Με άλλο… αέρα ο Γιούστε

Στο παιχνίδι με τη Νέα Σαλαμίνα ο Σωφρόνης Αυγούστη άφησε στον πάγκο του Έκτορ Γιούστε, όμως αναμένεται να βρίσκεται στο αρχικό σχήμα ο Ισπανός αμυντικός στο ντέρμπι με την Ανόρθωση.

Ο 29χρονος στόπερ πήρε απαραίτητες ανάσες, αφού ακολούθησε και η διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των εθνικών ομάδων.

Τελευταία του συμμετοχή στις 28 Σεπτεμβρίου όπου ήταν ο πρωταγωνιστής στον αγώνα με την Έβερτον διαμορφώνοντας το τελικό 2-2 στο 88΄.

Από το ξεκίνημα της σεζόν, ο Γιούστε δεν αγωνίστηκε σε δύο ματς. Στο τελευταίο και στο Σούπερ Καπ.

Σε γενικές γραμμές κρίνεται ικανοποιητική η προσφορά του, ωστόσο οι του Απόλλωνα περιμένουν ότι με την πάροδο του χρόνου θα προσφέρει περισσότερα. Μπορεί να υστερεί σε ταχύτητα, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις αντισταθμίζεται λόγω της εμπειρίας του και τις σωστές τοποθετήσεις στο τερέν. Πλεονέκτημά του επίσης, ότι είναι αρκετά δυνατός στις προσωπικές μονομαχίες. 

Ενδεχομένως το γκολ που σημείωσε στο Γκούντισον Παρκ να τον ανεβάσει ψυχολογικά και γιατί όχι να σκοράρει με περισσότερη συχνότητα στη συνέχεια, αφού η αλήθεια είναι ότι του παρουσιάζονται οι ευκαιρίες στις στημένες φάσεις.

Με Ρομπέρζ, Αγγελή... που επιστρέφει, Πιτιάν και φυσικά τον Γιούστε, ο Απόλλωνας έχει μία πολύ καλή και ποιοτική τετράδα κεντρικών αμυντικών. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε τον νεαρό Λεωνίδα Κυριάκου που έχει όλο το μέλλον μπροστά του...