Ο Πίττας "μίλησε" και πάμε για θρίλερ! (φώτος)

Σ΄ένα φανταστικό παιχνίδι με πέντε γκολ, ο Απόλλωνας επικράτησε της Μίντιλαντ με 3-2 στο ΑΕΚ Αρένα και πάει για την πρόκριση στην Δανία. 

Ο νεαρός Πίττας πέτυχε το νικητήριο γκολ στο 90+1 με σουτ εντός της περιοχής έπειτα από γύρισμα του Γιάκολις.

Ο Απόλλωνας βρέθηκε μπροστά στο σκορ με τον Χάμπο στο 14ο λεπτό. Οι Δανοί κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τον Σόρλοθ στο 38ο λεπτό. Το 1-1 ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου μέρους. 

Οι κυπελλούχοι πήραν εκ νέου προβάδισμα με τον Σαντάνα στο 70΄ όμως και πάλι ο Νορβηγός επιθετικός των Δανών βρήκε δίκτυα για το 2-2 στο 74΄. 

Το τελικό 3-2 ήρθε δύο λεπτά πριν το τέλος της 3λεπτης καθυστέρησης με τον Πίττα ο οποίος πέρασε στο γήπεδο ως αλλαγή στο 81ο λεπτό. 

Το www.kerkida.net ήταν στο γήπεδο

Γρήγορος ο ρυθμός του αγώνα στο πρώτο δεκάλεπτο. Ο Απόλλωνας κατάφερε να απειλήσει σε δύο περιπτώσεις με τον Σκέμπρι και τον Ντα Σίλβα όμως η κεφαλιά του πρώτου μόλις στο 1΄πέρασε άουτ ενώ το απευθείας φάουλ του Βραζιλιάνου στο 8΄ κατέληξε εύκολα στον τερματοφύλακα των Δανών, Χάνσεν.

ΓΚΟΛ με σόλο Χάμπου!

Ένα λεπτό πριν την συμπλήρωση του πρώτου 15λέπτου, ο Χάμπος Κυριάκου άνοιξε το σκορ για τον Απόλλωνα. Ο μέσος των “γαλάζιων” πήρε την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή, απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο και με ωραίο συρτό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα με την βοήθεια του κάθετου δοκαριού. 

Φτάνοντας στο μισάωρο του αγώνα, ο Απόλλωνας προσπάθησε να κρατήσει την μπάλα και να ηρεμήσει το παιχνίδι του. Ο Σωφρόνης Αυγουστή έδωσε οδηγίες στους ποδοσφαιριστές του να αλλάζουν σίγουρες μπαλιές προκειμένου να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Από την πλευρά τους οι Δανοί προσπάθησαν να πιέσουν για να φτάσουν στην ισοφάριση. 

Στο 31ο λεπτό ο Βάλε έκανε σπουδαία επέμβαση στην καλύτερη στιγμή της Μίντιλαντ. Ο Σόρλοθ έφυγε απέναντι από τον Πορτογάλο, πλάσαρε όμως ο αρχηγός των “γαλάζιων” έδιωξε σωτήρια. 

Τα επόμενα λεπτά κύλησαν υπέρ των Δανών οι οποίοι κατάφεραν να μετουσιώσουν την υπεροχή τους στο παιχνίδι σε γκολ. Ο Σόρλοθ ο οποίος καλέστηκε να αντικαταστήσει τον Ονουάτσου που την τελευταία στιγμή έμεινε εκτός 18άδας , ισοφάρισε με σκαστή κεφαλιά στο 38ο λεπτό. 

Δύο λεπτά πριν το τέλος του πρώτου μέρους ο Σαντάντα έστειλε την μπάλα άουτ με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Πέδρο. 

Β΄ Ημίχρονο

Χωρίς αλλαγές ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο στο ΑΕΚ ΑΡΕΝΑ. Ο Απόλλωνας είχε την κατοχή της μπάλας στο πρώτο δεκάλεπτο χωρίς ωστόσο να καταφέρει να απειλήσει την εστία του Δανού τερματοφύλακα.

