Απόλλωνας - Μπενφίκα: Πόσο μοιάζουν...

Απογοήτευση επικρατεί στο στρατόπεδο του Απόλλωνα για την κατάληξη της φετινής χρονιάς. Η Λεμεσιανή ομάδα ήταν κοντά στο double αλλά στο τέλος κανένα από τα δυο τρόπαια δεν ήρθαν στο Κολόσσι.

Ο τρόπος που χάθηκε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο μας θυμίζει το δράμα μιας μεγάλης Ευρωπαϊκής ομάδας, την Μπενφίκα οποία το 2013 διεκδικούσε και τους τρεις τίτλους (Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Εuropa League). Η Πορτογαλική ομάδα υπό την καθοδήγηση του Ζόρζε Ζέσους είχε «αγγίξει» και τα τρια τρόπαια αλλά στο τέλος δεν κατάφερε να πανηγυρίσει κανένα παρόλο το θεαματικό ποδόσφαιρο που έπαιξε.

Related image

Στον τελικό πρωταθλήματος με την Πόρτο στο «Dragao» είχε πάθει ότι και ο Απόλλωνας με το ΑΠΟΕΛ, προηγήθηκε στο σκορ αλλά οι «δράκοι» γύρισαν το ματς στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. Στον τελικό Κυπέλλου οι «αετοί» προηγήθηκαν της Γκιμαράες αλλά και πάλι δεν κατάφεραν να κρατήσουν το υπέρ τους σκορ και έχασαν το τρόπαιο με ανατροπή. Δυστυχώς για τον Ζόρζε Ζέσους υπήρξε και τρίτο «κτύπημα» απέναντι στην Τσέλσι όπου στο 93ο λεπτό χάθηκε και το Europa League.

Image result for benfica loses everything

Αυτά που πέρασε η Μπενφίκα τα βιώνει (πάνω-κάτω) ο Απόλλωνας που θα πρέπει να διαχειριστεί και να απορροφήσει όλη την πίεση που θα αντιμετωπίσει. Εξάλλου το «δράμα» της Μπενφίκα είχε αίσιο τέλος αφού την επόμενη χρονιά κατέκτησε το double με σχετική ευκολία.

Image result for benfica loses everything

Να σημειωθεί πως πριν 25 χρόνια και συγκεκριμένα το 1993, η ομάδα της Λεμεσού διεκδικούσε και τα δυο τρόπαια όπως και φέτος κάτι αλλά και πάλι δεν κατάφερε να τα κατακτήσει, χάνοντας από Ομόνοια (Πρωτάθλημα) και ΑΠΟΕΛ (Κύπελλο). Φυσικά το επόμενο έτος ο Απόλλωνας πήρε την εκδίκηση του και στέφθηκε πρωταθλητής Κύπρου το 1994!