Από μπάρμαν... πρώτος σκόρερ, διεθνής και στον Απόλλωνα

Μέχρι πριν από ένα χρόνο, θεωρείτο από πολλούς τελειωμένος, ένα ακόμη ταλέντο το οποίο... χάθηκε στην πορεία και θα συνεχίσει να... βολοδέρνει στις ομάδες - ασανσέρ από την Α' στην Β' Κατηγορία. Λάθος εκτίμηση...

Σε ένα χρόνο... τα έκανε όλα!

Μέσα σ' ένα χρόνο ο Γιώργος Κολοκούδιας τα έκανε όλα! Από ένας απλός παίκτης της Αγίας Νάπας, πέρσι πέτυχε 21 γκολ και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα Β' Κατηγορίας, στην συνέχεια κλήθηκε στην Εθνική Ανδρών, ακολούθως πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην Εθνική ομάδα, σκόραρε εφτά γκολ στο πρωτάθλημα και ένα στο Κύπελλο φέτος στο πρωτάθλημα Α' Κατηγορίας, εκ των οποίων από ένα σε Ομόνοια και ΑΠΟΕΛ στο "ΓΣΠ" και τέλος, η φυσική συνέπεια των πεπραγμένων του ήταν η μεγάλη μεταγραφή.

Από την τελευταία, στην πρώτη!

Μεταγραφή όχι ότι κι ότι, αλλά η μεταγραφή που ονειρεύεται κάθε ποδοσφαιριστής όταν ξεκινά την καριέρα του από μια μικρομεσαία ομάδα. Από την τελευταία στον βαθμολογικό πίνακα Αγία Νάπα, πλέον βρίσκεται στην πρωτοπόρο ομάδα του Απόλλωνα και λίαν συντόμως θα κληθεί να δείξει την αξία του κόντρα στην ποιοτικότερη ίσως μεσοεπιθετική γραμμή, που διαθέτει ποδοσφαιριστές όπως οι Σανγκόι, Γκιέ, Τουράμ, Παπουλής και Λόπες.

Η πρώτη γνωριμία

Πάμε από την αρχή, ο Κολοκούδιας είναι γεννημένος στις 3 Μαΐου του 1989 και κατάγεται από το Παραλίμνι. Ως εκ τούτου έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα από τις ακαδημίες της Ένωσης, με προπονητές τους Τάσο Ζουβάνη και Ανδρέα Σάββα. Την σεζόν 2006-07 σε ηλικία 17 ετών πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την ΕΝΠ, έχοντας εφτά συμμετοχές σαν αλλαγή.

Η... ξενιτιά

Την επόμενη σεζόν, ακολούθησε τον δρόμο που χάραξε το φιλαράκι του ο Γιώργος Τόφας, με προορισμό την Ελλάδα. Εκεί ο Κολοκούδιας μεταγράφηκε στην Πανσερραϊκό, επιλογή η οποία δεν φάνηκε η καλύτερη δυνατή αφού... έγραψε μία μόλις συμμετοχή και την αμέσως επόμενη χρονιά, την σεζόν 2008-09 επέστρεψε στην Κύπρο και την Ένωση. Εκεί είχε αρκετές συμμετοχές, 16 στο σύνολο (5 βασικός - 11 αλλαγή), πετυχαίνοντας τα δύο πρώτα γκολ του σε επαγγελματικό επίπεδο με ΑΕΠ και ΑΕΛ εκτός έδρας. Αυτή ήταν και η τελευταία του χρονιά στην Παραλιμνίτικη ομάδα...

Η πρώτη... γεμάτη χρονιά

Το 2009 τον βρήκε να ξεκινά την περιπλάνηση του σε ομάδες... ασανσέρ, η οποία συνεχίστηκε μέχρι φέτος. Πρώτος σταθμός ο Ολυμπιακός, που αγωνιζόταν στην Β' Κατηγορία και με τον Κολοκούδια βασικό επιθετικό, εξασφάλισε την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία. Ο Παραλιμνίτης φορ είχε την πρώτη του γεμάτη χρονιά, σκοράροντας δέκα γκολ σε 25 συμμετοχές.

Όργια με τον -μετέπειτα-μάνατζερ του!

Η σεζόν 2010-11 ξεκίνησε με την μεταγραφή του στον Διγενή Μόρφου, εκεί όπου αγωνίστηκε μέχρι τον Ιανουάριο, σκοράροντας τέσσερα γκολ σε 15 συμμετοχές. Οι παρουσίες του τον τελευταίο 1,5 χρόνο προσέλκυσαν το ενδιαφέρον της Αναγέννησης Δερύνειας, με τον Αδάμο Αδάμο να εισηγείται την απόκτησή του και ο Κολοκούδιας να μετακινείται στην γειτονική Δερύνεια. Εκεί έπαιξε για 12 παιχνίδια σκοράροντας ένα γκολ, στο τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς στο οποίο παιζόταν η άνοδος στην Α' Κατηγορία, μαζί με την Ομόνοια Αραδίππου. Σημειολογικό ενδιαφέρον έχει ότι στον συγκεκριμένο αγώνα... οργίασε ο νυν μάνατζερ του και τότε συμπαίκτης του στην Αναγέννηση, Κώστας Ηλία! Ένας από τους καλύτερους Κύπριους επιθετικούς των τελευταίων χρόνων ο Κώστας, δεδομένα έμαθε πολλά ο Γιώργος αγωνιζόμενος στο πλάι του.

