Τι ισχύει στο «Mapei Stadium» (Ανακοίνωση)

Ο Απόλλωνας ενημερώνει... Σχετικά με τον εκτός έδρας αγώνα με την Αταλάντα για την 3η Αγωνστική του 5ου Ομίλου του UEFA Europa League, παρατίθενται οι κανονισμοί για πρόσβαση στο γήπεδο του αγώνα:

Η πρόσβαση και η επίσκεψη στο Στάδιο για την εκδήλωση υπόκεινται ρητά και αποτελούν αποδοχή από τον θεατή των παρόντων Κανονισμών, καθώς και των κανόνων και κανονισμών της FIFA, της ΟΥΕΦΑ, της Ιταλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (FIGC), της Ιταλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, της γηπεδούχου ομάδας και της Αρχής για τη Δημόσια Ασφάλεια και της Ασφάλειας του σταδίου.

Η μη συμμόρφωση θα έχει ως αποτέλεσμα την άμεση καταγγελία, με επακόλουθο την απομάκρυνση του παραβάτη από το Στάδιο και την εφαρμογή των διατάξεων και κυρώσεων που προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία, συμπεριλαμβανομένης, της εφαρμογής απαγόρευσης σε όλες τις τοποθεσίες αθλητικών εκδηλώσεων.

• Η άδεια πρόσβασης και επίσκεψης στο Στάδιο χορηγείται μόνο σε έγκυρους κατόχους εισιτηρίων, τα οποία εκδίδονται αποκλειστικά από την γηπεδούχο ομάδα. Τα εισιτήρια είναι προσωπικά και μη μεταβιβάσιμα σε τρίτους και σύμφωνα με τον τρόπο που προβλέπει η γηπεδούχος ομάδααλλά και σύμφωνα με τους σχετικούς κανόνες του σταδίου και της ιταλικής νομοθεσίας. Επιπλέον, το εισιτήριο πρέπει να διατηρείται από τον κάτοχο καθ’όλη τη διάρκεια του αγώνα και να επιδεικνύεται ανά πάσα στιγμή στο υπεύθυνο προσωπικό του σταδίου.

• Η πρόσβαση στο Στάδιο υπόκειται επίσης στην κατοχή έγκυρου εγγράφου αναγνώρισης (ταυτότητας ή  διαβατηρίου) ή στην περίπτωση παιδιών κάτω των 15 ετών, ενός εγγράφου πιστοποίησης που να συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις του νόμου, το οποίο να επιδεικνύεταικατά την είσοδο των φιλάθλων μαζί με το εισιτήριο του αγώνα προκειμένου να επιτραπεί στο προσωπικό ελέγχου εισόδου του σταδίου να επαληθεύσει την ταυτοποίηση μεταξύ του καταχωρημένου κατόχου εισιτηρίου και του χρήστη αυτού. (Ν. 4/3/2007 αριθ. 41 άρθρο 1)

• Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 9 και το διάταγμα της  8/2/2007, που επικυρώθηκεστις  4/4/2007, δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στο γήπεδο σε άτομα που υπόκεινται σε διατάγματα αποκλεισμού και απαγόρευσης για πράξεις βίας στα αθλητικά γήπεδα και άλλες παραβάσεις.

• Η είσοδος στο Στάδιο θα γίνεται μέσω των αποκλειστικών πυλών μετά από έλεγχο των εισιτηρίων που τοποθετούνται στα συγκεκριμένα σημεία εισόδου

• Οι θεατές έχουν το δικαίωμα / καθήκον να καταλαμβάνουν αποκλειστικά το κάθισμα που τους έχει χορηγηθεί στα εισιτήριά τους και δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε άλλες περιοχές του Στάδιο εκτός από εκείνες που αναγράφονται στο εισιτήριο, εκτός εάν έχουν εξουσιοδοτηθούν ειδικά από την γηπεδούχο ομάδα ή την Αρχή Δημόσιας Ασφάλειας.

• Όλοι οι τομείς, τα καθίσματα και τα σχετικά σημεία πρόσβασης στο γήπεδο υποδεικνύονται σαφώς με ειδική σήμανση. Κάθε τομέας διαθέτει ειδική πύλη και η πρόσβαση σε τομείς πρέπει να πραγματοποιείται μόνο μέσω αυτών των πυλών.

• Η Υπηρεσία Δημόσιας Ασφάλειας έχει το δικαίωμα να διεξάγει όλους τους αναγκαίους ελέγχους ασφάλειας για τα άτομα και τις τσάντες, προκειμένου να αποφευχθεί η εισαγωγή στο Στάδιο παράνομων υλικών ή αντικειμένων που απαγορεύονται ή ενδέχεται να προκαλέσουν και να χρησιμοποιηθούν για πράξεις βίας.

