Άλλο με ΑΠΟΕΛ και άλλο με ΑΕΚ

Στα δύο πιο καθοριστικά παιχνίδια της σεζόν -στις εγχώριες διοργανώσεις- ο Απόλλωνας προηγήθηκε, αλλά στο τέλος έχασε με το ίδιο σκορ (2-1), στο ίδιο γήπεδο (ΓΣΠ).

Απέναντι σε ΑΠΟΕΛ (τελικός… πρωταθλήματος) και ΑΕΚ (τελικός κυπέλλου), ο Απόλλωνας δεν τα κατάφερε. Υπάρχει, όμως μία σημαντική διαφορά ανάμεσα στα δύο παιχνίδια. 

Κόντρα στο ΑΠΟΕΛ ο αντίπαλος ήταν καλύτερος. Οι πρωταθλητές είχαν… βγάλει περισσότερο πάθος και έδειξαν με τη συνολική αγωνιστική συμπεριφορά τους να το θέλουν περισσότερο το ματς. Ο Απόλλωνας παρουσιάστηκε κατώτερος των προσδοκιών και γνώρισε την ήττα.

Σε αντίθεση με τον αγώνα απέναντι στο ΑΠΟΕΛ, οι «γαλάζιοι» πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση απέναντι στην ΑΕΚ. Ο Απόλλωνας ήταν η ομάδα που έκανε κουμάντο στο πρώτο ημίχρονο και δίκαια προηγήθηκε. Στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου ο Απόλλωνας έχασε ευκαιρία για το 2-0 και στη συνέχεια έδωσε περισσότερη έμφαση στο ανασταλτικό κομμάτι. Δεν άφησε τον αντίπαλο να πατήσει με αξιώσεις την περιοχή του Βάλε και δεν κινδύνευε. Όμως, ένα μικρό… νεκρό χρονικό διάστημα χάλασε τα πάντα. Μέσα σε δύο λεπτά όχι μόνο έχασε το προβάδισμα αλλά βρέθηκε πίσω στο σκορ. Έπειτα και με την είσοδο του Άλεξ Ντα Σίλβα έβγαλε αντίδραση και είχε 3-4 σπουδαίες ευκαιρίες για το 2-2.

Και στους δύο… τελικούς ο Απόλλωνας έχασε στο φινάλε κραυγαλέες ευκαιρίες για το γκολ της ισοφάρισης που αν γίνονταν γκολ, ίσως σήμερα να μιλούσαμε διαφορετικά. Αλλά, το αν δεν… περπατάει στη ζωή μας και στο ποδόσφαιρο.

Στον χθεσινό αγώνα, ο Σωφρόνης Αυγουστή είχε και την ατυχία να χάσει δύο σημαντικούς παίκτες λόγω τραυματισμού, που διαφοροποίησαν τα πλάνα του. Αναγκαστική η έξοδος των Σαρδινέρο και Μάγκλιτσα. Και για κακή τύχη του Κύπριου προπονητή και του Απόλλωνα, ο Αντόνιο Γιάκολις ο οποίος πέρασε στη θέση του «Σάρδι» δεν μπόρεσε σε καμία φάση του αγώνα να κάνει αισθητή την παρουσία του και άφησε πολλές φορές εκτεθειμένο τον Ζοάο Πέδρο.

Ζητούμενο για τον Απόλλωνα να επιστρέψει δριμύτερος τη νέα σεζόν. Είναι πολύ δύσκολη η επόμενη μέρα και είναι πολύ σημαντικό να γίνει σωστή διαχείριση. Αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα στο ποδόσφαιρο.