Όταν... σβήνουν οι μηχανές και κάνεις "φτηνά" λάθη

Το έργο του Απόλλωνα όταν αγωνίζεται στη Λευκωσία με αντίπαλο την Ομόνοια είναι ανέκαθεν δύσκολο, πόσο μάλλον τώρα που είχε μαζεμένες απουσίες, ενώ προέκυψαν και προβλήματα κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Απλώς για ακόμα μία φορά και παρότι υπήρχε νέος τεχνικός πλέον στον πάγκο, κάποια συμπτώματα της φετινής σεζόν έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους στον αγωνιστικό χώρο του ΓΣΠ.

Κατ' αρχάς, το γκολ που δέχθηκε η Λεμεσιανή ομάδα ήταν και πάλι "δώρο".

Παράλληλα, η μετριότητα και η κακή αμυντική λειτουργία που επιτρέπει σε κάθε ομάδα που βρίσκεται αντιμέτωπη με τους "κυανόλευκους" να δημιουργούν με σχετική ευκολία φάσεις έρχεται σε αντίθεση με την παρουσία του Μπρούνο Βάλε, ο οποίος δικαιούται να θεωρεί τον εαυτό του αδικημένο, αφού φέτος είναι σταθερός και πολύ καλός, κρατώντας απαραβίαστη την εστία του σε πολύ πιο σπουδαίες φάσεις που βρίσκει ο εκάστοτε αντίπαλος.

Από εκεί και πέρα, όταν... στραβώσει κάποια φάση μπροστά, λες και χάθηκε ο κόσμος.

Μέχρι το πρώτο τέταρτο, ο Απόλλωνας πατούσε καλά και είχε δύο σπουδαίες ευκαιρίες για γκολ, με σπουδαιότερη αυτή του Λόπες, αλλά παραδόξως στη συνέχεια... έσβησαν οι μηχανές, ιδιαίτερα μετά το "φτηνό" γκολ που δέχθηκε, έστω κι αν είχε το δοκάρι με τον Αγγελή -από στημένη και όχι οργανωμένη φάση.

Από εκεί και πέρα, περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο και πέραν από ένα σουτ του Τουράμ, αλλά και το σουτ του Ρόσα, που... έβγαλε εντυπωσιακά ο αντίπαλος κήπερ, δεν απείλησε την αντίπαλη εστία, ενώ παράλληλα θα μπορούσε να δεχθεί κι ένα δεύτερο γκολ, αν ο Βάλε δεν λειτουργούσε όπως θα έπρεπε.

Όσον αφορά τον Τον Κάανεν, που πραγματοποίησε το επίσημό του ντεμπούτο, είναι σαφές πως όποιο κι αν ήταν το αποτέλεσμα κόντρα στην Ομόνοια, κανείς δεν θα έλεγε ότι άλλαξε πολλά, πέραν από το κομμάτι της ψυχολογίας.

Ίσως, όμως, εκεί να εστιάζεται και το μεγαλύτερο πρόβλημα, αφού ξαφνικά μία ομάδα που έπαιζε όμορφο ποδόσφαιρο και πετύχαινε γκολ με το... τσουβάλι, πλέον δεν μπορεί να λειτουργήσει.

Ο Ολλανδός έχει τώρα μία εβδομάδα μπροστά του, μετρώντας και περισσότερες επιλογές, για να δουλέψει ακόμα περισσότερο και να... βρει το λάθος.

Τα περιθώρια έχουν στενέψει, δεν υπάρχει η προοπτική για νέο στραβοπάτημα και ο φαινομενικά πιο εύκολος αγώνας μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος έρχεται την κατάλληλη στιγμή.

Μία νίκη επί του Ερμή πέραν από τα βαθμολογικά, μπορεί να έχει κι άλλα οφέλη κι εκεί πρέπει να ποντάρει με τα... χίλια.