Εκδίκηση... με ένα παραπάνω! (Φώτος)

Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου η Νέα Σαλαμίνα επικράτησε του Απόλλωνα με το ευρύ 4-0, αποτέλεσμα το οποίο... στοίχειωνε τους φίλους της Λεμεσιανής ομάδας. Σήμερα, στο παιχνίδι του β' γύρου ο Απόλλωνας πήρε ρεβάνς για τέσσερα γκολ, προσθέτοντας και ένα περισσότερο, επικρατώντας των "ερυθρολεύκων" με 5-0. Η ομάδα του Ιοάν Αντόνε ήταν καλύτερη σε όλη την διάρκεια του αγώνα, έχοντας πέντε διαφορετικούς σκόρερ. Σανγκόι με πέναλτι, Αντράντε, Γκιέ, Μερκή και Τουράμ.

Ξεκίνημα με πέναλτι, παράπονα και γκολ

Από τα πρώτα δευτερόλεπτα ο Απόλλωνας έδειξε διάθεση να επιτεθεί και να ψάξει το γρήγορο γκολ, φτάνοντας εύκολα στην περιοχή του Στράους. Μόλις στο 2' ο Γκιέ κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Γκράιμς, υπόδειξη την οποία αμφισβήτησαν έντονα οι φιλοξενούμενοι και δικαιολογημένα, αφού υπήρχε επαφή αλλά όχι ικανή για παράβαση. Στο 4' ο Σανγκόι εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι, με τον Απόλλωνα να παίρνει από νωρίς το προβάδισμα στο σκορ.

Το γρήγορο γκολ διαμόρφωσε τα δεδομένα

Παιχνίδι κέντρου στην συνέχεια, με την Νέα Σαλαμίνα αναγκαστικά να αποκτά ένα πιο επιθετικό προφίλ στο παιχνίδι της αφού βρισκόταν πίσω στο σκορ όμως όσες φορές προσπάθησε να βγάλει φάση με πάσα στην πλάτη της άμυνας οι ποδοσφαιριστές της βγήκαν οφσάιντ. Απ’ την πλευρά του ο Απόλλωνας δεν συνέχισε το ίδιο επιθετικά και στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου έδωσε χώρο στον αντίπαλο, θέλοντας να… χτυπήσει στην κόντρα.

Αντράντε... από στόπερ, σέντερ φορ!

Στο 41’, σε μια ανύποπτη φάση στην μεσαία γραμμή ο Αντράντε έκλεψε και τροφοδότησε τον Ρόσα, ξεκινώντας κάθετη κίνηση στην αντίπαλη περιοχή. Ο Βραζιλιάνος του πέρασε ωραία πάσα και ο Αντράντε από στόπερ… μεταμορφώθηκε σε σέντερ φορ, νικώντας τον Στράους… γράφοντας το 2-0 για τους γηπεδούχους. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για επιθετικό φάουλ του Γκιέ στον Λεάντρο που προσπάθησε να αναχαιτίσει τον σκόρερ, η φάση όμως είναι δύσκολη και δεν ξεκαθάρισε με τις επαναληπτικές προβολές.

Ξεκίνημα και... τέλος

Νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο ο Απόλλωνας έφτασε και σε τρίτο γκολ, ξεκαθαρίζοντας σε μεγάλο βαθμό την υπόθεση νίκη. Ο Παπουλής στο 52' ελίχθηκε εντός περιοχής και έκανε την σέντρα με το αριστερό, ο Γκιέ κινήθηκε στην αντίπαλη περιοχή και με ωραία κεφαλιά - ψαράκι νίκησε τον Στράους για το 3-0.

Υπέροχη κομπίνα και... 4-0

Δέκα λεπτά αργότερα ο Απόλλωνας... ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0, με ένα εξαιρετικός σε δημιουργία γκολ. Οι "γαλάζιοι" κέρδισαν φάουλ το οποίο εκτελέστηκε με μια υπέροχη κομπίνα, Σανγκόι, Ρόσα και Παπουλής αντάλλαξαν την μπάλα με κινηματογραφική ταχύτητα πριν αυτή φτάσει στον Μερκή ο οποίος από κοντά σκόραρε το τέταρτο γκολ της ομάδας του.υ

Φινάλε με Τουράμ

Στο 88' ο Τουράμ εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην αντίπαλη άμυνα και σκόραρε, διαμορφώνοντας το τελικό 5-0 για τον Απόλλωνα μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Με τα πέντε γκολ, οι "γαλάζιοι" πήραν ρεβάνς για την ήττα με 4-0 στο παιχνίδι του πρώτου γύρου.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Βάλε, Μούλντερ, Ρομπέρ, Αντράντε, Μερκής, Μεριέμ (54'Στογιάνοβιτς), Χαμντανί, Ρόσα, Παπουλής (76'Τουράμ), Σανγκόι, Γκιέ (67'Κυριάκου).

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Στράους, Γκράιμς, Μιντίκκης, Μοντέιρο, Λεάντρο, Μπαμπά, Λαμπρόπουλος (46'Τσιγκουίνι), Αουρέλιο (70'Λοϊζίδης), Εζέ, Βιλέλα, Ενρίκε (56'Kυριάκου).

*Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Δημήτρης Μασιάς με βοηθούς τον Ιωάννη Λαζάρου και την Αγγέλα Κυριάκου.

*Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, η Νέα Σαλαμίνα επικράτησε του Απόλλωνα με 4-0.

*Σε σχέση με το παιχνίδι του πρώτου γύρου, οι δύο ομάδες έχουν νέους προπονητές. Τότε για τον Απόλλωνα ήταν ο Χριστάκης Χριστοφόρου και για την Νέα Σαλαμίνα ο Νεόφυτος Λάρκου.    

*Με δύο αλλαγές στο αρχικό σχήμα παρέταξε την ομάδα του ο Ιοάν Αντόνε. Σανγκόι και Μούλντερ πήραν τις θέσεις των Κυριάκου και Αγγελή.