Επέστρεψε στις νίκες και θέλει εξάδα (Φώτος/δηλώσεις)

Στις νίκες επέστρεψε η Δόξα καθώς μετά τις συνεχόμενες ήττες από Απόλλωνα και ΑΕΛ...η προσφυγική ομάδα κέρδισε με 2-1 τον Ερμή. Το συγκρότημα του Λούκα Χατζηλούκα παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο στο πρώτο μέρος πήρε ένα σχετικά εύκολο τρίποντο.

Το παιχνίδι ξεκίνησε χωρίς ιδιαίτερες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες καθώς το πρώτο δεκάλεπτο ήταν αναγνωριστικού χαρακτήρα. Η πρώτη ευκαιρία ήρθε για τους γήπεδουχους στο 13΄ καθώς μετά από εκτέλεση φάουλ του Λεόν, ο Ρεδόνδο με κεφαλιά βρήκε το οριζόντιο δοκάρι.

Δύο λεπτά αργότερα η Δόξα άνοιξε το σκορ αφού ο Φοφανά έστειλε ωραία την μπάλα στον Παουλίνιο και ο Βραζιλιάνος με πλασέ νίκησε τον Παναγόπουλο.

Η συνέχεια άνηκε και πάλι στην προσφυγική ομάδα αφού ο Ερμής δεν μπορούσε να αντιδράσει στο γήπεδο. Ο Λεόν στο 40΄ εκτέλεσε πανέμορφα το φάουλ έξω από την περιοχή του Παναγόπουλου με την μπάλα να χτυπάει και πάλι στο οριζόντιο δοκάρι.

Το δεύτερο γκολ δεν άργησε να έρθει για τους γηπεδούχους αφού μετά από εκτέλεση κόρνερ του Λεόν...ο Ενινφούλ με προβολή έγραψε το 2-0 στο 43΄.

Η επανάληψη ήταν κάπως διαφορετική αφού οι ποδοσφαιριστές του Ερμή μπήκαν πιο δυνατά με σκοπό να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ. Κάτι τέτοιο δεν έγινε και η Δόξα ήταν αυτή που θα μπορούσε να "τελειώσει" το παιχνίδι. Ο Καλό στο 55΄ κέρδισε το πέναλτι από τον Σίργκι ωστόσο ο Παουλίνιο έστειλε την μπάλα άουτ.

Το χαμένο πέναλτι ήταν και η τελευταία ευκαιρία για την Δόξα, με την συνέχεια να ανήκει μόνο στον Ερμή. Στο 68'  ο Ροσάδο έστειλε την μπάλα στον Λεονάρτο ο οποίος νικήθηκε εντυπωσιακά από τον Χατζηφραγκίσκου.

Στο 71΄...τα δεδομένα άλλαξαν όταν ο Στέλιος Δημητρίου αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε την όμαδα του με δέκα ποδοσφαιριστές.

Οι ποδοσφαιριστές του Νίκου Παναγιώτου πάλεψαν μέχρι το τέλος...και το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν με τον Κειτά στο 91΄.

Δόξα: Χατζηφραγκίσκου, Παουλίνιο, Δημητρίου, Ρεδόντο, Καρλίτος (90+3΄ Εμάνουελ), Εντμάρ, Λεόν (67΄ Γουίλσον), Λεονάρντο, Φοφάνα (74΄ Λόπες), Ενινφούλ, Αγκουινάλντο

Ερμής: Παναγόπουλος, Ουλίσε, Ντε Πίνα, Γιαγκουδάκης (46΄ Μαγέλε), Σίργκι, Βασιλόγιαννης (68΄ Γενκά), Ροσάδο, Γουίκς (59΄ Γκονζάλες), Κειτά, Χριστοφή

Κίτρινες:  Λατόρε (6η), Ντε Πίνα (8η), Γκονζάλες

Κόκκινες: Δημητρίου

Οι δηλώσεις των προπονητών:

Λούκας Χατζηλούκας: «Στο πρώτο ημίχρονο οι ποδοσφαιριστές μου ζήτησαν περισσότερο το πρώτο τέρμα από ότι ο Ερμή και δίκαια προηγηθήκαμε με 2-0. Στο δεύτερο ημίχρονο πίεσε ο Ερμής, πράγμα που ήταν φυσιολογικό και όσο δεν έβαζε γκολ είχαμε μια ασφάλεια. Κρατάμε την πολύτιμη νίκη και γι’ αυτό θέλω να δώσω τα συγχαρητήρια μου στους ποδοσφαιριστές».

Νίκος Παναγιώτου: «Συγχαρητήρια στην Δόξα. Σήμερα ο καλύτερος κέρδισε το παιχνίδι. Ήταν ένα κρίσιμο παιχνίδι και για τις δυο ομάδες όμως εμείς δεν ανταποκριθήκαμε. Όταν δεν δίνεις δεν μπορείς να έχεις και απαιτήσεις. Δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε και γι’ αυτό χάσαμε».