Θρίλερ με Μοράις πρωταγωνιστή (φώτος)

Απίστευτο θρίλερ - ειδικά στο δεύτερο μέρος - στο ΓΣΠ όπου ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνας μονομάχησαν για το σημαντικό τρίποντο, με τον Μοράις στο 92' στην τελευταία κυριολεκτικά φάση, να δίνει τη νίκη στην ομάδα του με 1-0. Οι "γαλαζοκίτρινοι" που έπαιζαν με δέκα παίκτες από το 71' λόγω αποβολής του Κακά με απευθείας κόκκινη, είδαν τον Απόλλωνα να χάνει καλές ευκαιρίες και χτύπησαν στο τέλος με τον Πορτογάλο...

Κατοχή και δοκάρι οι γηπεδούχοι

Το ΑΠΟΕΛ ήταν η ομάδα που ξεκίνησε πιο επιθετικά, με τον Απόλλωνα να δίνει χώρο και να προσπαθεί να χτυπήσει περισσότερο στην αντεπίθεση. Η πρώτη στιγμή ήρθε στο 11' όταν ο Γκιέ μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε, με την μπάλα να πάει στον Παπουλή ο οποίος έκανε αδύναμο πλασέ με αποτέλεσμα ο Κακά να διώξει πριν η μπάλα περάσει την γραμμή. Τρία λεπτά αργότερα απείλησε για πρώτη φορά και το ΑΠΟΕΛ, με διαγώνιο σουτ του Ρίσε από αριστερά στην περιοχή, που έφυγε λίγο ψηλά.

Η ίδια εικόνα διατηρήθηκε σε όλο το πρώτο 45λεπτο, με το σύνολο του Φινκ να προσπαθεί να βρει τους διαδρόμους αλλά να υστερεί στην τελική πάσα και εκείνο του Αντόνε να βγάζει τις άμυνες χωρίς δυσκολία και να ψάχνει κενά για χτυπήσει στην κόντρα. Η επόμενη αξιόλογη στιγμή άργησε να έρθει και συγκεκριμένα ήταν στο 29' όταν ο Τουράν μπήκε από δεξιά στην περιοχή και σούταρε αλλά ήταν άστοχος.

Στο 38' είχαμε την μεγαλύτερη ευκαιρία μέχρι εκείνο το σημείο όταν ο Εφραίμ από αριστερά γύρισε στον Ντε Βινσέντι που έκανε με μιας το κοντινό πλασέ, όμως ο Αντράντε έβαλε την κόντρα και έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και κόρνερ. Πέντε λεπτά αργότερα το ΑΠΟΕΛ είχε νέα καλή στιγμή με σουτ του Σέρτζιο έξω απ' την περιοχή, που έφυγε λίγο ψηλά, στην τελευταία αξιόλογη φάση του πρώτου μέρους.

Ευκαιρίες, αποβολή και γκολ την δωδεκάτη

Με το ξεκίνημα της "επανάληψης" δεν άλλαξε κάτι. Το ΑΠΟΕΛ είχε την κατοχή και ο Απόλλωνας έδινε χώρο, με τους γηπεδούχους στο 51' να έχουν καλή στιγμή με μια κεφαλιά του Εφραίμ που έφυγε έξω. Στο 55' μετά από πολλή ώρα οι φιλοξενούμενοι πήγαν να απειλήσουν όμως το σουτ του Τουράν από πλάγια δεξιά έφυγε παράλληλα με την εστία. Ένα δίλεπτο μετά οι πορτοκαλί είχαν άλλη μια τελική προσπάθεια, όμως ο Βάλε ήταν έτοιμος στο ευθύβολο σουτ του Ντε Βινσέντι. Ο Αργεντινός ήταν ο παίκτης που πρωταγωνίστηκε και στην επόμενη φάση στο 67', όταν μια κεφαλιά του έφυγε έξω.

Οι ισορροπίες ανατράπηκαν στο 71' όταν ο Γκιέ έφυγε στην αντεπίθεση και ο Κακά ως τελευταίος αμυντικός του έκανε καθαρό φάουλ, με αποτέλεσμα να δει την απευθείας κόκκινη απ' τον Λεόντιο Τράττο. Αυτό οδήγησε τον Φινκ σε άμεση αλλαγή, με τον Χαραλαμπίδη να δίνει την θέση του στον Καρλάο.

Ο Απόλλωνας δεν άργησε να γίνει επικίνδυνος μετά την αποβολή αφού στο 74' ο Παπουλής είχε ένα καλό σουτ που έφυγε λίγο έξω. Στο 78' ο Ελλαδίτης έγινε ξανά επικίνδυνος αφού βρέθηκε απέναντι στον Πάρντο με τον διαιτητή λανθασμένα να δείχνει επιθετικό φάουλ ενώ στο 80' ένα καλό σουτ του Εφραίμ έφυγε δίπλα απ' το δοκάρι. Στην... απέναντι εστία στο 84' συνεχίστηκαν οι αξιόλογες στιγμές, με τον Πάρντο να είναι έτοιμος στην κεφαλιά του Γκιέ. Η πίεση των φιλοξενούμενων γινόταν όλο και πιο έντονη με την πάροδο του χρόνου και ο Γκιέ στο 87' έχασε κλασική ευκαιρία όταν σούταρε μέσα απ' την περιοχή και είδε την μπάλα να φεύγει μόλις δίπλα απ' το δοκάρι του Πάρντο.

Εκεί που όλα έδειχναν πως το ντέρμπι θα έμενε στο 0-0, το ΑΠΟΕΛ στο τέλος πήρε μια απρόσμενη νίκη. Στην τελευταία του επίθεση κέρδισε φάουλ αρκετά έξω απ' την περιοχή, στην εκτέλεση ο Τζιμπούρ έκανε επέλαση από αριστερά και γύρισε τον Μοράις που αμαρκάριστος από κοντά δεν δυσκολεύτηκε με το κεφάλι να κάνει το 1-0 και να δώσει στο 92' την τεράστια νίκη στην ομάδα του.

ΑΠΟΕΛ: Πάρντο, Σέρτζιο, Αμορίν, Κακά, Ρίσε, Μοράις, Λάνιγκ, Χαραλαμπίδης (73' Καρλάο), Εφραίμ (89' Γκόμες), Ντε Βινσέντι (92' Ναφίου), Τζιμπούρ

Απόλλων: Βάλε, Ν. Λόπες, Μερκής, Αντράντε, Βασιλείου, Χαμντανί, Μεριέμ, Ρόσα, Παπουλής (84' Κολοκούδιας), Τουράν, Γκιέ

Κίτρινες: Εφραίμ, Λάνιγκ / Βασιλείου

Κόκκινες: Κακά / -

Ενδιαφέρουν

- Πρώτο γκολ στο πρωτάθλημα για το Νούνο Μοράις.

- Διατέθηκαν 4783 εισιτήρια. Θυμίζουμε πως το ματς ήταν κεκλεισμένων των θυρών όμως δικαίωμα να το παρακολουθήσουν είχαν συνταξιούχοι και παιδιά με τις μητέρες τους.

- Στον πρώτο γύρο οι δυο ομάδες είχαν μείνει στο 0-0.

- Διαιτητής ήταν ο Λεόντιος Τράττος με βοηθούς τους Μάριο Καλογήρου - Μιχάλη Μαρίνου, τέταρτο τον Νίκο Εγγλέζου και επιπρόσθετους τους Βασίλη Δημητρίου - Αντώνη Χριστοδούλου.