Πάλεψε αλλά... υπέκυψε στην ανωτερότητα των Γάλλων (Φώτος)

Αν και πραγματοποίησε αρκετά καλή εμφάνιση και είχε ευκαιρίες για να σκοράρει, ο Απόλλωνας ηττήθηκε με 4-0 από την Λυών στην Γαλλία. Με το παιχνίδι στο 0-0 η Λεμεσιανή ομάδα είχε καλές στιγμές για να... ανοίξει το σκορ, όμως ο Λόπες ήταν ανίκητος, κρατώντας απαραβίαστη την εστία του. Δύο γκολ σε τρία λεπτά στο πρώτο μέρος και άλλα δύο στην επανάληψη για τους Γάλλους, που εξασφάλισαν και μαθηματικά την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Τραυματίας αποχώρησε από το παιχνίδι μόλις στο 17' ο Μάγκλιτσα.

Από μία... επίσκεψη στο πρώτο λεπτό

Πριν καν συμπληρώθηκε το πρώτο λεπτό στο παιχνίδι, οι δύο ομάδες είχαν από μία καλή επίσκεψη στα αντίπαλα καρέ. Αρχικά η Λυών με τον Μαριάνο να μπαίνει στην περιοχή από αριστερά και να κάνει το σουτ όμως ο Βάλε έδιωξε έγκαιρα και στην αντεπίθεση ο Γιάκολις γύρισε από δεξιά σε καλό σημείο αλλά ο Λόπες... διάβασε σωστά την φάση.

ΤΡΕΙΣ ευκαιρίες σε έξι λεπτά!

Ο Απόλλωνας ήταν η ομάδα που στεκόταν καλύτερα στο παιχνίδι και μέσα σε έξι λεπτά έφτασε κοντά στο γκολ τρεις φορές! Στο 9' με το φάουλ του Πέδρο από πλάγια που έδιωξε ο Λόπες, στο 10' με το δυνατό μακρινό σουτ του Ρομπέρζ που εξουδετέρωσε ξανά δύσκολα ο γκολκίπερ της Λυών και στο 15' με τον Μάγκλιτσα από την μικρή περιοχή να πλασάρει έξω!

Από μία αναγκαστική

Ο Μάγκλιτσα ήταν διπλά άτυχος αφού όχι μόνο απώλεσε κλασική ευκαιρία, αλλά από την πτώση του στο έδαφος τραυματίστηκε και στο 17' έγινε αναγκαστική αλλαγή με τον Ζελάγια να παίρνει την θέση του. Ένα λεπτό νωρίτερα, αναγκαστική αλλαγή είχε και η Λυών με τον Αουάρ να αντικαθιστά τον τραυματία Τραορέ.

Δραστήριος ο Γιάκολις

Η Λυών είχε την κατοχή, ο Απόλλωνας τις γρήγορες αντεπιθέσεις κυρίως από δεξιά με τον Γιάκολις ο οποίος στο 27' έκανε εξαιρετικό γύρισμα όμως ο Ζελάγια δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα από πλεονεκτική θέση και οι αμυντικοί των γηπεδούχων έδιωξαν σε κόρνερ.

ΛΑΘΟΣ και 1-0...

Στο 29', μέσα από μια στημένη φάση οι γηπεδούχοι έφτασαν το γκολ εκμεταλλευόμενοι την ασυνεννοησία ανάμεσα σε Γιούστε και Βάλε. Μετά από εκτέλεση κόρνερ από αριστερά και διώξιμο απ' τον Βάλε, η μπάλα επέστρεψε στην μικρή περιοχή, ο Γιούστε δεν έδιωξε αλλά άφησε στον Βάλε, ο οποίος αιφνιδιάστηκε. Η μπάλα έφυγε και σε κενή εστία ο Ντιακαμπί... έγραψε το 1-0.

Σε τρία λεπτά το 2-0...

Και όχι μόνο αυτό, αλλά τρία λεπτά αργότερα η Λυών... διπλασίασε τα τέρματά της. Ο Απόλλωνας ήταν σε επίθεση, ο Σκέμπρι έχασε, ζήτησε φάουλ αλλά δεν του δόθηκε και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα οι γηπεδούχοι έφτασαν στο γκολ. Ο Ντεπάι από αριστερά ήταν ο δημιουργός κάνοντας κούρσα και σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, εκεί που ο Φεκίρ κοντρόλαρε και εκτέλεσε με την μία, για το 2-0 στο 32'.

