Βελτίωση, ενίσχυση (;) και… ιατρικό δελτίο

Όπως και στην ζωή έτσι και στο ποδόσφαιρο υπάρχει πάντα η επόμενη μέρα. 

Ο ντροπιαστικός αποκλεισμός από το κύπελλο σκόρπισε απογοήτευση στο στρατόπεδο του Απόλλωνα, ωστόσο άπαντες στο Κολόσσι γύρισαν σελίδα και στο μυαλό τους είναι μόνο ο Εθνικός Άχνας. 

Αυτό που έχει μεγάλη σημασία για την ομάδα της Λεμεσού είναι ότι παραμένει μέσα στο μεγάλο της στόχο, που είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος- η επιστροφή στην κορυφή του κυπριακού ποδοσφαίρου μετά από 9 ολόκληρα χρόνια. Το +3 από το ΑΠΟΕΛ, που ακολουθεί στη βαθμολογία, πρέπει να διατηρηθεί και γιατί όχι να αυξηθεί αν οι «γαλάζοκίτρινοι» έχουν νέες βαθμολογικές απώλειες.

Ως εκ τούτου, η προσοχή είναι επικεντρωμένη στη δύσκολη έξοδο στο Δασάκι. Το ματς της Δευτέρας κρύβει πολλές παγίδες, κόντρα σε μία πολύ καλή και σκληροτράχηλη ομάδα. Με απλά λόγια, η δεύτερη συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα αποτελεί αδιαπραγμάτευτο στόχο.

Ο Ιοάν Αντόνε οφείλει να παρουσιάσει την ομάδα με το καλό της αγωνιστικό πρόσωπο στο Δασάκι και από χθες το πρωί άρχισε να προετοιμάζει κατάλληλα τους ποδοσφαιριστές του. Ο Ρουμάνος τεχνικός πρέπει επιτέλους να βρει το «κουμπί» για να βελτιωθεί η ανασταλτική λειτουργία της ομάδας. 

Περαιτέρω ενίσχυση… την τελευταία στιγμή 
Αν προλάβει ο Απόλλωνας θα εντάξει στο δυναμικό του κεντρικό αμυντικό, μετά τον τραυματισμό του Ατράντε. Δεν είναι σοβαρός ο τραυματισμός του Πορτογάλου στόπερ, αλλά είναι στο σημείο που ταλαιπωρήθηκε κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν. 

Ιατρικό δελτίο
Το τεχνικό τιμ αντιμετωπίζει πολλά αγωνιστικά προβλήματα για το παιχνίδι με την ομάδα της Άχνας. Αρχίζει η τιμωρία του Σανγκόι, παραμένουν εκτός οι Ατράντε, Μεριέμ, Χιούγκο Λόπες και Στυλιανού. Αμφιβολίες υπάρχουν για τον Γκουγιόν, ο οποίος αποκόμισε πρόβλημα τραυματισμού από το ματς της Τετάρτης. Επιστρέφει ο Αγγελή και παίρνει φανέλα βασικού, ενώ κατά πάσα πιθανότητα το ίδιο ισχύει και για τον Γκίε που ταλαιπωρήθηκε από ίωση τις τελευταίες μέρες. Ο Ιβοριανός αναμένεται να προπονηθεί κανονικά στη σημερινή προπόνηση.