Πρόκριση για Δόξα με αγχωτικό φινάλε... (φώτος)

Η Δόξα έστω και με αγχωτικό τρόπο αφού έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές στο 58’ λόγω της αποβολής του Ροδόντο κατάφερε να επικρατήσει του Ερμή 3-2 και να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση Κυπέλλου Coca – Cola Α’ – Β’ Κατηγορίας.

Η ομάδα της Κατωκοπιάς ούσα ουσιαστική κατάφερε να προηγηθεί 2-0 χάρη σε γκολ των Κάστρο (3’ )και Ρίβας (37’), ενώ οι «φτεροπόδαροι» μείωσαν στο 42’ με τον  Μαρτίνιουκ. Αρχές της επανάληψης και δη στο 49’ ο Περάλντα με πέναλτι σημείωσε το 3-1, για να έλθει ο Ντομινίκ στο 78’ να μειώσει εκ νέου σε 3-2. 

Ο Ερμής πίεσε για την ισοφάριση όμως αυτή τη φορά δεν κατάφερε ν’ ανατρέψει τα εις βάρος του δεδομένα στα τελευταία λεπτά και αποκλείστηκε. 

Πρώτη φάση και… 1-0 με Κάστρο! 
Μόλις στο 3’ η Δόξα κατάφερε ν’ ανοίξει το σκορ. Μετά από λάθος διώξιμο του τερματοφύλακα του Ερμή Τσερνάουσκας, ο Κάστρο με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα γράφοντας το 1-0. 

Προσπάθεια αντίδρασης από Ερμή…
Μετά την αρχική ψυχρολουσία, σταδιακά ο Ερμής ανέβασε στροφές και προσπάθησε ν’ αντιδράσει. Καλύτερή του στιγμή ήταν στο 16’ με τον Λίλλη να μην μπορεί να ολοκληρώσει ιδανική την ατομική του ενέργεια. 

Απόλυτη ισορροπία… 
Κακό παιχνίδι με λιγοστές ευκαιρίες μπροστά στις δύο εστίες επιφύλαξε η συνέχεια. Χαρακτηριστικό ήταν το γεγονός πως ο καθαρός χρόνος αγώνα αναλωνόταν σε άσκοπες μονομαχίες στο χώρο του κέντρου.  

Ευκαιρία με Λίλλη στο 36’
Στο 36’ ο Ερμής απώλεσε σημαντική ευκαιρία για να πετύχει την ισοφάριση. Ο Άλπα έφυγε με ταχύτητα στην πλάτη της άμυνας, έδωσε στον Λίλλη ο οποίος από πλεονεκτική θέση δεν κατάφερε να νικήσει τον Χατζηφραγκίσκου.  

2-0 στο 37’ με Ρίβας… 
Τις ευκαιρίες ο Ερμής, την ουσία η Δόξα. Στο 37’ κόντρα στη ροή του αγώνα οι γηπεδούχοι σημείωσαν το 2-0. Ο Ρίβας με ατομική ενέργεια διένυσε αρκετά μέτρα και από μακρινή απόσταση δοκίμασε το πόδι του. Όπως αποδείχθηκε δικαιώθηκε αφού έστειλε με δύναμη την μπάλα να καρφωθεί στα δίκτυα του Τσερνάουσκας. 

Άμεση μείωση και… 2-1 με Μαρτίνιουκ
Πριν καλά – καλά η Δόξα προλάβει να διαχειριστεί το καθαρό υπέρ της προβάδισμα ο Ερμής μείωσε και έδωσε ξανά ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Στο 42’ ο Άλμπα έκλεψε από τον Μάρκες την μπάλα, γύρισε έξοχα στον Μαρτίνιουκ που από κοντά μείωσε σε 2-1.

Γκολ με το καλημέρα και... 3-1!
Πριν ζεσταθούν οι δυο ομάδες για το β’ μέρος η Δόξα πήρε ξανά αέρα δύο τερμάτων. Στο 48’ κέρδισε πέναλτι και ο Περάλτα νίκησε τον τον Τσερνάουσκας γράφοντας το 3-1. 

Με δέκα οι γηπεδούχοι…
Στο 58’ οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Ροδόντο. Ο ποδοσφαιριστής της Δόξας κατά τον Γιάννη Αναστασίου έκανε δυνατό φάουλ στον Ντομινίκ και τον απέβαλε. Μετά από αυτή την εξέλιξη πάλι δημιουργήθηκαν νέα δεδομένα στην αναμέτρηση. 

Νέα μείωση από Ερμή στο 78’ με Ντομινίκ
Οι φιλοξενούμενοι στο 78’ κατάφεραν να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα μειώνοντας σε 3-2. Ο νεοεισελθόντας Ντομινίκ υποδέχθηκε την μπάλα στο ύψος της περιοχής και με δυνατό σουτ νίκησε Χατζηφραγκίσκου. 

Όλα για όλα για την ισοφάριση…
Μη έχοντας άλλη επιλογή ο Ερμής τα έδωσε όλα για να πετύχει την ισοφάριση. Από την άλλη η Δόξα κλείστηκε για να διαφυλάξει το σκορ πρόκρισης.  Πιστεύοντας για την ανατροπή οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες για να τα καταφέρουν. Καλύτερες αυτών ήταν οι κεφαλιές στο 89’, 90’ των Χόι και Ντε Μέλο.

Τίποτα όμως δεν άλλαξε και έτσι η Δόξα πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση αφήνοντας εκτός θεσμού πρόωρα τον Ερμή. 

ΔΟΞΑ: Χατζηφραγκίσκου, Παουλίνιο (65' Ρούντι), Δημητρίου, Ρεδόντο, Κάστρο, Περάλτα, Ρίβας (61' Λεονάρντο), Μάρκες, Γουίλσον, Αρετάς (61' Πουτζιουρής), Φοφάνα

ΕΡΜΗΣ: Τσερνάουσκας, Γιαγκουδάκης, Λίλλης (55' Ντομινίκ), Χριστόφ, Μαρτίνιουκ, Μπενγκά, Μπάουμαν, Ντε Μέλο, Χριστοφή, Αρτάμπε (69' Χόι), Άλμπα (74' Ντε Βρίσε).

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Παουλίνιο, Χατζηφραγκίσκου/Μπάουμαν, Χριστοφή

KOKKINH: 58΄ Ρεδόντο (απευθείας)