Ευκαιρία με Γιάκολις και ημίχρονο

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τον Απόλλωνα να χάνει μία ακόμη καλή ευκαιρία. Αυτή την φορά με τον Γιάκολις που μπήκε στην περιοχή από δεξιά και έκανε το δυνατό σουτ, όμως ο Λόπες ήταν ξανά σε ετοιμότητα και κράτησε το 2-0.

Επιθετικά και με πίεση ψηλά

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Απόλλωνα να είναι ξανά επιθετικός και διεκδικητικός, παίζοντας κατά κύριο λόγο από δεξιά, απ' την πλευρά του Γιάκολις. Η μεσαία γραμμή ανέβηκε μέτρα και οι "γαλάζιοι" προσπάθησαν να ασκήσουν πίεση ψηλά, με στόχο κάποιο κλέψιμο σε καλή θέση. 

Ευκαιρία με Φεκίρ

Στο 53' είχαμε την πρώτη καλή φάση στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Αουάρ έφυγε στην πλάτη της άμυνας από δεξιά, είδε την κίνηση το Φεκίρ, του έστρωσε την μπάλα όμως το πλασέ του σκόρερ του δεύτερου γκολ των γηπεδούχων ήταν άστοχο.

Κοντά με Ζελάγια

Με την συμπλήρωση 15 λεπτών στο δεύτερο μέρος, είχαμε και την πρώτη πολύ καλή ευκαιρία για τον Απόλλωνα. Δημιουργός ξανά ο Γιάκολις από δεξιά, όπου ελίχθηκε και έκανε την σέντρα σημαδεύοντας τον Ζελάγια. Ο Αργεντινός επιθετικός πήδηξε στον σωστό χρόνο και έκανε την κεφαλιά, με την μπάλα να έχει τροχιά προς την αντίπαλη εστία αλλά τον Λόπες να πραγματοποιεί άλλη μία σπουδαία επέμβαση στο 60'.

Τρίτο γκολ με Μαριάνο

Ξανά σε ένα σημείο που ο Απόλλωνας έδειχνε να στέκει καλύτερα και να πλησιάζει στο γκολ, η Λυών... χτύπησε για το 3-0. Στο 67' ο Αουάρ έφυγε ξανά με ταχύτητα από δεξιά, μπήκε στην περιοχή, σέντραρε στον Μαριάνο που με τεχνική κεφαλιά... έπιασε τον Βάλε στον βηματισμό στέλνοντας την μπάλα στα δίκτυα.

Μέσα Άλεξ - Μαρτίνες

Στο 72' ο Σωφρόνης Αυγουστή προχώρησε σε διπλή κίνηση, ολοκληρώνοντας τις αλλαγές του στο παιχνίδι αφού προηγήθηκε η αναγκαστική με τον Μάγκλιτσα. Ο Κύπριος τεχνικός πέρασε στο παιχνίδι τα δύο... δεκάρια του, Άλεξ και Μαρτίνες αντικαθιστώντας τους Σκέμπρι και Σαρδινέρο.

Τέλος με Μαολιντά

Το σκορ... έκλεισε ο Μαολιντά στο 90', όταν μπήκε στην περιοχή από αριστερά και σκόραρε με διπλή προσπάθεια, αφού το πρώτο σουτ του αποκρούστηκε από τον Βάλε. Το τέλος του αγώνα βρήκε την Λυών να φτάνει στην νίκη με 4-0 και τον Απόλλωνα να μένει στην καλή του παρουσία.

ΛΥΩΝ: Λόπες, Ράφαελ, Μαρσάλ, Μαρσέλο, Μορέλ (46'Τουσάρτ), Ντιαγκαμπί, Ντομπελέ, Φεκίρ, Τραορέ (16'Αουάρ), Ντεπάι (74'Μαολιντά), Μαριάνο.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Βάλε, Σακέτι, Πέδρο, Ζάντερ, Ρομπέρζ, Σκέμπρι (72'Μαρτίνες), Γιούστε, Σαρδινέρο (72'Άλεξ), Γιάκολις, Άλεφ, Μάγκλιτσα (17'Ζελάγια).

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Φεκίρ, Μαρσάλ - Ζάντερ, Ρομπέρζ.

*Διαιτητής της αναμέτρησης ο Πολωνός Paweł Raczkowskiμε βοηθούς τους Michal Obukowicz και Tomasz Listkiewicz. Επιπρόσθετοι οι επίσης Πολωνοί Tomasz Musiał και Tomasz Kwiatkowski.

Ενημέρωση, φωτογραφίες, βίντεο, δηλώσεις, παρασκήνια... όλα μέσω της ιστοσελίδας μας σε χορηγία της Bet On Alfa  και του ομίλου Πηλακούτα.