Το πρώτο... μπαμ

Η σεζόν 2011-12 τον βρήκε να επιστρέφει στην Α' Κατηγορία μαζί με την Αναγέννηση, εκεί που φρόντισε να κάνει αισθητή την παρουσία του σκοράροντας δύο γκολ απέναντι στην νυν (πλέον) ομάδα του. Συγκεκριμένα στις 11 Σεπτεμβρίου στο "Τάσος Μάρκου", η Αναγέννηση επικράτησε με 4-1 του Απόλλωνα με τον διεθνή άσο να σκοράρει δύο φορές, στην μεγαλύτερη έκπληξη της χρονιάς. Μέχρι το τέλος της σεζόν, σκόραρε ένα ακόμη γκολ, κόντρα στο ΑΠΟΕΛ.

Τέσσερα γκολ, ξανά με Απόλλωνα

Το 2012 ξεκίνησε η θητεία του στην Αγία Νάπα, η οποία την περσινή χρονιά κέρδισε την άνοδο της στην μεγάλη κατηγορία. Με τους "πορτοκαλί" έπαιξε 22 παιχνίδια και σκόραρε 4 φορές, όντας από τους διασωθέντες της χρονιάς στην οποία η Αγία Νάπα δεν μπόρεσε να παραμείνει στην Α' Κατηγορία και υποβιβάστηκε. Σημείωση: Ένα από τα τέσσερα γκολ του σημειώθηκε ξανά κόντρα στον Απόλλωνα.

Ατίστροφη μέτρηση για την... εκτόξευση

Η σεζόν 2013-14 αποτέλεσε την αντίστροφη μέτρηση για την... εκτόξευση. Όντας πλέον αρχηγός της Αγίας Νάπας, αποτέλεσε τον μεγάλο πρωταγωνιστή της στην άνετη πορεία προς το πρωτάθλημα και την άνοδο στην Α' Κατηγορία. Είχε 28 συμμετοχές, συνδυάζοντας τες με 21 γκολ, απολογισμός που ήταν αρκετός για να κερδίσει στο νήμα τον Ανδρέα Κυπριανού της Αναγέννησης που σκόραρε 19 και να τον αναδείξει πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος. Ακολούθως προέκυψε και η πρώτη κλήση στην  Εθνική Ανδρών.

Μισή χρονιά, σπουδαίες επιδόσεις

Και φτάσαμε στο σήμερα, με τον Παραλιμνίτη άσο να ξεκινά την χρονιά στην Αγία Νάπα όντας αρχηγός και απόλυτος ηγέτης, στην μεγάλη κατηγορία. Μέχρι τέλος Ιανουαρίου όταν και μεταπήδησε στον Απόλλωνα, πρόλαβε να κάνει πράγματα και θαύματα σκοράροντας εφτά γκολ στο πρωτάθλημα και ένα στο Κύπελλο. Πέτυχε δύο γκολ εκτός έδρας με τον Ερμή, πέτυχε το νικητήριο γκολ στην ιστορική και μοναδική νίκη της Αγίας Νάπας στο πρωτάθλημα επί της Ομόνοιας στο "ΓΣΠ" ενώ στο γήπεδο της πρωτεύουσας ήταν ο πρωταγωνιστής και στην έτερη μεγάλη έκπληξη της χρονιάς, ισοφαρίζοντας στο 90' σε 1-1 το ΑΠΟΕΛ. Ενδιάμεσα... έγραψε και την πρώτη του συμμετοχή με την Εθνική ομάδα, μπαίνοντας αλλαγή στο εντός έδρας παιχνίδι με την Ανδόρα στο 63' και κερδίζοντας το πέναλτι από το οποίο σκόραρε ο Χριστοφή.

Από την απαξίωση, στην δικαίωση

Τα τελευταία χρόνια βίωσε την απαξίωση, βρέθηκε στα αζήτητα, είχε χαμηλά συμβόλαια, γι' αυτό και τα Καλοκαίρια όταν οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές ξεκουράζονταν, έκαναν διακοπές και έκαναν ατομικά προγράμματα για να είναι καλύτερη με την έναρξη της νέας χρονιάς αυτός δούλευε ως μπάρμαν σε μπιραρία που βρίσκεται στην ιδιοκτησία της οικογένειάς του. Οι κόποι του ανταμείφθηκαν και μετά από οκτώ χρόνια καριέρας, πραγματοποίησε την μεγάλη και πολυπόθητη μεταγραφή. Για τον επόμενο 1,5 χρόνο θα αγωνίζεται με την φανέλα του Απόλλωνα, έχοντας προοπτικές για κατάκτηση πρωταθλήματος, συμμετοχές σε προκριματικούς αγώνες Ευρωπαϊκών διοργανώσεων και γιατί όχι ομίλων, αλλά και καθιέρωση στην Εθνική Ανδρών.

Σε... μπελάδες ο Θεόδωρος

Όχι κι άσχημα για ένα 25χρονο που μέχρι πέρσι αγωνιζόταν στα... αλώνια της Β' Κατηγορίας και το συνδύαζε με την δουλειά του μπάρμαν. Μοναδικός που μπήκε σε... μπελάδες, ο αδερφός του ο Θεόδωρος ο οποίος θα πρέπει να βρει τον αντικαταστάτη του στο "Malthouse".