Ιστορική πρόκριση με... μάγκικο τρόπο (Φώτος)

Αυτός ο Οθέλλος… διαλύει κάθε δεδομένο και δεν σταματά τις εκπλήξεις! Μετά την εκτός έδρας ισοπαλία 1-1 με τον Απόλλωνα για τον θεσμό του Κυπέλλου, στον σημερινό επαναληπτικό επικράτησε του πρωτοπόρου στον βαθμολογικό πίνακα με 2-1 και πανηγύρισε μια ιστορική πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου! Και όχι μόνο, αλλά με ανατροπή αφού μόλις στο 2’ βρέθηκε πίσω στο σκορ με αυτογκόλ του Παναγιώτου και μέρι το τέλος του ημιχρόνου ανέτρεψε τα δεδομένα με δυο γκολ του Λοΐζου!

Αγριεμένο ξεκίνημα και... γκολ

Από τα πρώτα δευτερόλεπτα ο Απόλλωνας έδειξε επιθετική διάθεση και… πάτησε με αξιώσεις την περιοχή του Ρόιν, κερδίζοντας κόρνερ. Στο 2’ όταν εκτελέστηκε το κόρνερ, ο Ρομπέρ έκανε την σέντρα στο πρώτο δοκάρι και ο Παναγιώτου στην προσπάθεια του να διώξει την έστειλε στα δίκτυα της ομάδας του, δίνοντας στους «γαλάζιους» το προβάδισμα με 1-0.

Αντίδραση και ισοφάριση

Το γκολ δεν επηρέασε τους γηπεδούχους, οι οποίοι συνέχισαν να ψάχνουν το γκολ της ισοφάρισης, έχοντας καλή ευκαιρία με τον Λοΐζου στο 7’. Η επιθετική συνέπεια του Οθέλλου δικαιώθηκε στο 15’, με την ομάδα του Κώστα Σακκά να φτάνει στην ισοφάριση. Ο Κχμαλάτζε ελίχθηκε από αριστερά και έκανε την σέντρα, με τον Λοΐζου να κινείται σωστά στην αντίπαλη περιοχή και να κάνει το αριστερό σουτ στην κίνηση, νικώντας τον Βάλε για το 1-1.

Απίστευτη διπλή ευκαιρία

Από το γκολ του Οθέλλου και έπειτα, ο Απόλλωνας έγινε ξανά επιθετικός και στο 28’ έχασε μια απίστευτη διπλή ευκαιρία για να φτάσει σε δεύτερο γκολ. μετά από κόρνερ από δεξιά, ο Στογιάνοβιτς έκανε την κεφαλιά με την μπάλα να σταματά στο δεξί κάθετο δοκάρι, όμως στην επαναφορά έφτασε στον Γκουγιόν ο οποίος με τον Ρόιν εξουδετερωμένο έκανε την κεφαλιά, όμως η μπάλα αποκρούστηκε πάνω στην γραμμή από αντίπαλο αμυντικό.

Ευκαιρία με Παπουλή

Η ομάδα του Ιοάν Αντόνε συνέχισε να είναι πιεστική και να αναζητά το δεύτερο γκολ πριν πάει στα αποδυτήρια για το τέλος του ημιχρόνου και στο 35’ έχασε σπουδαία ευκαιρία. Ο Σανγκόι ελίχθηκε από αριστερά εντός περιοχής, έστρωσε στον Παπουλή ο οποίος ανενόχλητος από το ύψος του πέναλτι πλάσαρε απελπιστικά ψηλά.

Στο φινάλε... με Λοΐζου 

Στα πρώτα δευτερόλεπτα του ενός λεπτού καθυστερήσεων και ενώ όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα πάνε στα αποδυτήρια με το ισόπαλο 1-1, ο Λοΐζου είχε αντίθετη άποψη. Ο Γκριγκαλασβίλι ελίχθηκε από αριστερά εντός περιοχής, έκανε το παράλληλο γύρισμα, ο Βάλε έδιωξε με τα πόδια όμως η μπάλα έφτασε στον Λοΐζου ο οποίος σε κενή εστία με κεφαλιά… έγραψε το 2-1 για τους γηπεδούχους.

Επίθεσεις ο Απόλλων, αντεπιθέσεις ο Οθέλλος

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Απόλλωνας ήταν η ομάδα που άσκησε μεγάλη πίεση από το ξεκίνημα της επανάληψης ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης και μέχρι το 70’ έφτιαξε καλές φάσεις με Σανγκόι δις και Ρόσα. Αντίθετα ο Οθέλλος έδειχνε να είναι καλά οργανωμένος και να προστατεύει την εστία του Ρόιν, δείχνοντας διάθεση για παιχνίδι αντεπιθέσεων.

Τελευταίο δεκάλεπτο και... όλα για όλα

Με το παιχνίδι να μπαίνει στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Απόλλωνας έριξε όλο το βάρος στην επίθεση αναζητώντας το ένα γκολ που θα ήταν αρκετό για την πρόκριση στην οκτάδα του Κυπέλλου. Στο 81’ ο Τουράμ είχε καλό σουτ το οποίο έδιωξε σε κόρνερ ο Ρόιν κρατώντας το 2-1 για την ομάδα του. Δεδομένα ο Οθέλλος οπισθοχώρησε και αμυνόταν μαζικά για να αναχαιτίσει τις επιθετικές προσπάθειες των φιλοξενουμένων.

Τέλος και ιστορική πρόκριση!

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, με τον Οθέλλο να κρατά το υπέρ του 2-1 και να πανηγυρίζει μια ιστορική πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου, για πρώτη φορά στην ιστορία του!

ΟΘΕΛΛΟΣ: Ρόιν, Παναγιώτου, Ευθυμίου, Μενέντες (46'Γκριν), Βασιλείου, Κχμαλάτζε, Πουτζιουρής, Γκριγκαλασβίλι, Σάσι (65'Βέρα), Λοΐζου (74Όυλίσε), Τιάγκο.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Βάλε, Ν. Λόπες, Σανγκόι, Μερκής, Έλτον (64΄Τουράμ), Ρομπέρ, Στογιάνοβιτς (83'Κυριάκου), Παπουλής, Χαμντανί, Γκουγιόν, Ρόσα (72' Ρέζεκ).

ΚΙΤΡΙΝΕΣΛοΐζου, Ευθυμίου, Πουτζιουρής, Τιάγκο - Σανγκόι.

*Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Αντώνης Χριστοδούλου με βοηθούς τους Μιχάλη Σωτηρίου και Χαράλαμπο Χαραλάμπους. Επιπρόσθετοι οι Δημήτρης Μασιάς και Χρήστος Ηλία.

*Στο πρώτο παιχνίδι στο «Τσίρειο», οι δύο ομάδες έμειναν στο ισόπαλο 1-1.

*Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί δύο φορές και στον θεσμό του πρωταθλήματος, με τον Απόλλωνα να έχει μια νίκη με 4-0 και ένα παιχνίδι να λήγει ισόπαλο 2-2.

*Nτεμπούτο για τον Απόλλωνα πραγματοποίησαν οι Έλτον και Λόπες.

*Ο Αντράντε επιλέγηκε για το αρχικό σχήμα όμως ένιωσε ενοχλήσεις στο ζέσταμα και έμεινε εκτός εντεκάδας, με τον Γκουγιόν να παίρνει την θέση του.