα με αποτέλεσμα να δέχεται εύκολα κάρτες". (σ.σ έχει δεχθεί γύρω στις 50 κίτρινες στην καριέρα του συν τρεις αποβολές).

Είναι παίκτης που μπορεί να βοηθήσει και αμυντικά ή κυρίως επιθετικά; "Επιθετικά κυρίως όμως κάποιοι προπονητές τον χρησιμοποιούσαν και σε πιο αμυντικούς ρόλους σε κάποιες στιγμές των αγώνων. Αλλά η άμυνα σίγουρα δεν είναι το δυνατό του στοιχείο".

- Περισσότερο του αρέσει να παίζει με κατοχή της μπάλας ή να "ψάχνει" τους συμπαίκτες του; "Και τα δυο. Όπως σου είπα είναι παίκτης που ξεκλειδώνει τους συμπαίκτες του αλλά έχει και πολύ καλό σουτ και πάσα".

- Ξέρεις αν υπήρξε ποτέ ενδιαφέρον για απόκτησή του από κάποια από τις μεγάλες ομάδες της Χιλής; "Δεν το γνωρίζω αλλά έπαιξε δανεικός στην Colo-Colo το 2013/14, που είναι από τις μεγαλύτερες ομάδες εδώ".

- Γενικά πιστεύεις ότι είναι παίκτης που μπορεί να βοηθήσει τον Απόλλωνα στην Ευρώπη και στην Κύπρο; "Ναι, είναι ένας ποιοτικός ποδοσφαιριστής".

** ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ τι μας είχε πει ο ίδιος δημοσιογράφος για τον Agustín Farías που απέκτησε το ΑΠΟΕΛ, ο οποίος ήταν συμπαίκτης του Jason Silva.