Ακύρωση-αναβολή ενός συμβάντος

Η ημερομηνία και η ώρα ενός γεγονότος μπορούν να τροποποιηθούν με εντολή της Αρχής Δημόσιας Ασφάλειας ή των Αθλητικών Αρχών χωρίς αυτό να προκαλεί οποιαδήποτε ευθύνη εκ μέρους της γηπεδούχου ομάδας.

Απαγορεύεται αυστηρά:

• να εισάγεται οποιοδήποτε επικίνδυνο αντικείμενο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως όπλο, να θέσετε σε κίνδυνο τη δημόσια ασφάλεια, να προκαλέσετε ενοχλήσεις ή να εμποδίσετε την κανονική πορεία του αθλητικού γεγονότος. Παραδείγματα αντικειμένων, χωρίς να περιορίζονται σε αυτά είναι τα εξής: δηλητήρια, τοξικές ουσίες, εύφλεκτα υλικά, φάρμακα, καραμπίνες ή πυροβόλα όπλα, εκρηκτικά, πυροτεχνήματα, βόμβες καπνού, φωτοβολίδες, πέτρες, μαχαίρια ή άλλα αντικείμενα κοπής ή κοπής, κονσέρβες, κράνη μοτοσικλετών ή οποιοδήποτε εργαλείο που έχει σχεδιαστεί για να προκαλέσει ζημιά ή σωματική βλάβη. (Νόμος 401/89 και μεταγενέστερες τροποποιήσεις).

• η εισαγωγή ή πώληση εντός του Σταδίου ποτών σε δοχεία από γυαλί, πλαστικό ή αλουμίνιο. Η πώληση ή η εισαγωγή ποτών επιτρέπεται μόνο σε ελαφριά πλαστικά ή χάρτινα ποτήρια.

• η εισαγωγή και παρουσίαση πανό ή παρόμοιων υίκών, συμπεριλαμβανομένων των υλικών (correo)χαρτογραφίας, εκτός εάν έχει ρητά εξουσιοδοτηθεί από την GOS (Gruppo Operativo Sicurezza - Λειτουργική Ομάδα Ασφαλείας) κατόπιν αιτήματος της φιλοξενούμενης ομάδας στις αρμόδιες αρχές και μόνο εφόσον έχει αποσταλεί εκ των προτέρων η απαιτούμενη τεκμηρίωση για να λάβει την εν λόγω άδεια. Σε περίπτωση έγκρισης, τα παραπάνω μπορούν σε κάθε περίπτωση να εμφανίζονται μόνο στις θέσεις που υποδεικνύει ο διοργανωτής των εκδηλώσεων (ΟΥΕΦΑ) και/ή γηπεδούχος ομάδα. Απαγορεύεται επίσης η εισαγωγή ηχητικών οργάνων (τύμπανα, τρομπέτες, μουσικά όργανα οποιουδήποτε είδους), μεγάφωνα και άλλα συστήματα παραγωγής ή ενίσχυσης ήχου - όπως προβλέπεται στην νομοθεσία.

• η εισαγωγή και επίδειξη πανό και σχεδίων, εντύπων ή άλλων γραπτών υλικών, που περιέχουν προπαγάνδα πολιτικών, ιδεολογικών ή θρησκευτικών δογμάτων, καθώς και δηλώσεις ή έννοιες που υποκινούν φυλετικό, εθνικιστικό ή θρησκευτικό μίσος ή είναι ικανές να παρεμποδίσουν την κανονική πορεία του αθλητικού γεγονότος.

• η εισαγωγή και επίδειξηπανό και σχεδίων, εντύπων ή άλλων γραπτών υλικών, που περιέχουν προπαγάνδα πολιτικών, ιδεολογικών ή θρησκευτικών δογμάτων, καθώς και δηλώσεις ή έννοιες που υποκινούν φυλετικό, εθνικιστικό ή θρησκευτικό μίσος ή είναι ικανές να παρεμποδίσουν την κανονική πορεία του αθλητικού γεγονότος.

• η παρουσίαση υλικού που μπορεί να παρεμποδίσει την οπτική γωνία των άλλων θεατών και να τους αναγκάσει να σηκωθούν.

• η εισαγωγή επαγγελματικού εξοπλισμού ικανού να καταγράψει ή να μεταδώσει ψηφιακά ή με οποιαδήποτε άλλη μορφή, ηχητικά σήματα, συμβάντα αναφοράς βίντεο ή ήχου-βίντεο στα γήπεδα. Τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας για τη μετάδοση και την εγγραφή ανήκουν, σύμφωνα με το νόμο, στην γηπεδούχο ομάδα.

