Άνετα... με Ποτέ και Ράμος (Βίντεο/Φώτος)

Χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερες δυσκολίες η Ομόνοια επικράτησε της Δόξας με 4-2, έχοντας ως πρωταγωνιστές του Ποτέ και Ράμος. Αμφότεροι οι δύο ποδοσφαίρισης πέτυχαν από δύο γκολ ενώ για την Δόξα πέτυχε άλλα δύο ο Λόπο. Με τα δύο γκολ του ο Ποτέ έφτασε στα 14 και δημιούργησε νέο προσωπικό ρεκόρ συγκομιδής.

Εδαφική υπεροχή

Εδαφική υπεροχή για την Ομόνοια στο πρώτο εικοσάλεπτο του αγώνα, φτιάχνοντας από νωρίς τις προϋποθέσεις, αλλά χωρίς να δημιουργήσει την μεγάλη ευκαιρία. Στο 18’ ο Κιρμ βρέθηκε σε ευνοϊκή θέση εντός περιοχής όμως το σουτ του δεν ήταν δυνατό και μπλοκαρίστηκε εύκολα από τον Σιδεράκη. Αντίθετα η Δόξα από τα πρώτα λεπτά έδειξε την διάθεση με την οποία κατέβηκε στο παιχνίδι, με καθαρά αμυντική λογική.

Χτύπημα... με Ποτέ

Στο 22’ όμως στην πρώτη της πολύ καλή ευκαιρία στο παιχνίδι η Ομόνοια έφτασε στο γκολ, με ποιον άλλον, τον Μίκαελ Ποτέ. Ο δυναμικός επιθετικός εκμεταλλεύτηκε την σέντρα ακριβείας του Ρούμπιο και με ωραία κεφαλιά νίκησε τον Σιδεράκη… ανοίγοντας το σκορ και θέτοντας τις βάσεις για  το «τρίποντο».

Ανέβηκε η Δόξα, "μίλησε" ξανά ο Ποτέ

Σταδιακά η Δόξα έδειχνε διάθεση να επιτεθεί, ανεβάζοντας περισσότερους παίκτες στην επίθεση χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα. Μάλιστα λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου οι «πράσινοι»… διπλασίασαν τα τέρματά τους, με σκόρερ ξανά τον Ποτέ. Συγκεκριμένα στο 43’ ο Οικονομίδης πέρασε ωραία κάθετη πάσα στον επιθετικό της Ομόνοιας, ο οποίος πλάσαρε εύστοχα τον Σιδεράκη για το… 2-0.

Τέλος... με Ράμος

Με την έναρξη της επανάληψης, η Ομόνοια φρόντισε να… εξαλείψει κάθε περιθώριο αμφισβήτησης για τον τελικό νικητή. Μετά από εξαιρετική ομαδική συνεργασία στο 51’, ο Ράμος έγινε τελικός αποδέκτης και έκανε το σουτ, στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι και στην συνέχεια στα δίκτυα των φιλοξενουμένων… ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 3-0.

Μείωσε η Δόξα... απάντησε ο Ράμος!

Στο 60’  η Δόξα κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Λόπο από τον Ρούνιε, με τον… παθών να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να είναι εύστοχος, μειώνοντας σε 3-1 και προσπαθώντας να δώσει εκ νέου ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Αυτό διήρκησε μόλις δύο λεπτά, αφού στο 62’ ο Ράμος με το δεύτερο προσωπικό του γκολ… αποκατάστησε την τάξη και διαμόρφωσε το 4-1.

Ξανά Λόπο

Σταδιακά ο ρυθμός του αγώνα μειώθηκε αισθητά και στο 80’ η Δόξα μείωσε ξανά στα δύο γκολ την διαφορά, με σκόρερ ξανά τον Λόπο. Ο επιθετικός των φιλοξενούμενων μπήκε στην περιοχή και έκανε το συρτό σουτ, ο Μορέιρα δεν υπολόγισε σωστά και η μπάκα πέρασε κάτω από το σώμα του, μειώνοντας για την Δόξα στο τελικό 4-2.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Μορέιρα, Λομπιανίτζε, Ρούνιε, Λεάντρο, Μαργκάσα, Οικονομίδης, Ρόντρι, Κιρμ, Ρούμπιο (81'Ρουσιάς),  Ράμος (74'Σκέμπρι), Ποτέ (64'Γκαρσία).

ΔΟΞΑ: Σιδεράκης, Νίλσον, Μάρκες, Λεονάρντο, Ρ. Γκονζάλες, Καλντερόν, Αρέστη (78' Νικολάου), Γκιλ (85'Κουκάρτας), Ράμος, Νοβόα, Λόπο.

*Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Λεόντιος Τράττος με βοηθούς τους Γιάγκο Τζιαπούρα και Νίκο Εγγλέζου.

*Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου η Ομόνοια επικράτησε 1-0 χάρις σε γκολ του Κιρμ.

*Ντεμπούτο για την Ομόνοια πραγματοποίησε ο Ιβάν Ρούνιε.