Ένα λεπτό πριν το 60΄ ο Γιάκολις ο οποίος αντικατέστησε στο 58΄ τον Σαρδινέρο, σέντραρε από δεξιά, ο Σκέμπρι έπιασε την κεφαλιά με τον τερματοφύλακα να χάνει την μπάλα από τα χέρια του και τον Μαγκλίτσα να προσπαθεί να πιέσει για το γκολ. Ο διαιτητής ωστόσο υπέδειξε φάουλ πάνω στον Χάνσεν. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Χάμπος έπιασε δυνατό σουτ στο ύψος της περιοχής όμως ο Χάνσεν δήλωσε παρών. 

Ο Πούλσεν στο 62ο λεπτό βρέθηκε στην περιοχή του Βάλε, γύρισε το κορμί του και με πλάτη στο τέρμα έπιασε το σουτ το οποίο εξουδετέρωσε ο Πορτογάλος.

Προβάδισμα με Σαντάνα αλλά...

Η ομάδα μας κατάφερε να πάρει και πάλι προβάδισμα στο σκορ με τον Σαντάνα στο 70ο λεπτό. Ο ακραίος των “γαλάζιων” βρέθηκε μέσα στην περιοχή των Δανών έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Γιάκολις και από πλάγια θέση έκανε το σουτ με την μπάλα να κοντράρει στον αμυντικό και να καταλήγει στο πλεκτό του Χάνσεν. 

Δυστυχώς το προβάδισμα του Απόλλωνα δεν κράτησε για πολύ. Στο 74ο λεπτό ο Σόρλοθ και πάλι κατάφερε να σκοράρει για το 2-2. Ο Νορβηγός έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Απόλλωνα και με ψύχραιμο σουτ απέναντι στον Βάλε έκανε το 2-2 για την Μίντιλαντ.

Τεράστια φάση με Σαντάνα!

Ο σκόρερ του 2-1 του Απόλλωνα έχασε μεγάλη ευκαιρία εφτά λεπτά πριν το τέλος. Ο Σαντάνα μπήκε στην περιοχή, έκανε το πλασέ όμως ο αμυντικός έδιωξε την τελευταία στιγμή σε κόρνερ πριν η μπάλα περάσει την τελική γραμμή. 

Λύτρωση με Πίττα!

Δύο λεπτά πριν το τέλος της τρίλεπτης καθυστέρησης ο Πίττας έκανε το 3-2 χαρίζοντας την νίκη στον Απόλλωνα. Ο νεαρός βρέθηκε στο σωστό σημείο εντός της περιοχής και με πλασέ έπειτα από γύρισμα του Γιάκολις έκανε το 3-2. 

Απόλλωνας: Βάλε, Γιούστε, Σακέτι, Άλεξ (66΄ Ζελάγια), Πέδρο, Ζάντερ, Ρομπέρζ, Χάμπος, Σκέμπρι (81΄ Πίττας), Σαρδινέρο (57΄ Γιάκολις), Μάγκλιτσα.

Midtjylland: Hansen, K. Hansen, Sparv, Korcmar, Hende, Poulsen, Drachmann (81΄ Wikheim) Boriring (64΄ Novak) Sorloth, Hassan (69΄ Romer), Nissen

Κίτρινες: Χασάν, Χέντε, Μαγκλίτσα, Ντα Σίλβα, Ντάγκμαν

Διατητής: Michael Oliver
Α΄ Βοηθός: Simon Peter Bennet 
Β΄ΒοηθόςIan Hussin
4ος: Stuart Attwell

Ενημέρωση, φωτογραφίες, βίντεο, δηλώσεις, παρασκήνια... όλα μέσω της ιστοσελίδας μας σε επιχορήγηση της Bet On Alfa και του «Alexander College/University of the West of England the highest ranking UK University offering degrees in Cyprus».

Υποστηρικτής της κάλυψης του αγώνα Απόλλων-Μίντιλαντ το Ψητοπωλείο-Ταβερνάκι του ΜΕΛΗ