• η αναρρίχηση σε περιφράξεις ή οποιεσδήποτε δομές εντός του σταδίου.

• να στέκεστε στα καθίσματα ή να μπλοκάρετε τα περάσματα, σημεία πρόσβασης ή εξόδου, σκάλες ή οποιαδήποτε έξοδο κινδύνου. (άρθρο 1 παρ. 88 της 24ης Απριλίου 2003).

• γενικά οποιαδήποτε συμπεριφορά η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε ποινικά αδικήματα, ειδικότερα τα αδικήματα που αναφέρονται στην νομοθεσία με προσοχή στην αναρρίχηση των φράχτων και στην παράνομη είσοδο στο γήπεδο, στην παρουσίαση πανό με λογότυπα ή σύμβολα ενώσεων που ενθαρρύνουν φυλετικές διακρίσεις ή βία (εθνική, εθνική ή θρησκευτική), ή υποκίνηση βίας ή τη ρίψη ή άλλη χρήση επικίνδυνων υλικών.

Ποινικά αδικήματα

Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ των συμπεριφορών που τιμωρούνται με διοικητικές κυρώσεις και κυρώσεις (όπως η απαγόρευση εισόδου στο στάδιο, η σύλληψη και η κράτηση) είναι εκείνα τα αδικήματα που αναφέρονται στο άρθρο 6, παράγραφος Ι, του νόμου αριθ. 401 της 13ης Δεκεμβρίου 1989 και σχετικές τροποποιήσεις. συγκεκριμένα:

• Έκθεση συμβόλων ή εμβλημάτων ομάδων ή ενώσεων που εκδίδουν φυλετικές,εθνικιστικό ή / και θρησκευτικές διακρίσεις ή βία.

• έκθεση συμβόλων με προσβλητικό, χυδαίο ή / και ρατσιστικό άσμα ή πανό,

• ρίψη αντικειμένων.
 
• υποκίνηση της βίας κατά τη διάρκεια αγώνων / αγώνων

Λόγοι για άρνηση πρόσβασης ή / και απέλαση από το Στάδιο

Οι αστυνομικές αρχές μπορούν να περιορίσουν ή να απαγορεύσουν την είσοδο ή να διατάξουν την απαγόρευση από το στάδιο, ακόμη και για μεταγενέστερα γεγονότα, σε όποιον δεν συμμορφώνεται με τους γενικούς κανόνες δεοντολογίας και τις απαγορεύσεις που αναφέρονται, και ειδικά:

• όλα τα πρόσωπα των οποίων το εισιτήριο εκδόθηκε από μη εξουσιοδοτημένους φορείς ή εκδόθηκαν κατά παράβαση των διαδικασιών της ομάδας

• όποιος αρνείται να υποβληθεί στους ελέγχους.

• όποιος διαπράττει επικίνδυνη βίαιη πράξη ή εισάγει αντικείμενα, πανό ή άλλο υλικό που απαγορεύεται ή παραβιάζει τους προαναφερθέντες κανονισμούς.

Επιπλέον, οποιοσδήποτε έχει παραβιάσει το γήπεδο ή την ιδιοκτησία της ομάδας ή έχει διαπράξει εγκληματικές πράξεις εντός ή γύρω από το στάδιο ή ακόμα και στη διαδρομή που οδηγεί προς και από το στάδιο κατά τη διάρκεια ενός γεγονότος

Παρακολούθηση βίντεο και επεξεργασία δεδομένων

Το στάδιο παρακολουθείται από σύστημα οπτικοακουστικής κάμερας ασφαλείας (CCTV), τοποθετημένο τόσο μέσα όσο και έξω από τις εγκαταστάσεις. Το σύστημα είναι ενεργό από το άνοιγμα των θυρών του σταδίου έως το κλείσιμο.

Τα δεδομένα και τα μέσα εγγραφής φυλάσσονται στο στάδιο, υπό την αιγίδα όλων των αρχών ασφαλείας που απαιτούνται από το νόμο. Τα δεδομένα μπορούν να προβληθούν από τις αρχές και, αν ζητηθεί, μπορούν να παραδοθούν στα Δικαστήρια και στις Αστυνομικές Αρχές. Τα δεδομένα που δεν χρησιμοποιούνται όπως πιο πάνω διαγράφονται μετά τις επτά (7) ημέρες.

Όπως έχει ήδη αναφερθεί, η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων και των ηχογραφήσεων γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, καθώς και του Διατάγματος του Υπουργείου Εσωτερικών από τη γηπεδούχο ομάδα.

Ο παρών κανονισμός μπορεί να τροποποιηθεί μετά τη δημοσίευση νέων νόμων, διαταγμάτων και κανονισμών.