Μετά τη στάση στο ΓΣΠ... πήρε μπρος και πάλι το "τρένο"

Ένα ήταν το ζητούμενο για τον Απόλλωνα στο χθεσινό ντέρμπι με την Ανόρθωση.

Νίκη με κάθε τρόπο -μετά και από την εκτός έδρας ήττα από το ΑΠΟΕΛ την περασμένη αγωνιστική- και χωρίς να σκέφτεται τι γίνεται την ίδια ώρα στο ΓΣΠ.

Και ο στόχος για το συγκρότημα του Αντόνε επιτεύχθηκε, χωρίς να πραγματοποιήσει σούπερ εμφάνιση και κόντρα σε μία ομάδα που δεν είχε δεχθεί γκολ για 433 λεπτά στο πρωτάθλημα.

Οι "συνήθεις ύποπτοι", Παπουλής και Γκιέ, ήταν αυτοί που σκόραραν και πάλι, ενώ όπως συνηθίζεται τη φετινή χρονιά ο Μπρούνο Βάλε δήλωσε παρών όταν τον χρειάστηκε η ομάδα του.

Πλέον, μετά και το "Χ" στο ντέρμπι "αιωνίων", το "τρένο" επέστρεψε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, με αποτέλεσμα να επιστρέψουν στο "κυανόλευκο στρατόπεδο" και τα χαμόγελα και η αισιοδοξία για την κατάκτηση τίτλου.

Βέβαια, μέχρι και την ολοκλήρωση του ποδοσφαιρικού μαραθωνίου, υπάρχουν ακόμα δέκα "τελικοί", αρχής γενομένης από τη σαββατιάτικη εκτός έδρας αναμέτρηση με αντίπαλο τον Ερμή Αραδίππου.

Μία αναμέτρηση από την οποία θα απουσιάζουν λόγω καρτών οι Χαμντανί και Μεριέμ, όπως και ο τραυματίας Ρομπέρ, αλλά και ο Σανγκόι που θα εκτίσει την τελευταία αγωνιστική της τιμωρίας του.

** Συγκλονιστική η παρουσία του κόσμου, ο οποίος... έσπρωξε τoν Απόλλωνα προς τη νίκη, δείχνοντας πόσο πολύ πιστεύει σε αυτή την ομάδα και πως μπορεί να κατακτήσει τον τίτλο μετά από εννιά χρόνια.

** Πολύ καλός στο επιθετικό κομμάτι ο Νούνο Λόπες, ο οποίος ωστόσο θα πρέπει να έχει και λίγο περισσότερο το μυαλό του στο αμυντικό, γιατί πολλές φορές δημιουργείται κενό πίσω.

** Σημαντικό ότι σκοράρουν συνεχώς Παπουλής και Γκιέ, ωστόσο πρέπει και άλλοι παίκτες να μπορούν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα, ιδιαίτερα τώρα που το πρωτάθλημα μπαίνει στην τελική του ευθεία.

** Όσο περνάει ο καιρός, γίνεται όλο και περισσότερη δουλειά στις στημένες φάσεις, κάτι που φάνηκε και χθες -σε μία εκτέλεση φάουλ και σε μία κομπίνα σε εκτέλεση κόρνερ-, έστω και αν δεν στέφθηκαν με επιτυχία.

** Μέσα από τις αλλαγές του ο Αντόνε προσπάθησε μεν να κρατήσει το σκορ, εντοπίζοντας και κάποια προβλήματα στην αμυντική λειτουργία, ωστόσο έδειξε πως δοκιμάζει και κάποια σχήματα ενόψει της συνέχειας, ιδιαίτερα από τη στιγμή που η ομάδα του θα έχει απουσίες στα επόμενα παιχνίδια -για παράδειγμα ο Νούνο Λόπες έπαιξε δεξί χαφ, μετά την είσοδο του Ουόν στον αγώνα, με το Γάλλο αμυντικό να παίρνει θέση ως δεξί μπακ.